|

Fenerbahçe geri döndü

Ligde alt sıralarda kurtulma mücadelesi veren Fenerbahçe, geriye düştüğü maçta Sivasspor’u yenerek Kadıköy’de üst üste ikinci galibiyetini aldı. İlk yarısı kısır geçen mücadelede sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri Soldado ve Mehmet Ekici kaydetti. Sivas’ın sayısı Özer’den geldi.

Ergün Balcı
04:00 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:38 - 16/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçeli oyuncuların gol sevinci.
Fenerbahçeli oyuncuların gol sevinci.

Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe, sahasında geriye düştüğü maçta Demir Grup Sivasspor’u 2-1 yendi. Sivas, Özer Hurmacı’nın golüyle öne geçerken, ardından Soldado ile beraberliği bulan sarı-lacivertliler, Mehmet Ekici ile galibiyeti buldu. Fenerbahçe, bu sonucun ardından ligdeki 7. galibiyetini alarak alt sıralardan kurtulmak adına kritik bir 3 puanla sahadan ayrıldı.

İki takımın da atak üretmekte zorlandığı ve orta saha mücadelesiyle başlayan maçın ilk tehlikeli atağını 32. dakikada Fenerbahçe’den geldi. Moses’in soldan ortasında Soldado’nun kafa vuruşu kaleci Tolgahan’da kaldı. 48’de Hasan Ali’nin soldan ortasında Ayew’in kafa vuruşu yine kalecide kaldı. 56’da Moses’in ortasında Ayew’in şutu yine Tolgahan’da son buldu. 73. dakikada Sivasspor öne geçti. Ziya’nın soldan içeriye katedip yerden yaptığı sert ortayla penaltı noktasında buluşan Özer ayak içiyle takımını 1-0 öne geçirdi. Santra sonrası Tolgay’ın uzun ortasında Moses’ın pasında Soldado topu ağlara gönderdi: 1-1. 86’da Fenerbahçenin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta terse giden topu kontrol eden Soldado, kanattan bindiren Hasan Ali’nin önüne bıraktı. Hasan’ın yerden ortasında altıpasın önünden geçerken, arka direkteki Mehmet Ekici topu dar açıdan filelere gönderdi: 2-1.

  • Harun 8 maç sonra forvetsiz kulübe
  • Fenerbahçe, Sivasspor karşısında ilk 11’inde 4 değişiklikle çıktı. Sarı kart cezalısı Serdar Aziz’in yerine Sadık oynarken Volkan Demirel, Jailson ve Eljif Elmas ise kulübeye çekildi. Bu isimlerin yerine Harun, Mehmet Topal ile Ayew oynadı. Harun Tekin, Süper Lig’de 8 maç sonra Sivasspor maçında ilk 11’de sahaya çıktı. Ligde son olarak 17. haftada 24 Aralık’tan Antalyaspor maçında forma giyen Harun, Volkan Demirel’den formayı aldı. Genç futbolcu Oğuz Kağan, sakatlığını atlattı ve yaklaşık 5 ay sonra maç kadrosuna alındı. Sezonun ilk yarısında 28 Ekim’de oynanan Ankaragücü maçında ilk 11’de başlayan ve sakatlanan Oğuz Kağan, uzun bir aradan sonra kadroya dahil edildi. Sakatlıkları bulunan Dirar ile Valbuena, Sivas ekibi karşısında forma giyemedi. İslam Slimani ile Michael Frey de 21 kişilik maç listesinde yer almadı.
  • Zor bir dönemden geçiyoruz
  • Fenerbahçe’ye Sivasspor karşısında galibiyete getiren golleri atan Mehmet Ekici ve Soldado, maç sonunda açıklamalarda bulundu. Beraberlik golünü atan Soldado, “Zor bir dönemden geçiyoruz, bu maç da zorlu virajlardan biriydi. Rakibin golü bizi uyandırdı diyebilirim, o bizim için itici güç oldu ve hemen golü bulup kazandık. Beraberlikten sonra pes etmedik ve ikinci golü bulup kazandık” dedi. Galibiyet golünü atan Mehmet Ekici ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Hepimiz açısından önemli bir goldü. Bu yüzden golden sonra hep birlikte coşkuyla sevindik. Takımımız karakter gösterdi. Sonuna kadar inandık. Taraftarlar da inandı. Bu 3 puanı onlara armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
  • Çanakkale unutulmadı
  • Fenerbahçe ile Sivasspor maçı öncesinde iki takım futbolcuları ve hakemler bir arada sahaya çıktı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yılı sebebiyle iki takım futbolcuları ile hakemler ellerinde “Dirilişten kurtuluşa bir duruştur Çanakkale” yazılı pankart ile sahaya çıktı. Mücadele öncesinde şehitler için de saygı duruşunda bulunuldu.

#Fenerbahçe
#Mehmet Ekici
#Sivasspor
5 yıl önce