|

Fenerbahçe 4. vites

Süper Lig’de şampiyonluk iddiasını sürdürmek istemeyen Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Antalyaspor’u Aatif, Soldado, Giuliano ve Valbuena ile devirdi. Ligdeki üst üste 4. maçından da galibiyetle ayrılarak puanını 60 yapan sarı-lacivertliler, zirveyle arasındaki farkın açılmasına izin vermedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 04:07 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Ligdeki üst üste 4. maçından da galibiyetle ayrıldı
Ligdeki üst üste 4. maçından da galibiyetle ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 30. haftasında evinde ağırladığı Antalyaspor’u 4-1 yendi. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Aatif, Soldado, Giuliano ve Valbuena kaydederken, kırmızı-beyazlıların tek sayısı Doukara’dan geldi. Galatasaray, Başakşehir ve Beşiktaş’ın 3 puanla kapattığı haftada Antalya’ya şans tanımayan Fenerbahçe, zirveyle arasındaki puan farkının açılmasına izin vermeyerek takibini sürdürdü. Sarı-lacivertliler, üst üste 4. galibiyetini alırken, Antalyaspor’un ise 4 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Taraftarının müthiş desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk tehlikeli atağında golü buldu. 14. dakikada Şener’in sağdan ortasında Djourou’dan seken topu önünde bulan Aatif’ın alt pas içinde çektiği sert şut ağlarla buluştu: 1-0. 20. dakiada Giuliano’nun savunmanın arkasına gönderdiği pası iyi takip eden Soldado’nun ceza alanına girip kaleci Boffin’den sıyrıldıktan sonra çektiği şut ağlarla buluştu: 2-0. Maçın 36. dakikasında Antalyaspor, farkı bire indirdi. Skrtel’in savunmada uzaklaştırmak istediği top Maicon’a çarptı. Pozisyonun devamında ceza sahası içi sol çaprazında topu önünde bulan Doukara’nın Neustadter’den sıyrılıp ters köşeye gönderdiği şut ağlara gitti: 2-1. 44’te sağ kanatta topla buluşan Dirar’ın ceza sahası içine girip kaleciyi geçtikten sonra içeriye çevirdiği ‘alda at’ pasında, Giuliano’nun çektiği şut kale önünde Diego’ya çarparak oyun alanına döndü. Dirar-Giuliano ikilisi ilk yarıda kaçırdıkları gole nazire yaparcasına 62. dakikada farkı ikiye çıkardı. Orta sahada Soldado’nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Dirar’ın içeriye çevirdiği topta Giuliano kariyerinin en rahat gollerinden birini attı: 3-1. 81’de Valbuena’nın sert şutunu kaleci direk dibinde kurtardı. 90’da Giuliano’nun pasında ceza sahası önünde topla buluşan Valbuena’nın plase şutu kalecinin uzanamayacağı köşeye giderek skoru belirledi: 4-1.

  • Janssen: Futbol oynamayı özledim
  • F.Bahçeli Vincent Janssen, 4.5 ay sonra formasına kavuştu. 72. dakikada Soldado’nun yerine oyuna giren Hollandalı futbolcu, 4.5 ay sonra formasına kavuşmasıyla ilgili olarak, “Futbol oynamayı, antrenman ve maç yapmayı, arkadaşlarımla oynamayı çok özledim. İlk defa böyle bir sakatlık yaşadım. Şimdi geri döndüm. Takımıma yardım etmek istiyorum” dedi. Şampiyonluk yarışıyla ilgili düşünceleri de sorulan Janssen, “Önemli bir maç geride kaldı. 4 tane çok önemli final maçımız var. Tek yapmamız gereken kazanıp beklemek. Özgüvenimiz yerinde ve bu şekilde devam edeceğiz” yanıtıyla iddiasını ortaya koydu

Giuliano: Bekleyip göreceğiz

Fenerbahçe’de dün Dirar ile birlikte sahanın en iyi oyuncularından olan ve 2 asist ve 1 gol ile yıldızlaşan Giuliano maçtan sonra yaptığı açıklamada rakiplerinin puan kaybetmesini beklediklerini söyledi. Brezilyalı yıldız futbolcu, “Takımımız tebriği hak etti. Zor bir karşılaşmaydı bizim için aslında. Attığımız gollerin sayısı da ligin kalanı için önemliydi. Üzerimize düşeni yapıp, ligin sonunda ne olacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.


Beşiktaş maçı kaldığı yerden devam etmeli

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş ile oynanan ancak yarım kalan kupa derbisiyle ilgili, “Maçın kalan tarafının oynanması gerekiyor” dedi. Kocaman, Antalyaspor maçını değerlendirirken, “Bu hafta da gösterdi ki ligde her şey olabilirdi” ifadesini kullandı. F.Bahçe çalıştırıcısı, yarım kalan Beşiktaş derbisiyle “Sahadan çekilen taraf Beşiktaş. Çok net görünüyor. Maçın hiç tartışmasız kalan tarafının oynanmasını bekliyorum. Beşiktaş hem tarihsel mirasıyla hem bugünkü gücüyle kalan dakikalarda da maçı alabilirlerdi. Maçın tatil edilmesi için hiç bir şey yoktu. Ama sanki maçı tatil ettirmek isteyen F.Bahçe taraftarı varmış gibiydi. Tatil edilmesi için uğraştılar. Beşiktaşlı oyuncular proveke ettiler. Akılca ve mantıklı olan şey kalan bölümün oynanması. Daha sonra kaybedenin kazananı tebrik etmesi. Olmayan şeylerin de olmuş gibi gösterilmesi çok ayıp. Esas provakasyon bunlar” diye konuştu. Kocaman basın toplantısında da, “Lütfen herkes ayağını denk alsın. Ayıp. Olmayan şeyleri olmuş gibi gösterip, kimse F.Bahçe’yi suçlamasın. Saha içinde olan her şey için özür diliyorum. Allah sağlık versin, hocaya. Cismin yarattığı şeyler olabilir ama kan yok kardeşim, kan yok. Hocanın başından dolayı iptal oldu gibi gözüküyor. Yakın zamanda köklü bir karar alacağım kendimle ilgili” dedi.


Kadıköy’de özel konuklar

Fenerbahçe ile Antalyaspor arasındaki maçta tribünlerde çok özel konuklar vardı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sosyal Etkinlikler, Tanıtım ve Genişleme Komitesi tarafından, “Bir Fenerbahçe Günü” adıyla düzenlenen etkinlikle Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği ve Haliç Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen 44 kişilik kafileyi ağırlandı. 24’ü otizmli çocuk, 20’si de veli olmak üzere toplamda 44 kişinin yer aldığı kafile, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ni ziyaret etti. Kafile daha sonra F.Bahçe U21 Takımının, ardından da A Takımı’nın Antalyaspor ile yaptığı maçları tribünden izledi. Maçı ayrıca Türkiye’nin 81 ilinden gelen çocuklar izledi. Bu arada Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü, Düşyeri Çocuk Deneyim Kulübü ile birlikte maç öncesi Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde sürpriz aktiviteler ve eğlence dolu bir kutlama düzenledi.

#Fenerbahçe
#Antalyaspor
6 yıl önce