|

Fenerbahçe son nefeste

Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısındaki ilk maçında evinde ağırladığı Göztepe karşısında 90+3'te bulduğu golle sonuca gitti. Puanını 36 yapan sarı-lacivertliler, maç fazlası ve averajla liderlik koltuğuna oturdu. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri Fernandao ile kendi kalesine Kosanovic attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 03:56 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Göztepe'yi 2-1 mağlup ederek, maç fazlasıyla liderliğe yükselmeyi başardı.
Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Göztepe'yi 2-1 mağlup ederek, maç fazlasıyla liderliğe yükselmeyi başardı.

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Göztepe'yi 2-1 mağlup ederek, maç fazlasıyla liderliğe yükselmeyi başardı. Ligin ikinci yarısına galibiyetle başlayan sarı-lacivertli ekibi zirveye taşıyan golleri Fernandao ve Soldado kaydederken, İzmir ekibinin tek sayısı Poko'dan geldi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe, evindeki galibiyet serisini 4'e çıkarırken, son 11 mücadelesinde ise yenilgi yüzü görmedi. Taraftarının müthiş desteğini arkasına alarak mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk tehlikeli atağı geliştiren taraf oldu. 1. dakikada Aatıf'ın kafa pasıyla sol çaprazda topla buluşan Giuliano'nun ceza sahası içine girip, altıpasın içinden yaptığı ayak içi vuruş üst direkten oyun alanına döndü. 14'te sarı-lacivertliler, rakibine kurduğu baskının sonucunu alarak golü buldu. İsmail'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında savunmanın markajından kurtulan Fernandao'nun kafa vuruşu ters köşeden ağlarla buluştu: 1-0. 59'da İzmir ekibi beraberliği sağladı. İsmail'in pasında Skrtel'in topu kontrol edememesinin ardından araya giren Jahovic'in bekletmeden ceza sahası içine gönderdiği ara pasında Poko'nun sağ çaprazdan ters köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu: 1-1. 83'te Valbuena'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, arka direğe yakın bölgede topla buluşan Neustadter'in müsait pozisyonda çektiği şut yan ağlarda kaldı. Uzatma dakikalarında Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. Dirar'ın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi hareketlenen Soldado, ön direğe yaptığı koşu sonrası kafayla dokundu. Kosanovic, topu kendi ağlarına göndererek skoru belirledi: 2-1.


Islıklayan taraftarlara sitem

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Göztepe maçında Nabil Dirar'ı ıslıklayan taraftarlara sitem ederek, "Futbolcular en az taraftar kadar şampiyonluğu istiyor. Rakip değiliz biz" dedi. Göztepe karşısında son derece doğru oynayarak kazandıklarını anlatan tecrübeli teknik adam, "Bazı oyuncularımız sürekli ıslıklandı ikinci bölümde. Biz burada gururla ve şerefle mücadele ediyoruz. Futbolcular en az taraftar kadar şampiyonluğu istiyor. Rakip değiliz biz. Böyle olunca, anlamak istemediğim bir durum ortaya çıkıyor. Oyuncu bir taraftan sonra kaçar. Allah'tan bizim oyuncularımız böyle değil. En zor periyoda girdik. Seyircilerin bir kısmı oyuncuları maçtan düşürecek hamle yapıyor. Herkes sütten ak kaşık bizde. Yapılan davranışın sonucu pek fazla düşünülmüyor. Her şeye rağmen çok kritik haftalar öncesinde bütün oyuncularımı canı gönülden kutluyorum" diye konuştu. Taraftarın eleştirisiyle karşılaşan Dirar'ın takımının olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Aykut Kocaman, "Çok güçlü bir karakter. Antrenör gözüyle bakıldığı zaman maçların her saniyesini seyreden biri olarak, Dirar bu takımın olmazsa olmazıdır. 'Seyircilere' söyleyecek bir şey yok, onlar ıslıklar. Büyümeye çalışan, kuvvetli takımım rakiplerini baskı altına alırken olmazsa olmazı Dirar'dır. Saha dışında da çok güçlü bir karakter. Asla morali bozulmaz. Her hata yapanı da destekleyen bir karakter. Bu karaktere her zaman destek olacağız" ifadelerini kullandı.


  • Fernandao 316 gün sonra
  • Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Jose Fernandao, 316 gün sonra Süper Lig'de gol sevinci yaşadı. Süper Lig'de son olarak geçen sezon 10 Mart 2017'de oynanan Aytemiz Alanyaspor maçında fileleri havalandıran Brezilyalı futbolcu, 10 ayı aşkın bir süre sonra takımı adına ligde gol kaydetti. Kupada ise 2 golü bulunan tecrübeli futbolcu, gol sayısını da bu sezon 3'e çıkardı.
Giuliano sakatlandı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano'nun omzu çıktı. Maçın 70. dakikasında bir pozisyonda sağ kolunun üzerine düşen tecrübeli oyuncu maça devam edemedi. Hastaneye götürülen Giuliano'nun çıkan omzunun yerine takıldığı ve tedavisine hemen başlandığı belirtildi. Teknik direktör Aykut Kocaman maç sonunda Brezilyalı oyuncunun sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada 3 hafta sahalardan uzak kalacağını açıkladı.

Eljif Elmas ilk kez kadroda

F.Bahçe’de Robin van Persie’nin gönderilmesinin ardından A takım kadrosuna dahil edilen Eljif Elmas ilk kez bir lig maçında kadroda yer aldı. Sarı-lacivertli takımda Göztepe maçında forvet hattında Giuliano Fernandao ikilisi görev yaptı. Şener’in sakatlığında sağ bekte Isla, stoper mevkiisi Neustadter-Skrtel ikilisinden oluşurken, sol bekte İsmail görev yaptı. Orta sahada Josef-Mehmet Topal ikilisi, kanatlarda Aatif ile Dirar oynarken İleri uçta ise Giuliano ile Fernandao forma giydi. Brezilyalı golcü Fernandao, 10 ay 3 gün sonra (310 gün) ligde ilk 11’de görev yaptı. Brezilyalı golcü, en son geçen sezon 17 Mart tarihinde oynanan Konyaspor maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı.

  • Canı gönülden başarılar diliyorum
  • Hollanda takımlarından Feyenoord ile anlaşan Robin van Persie, sarı-lacivertli taraftarlara veda etti. Sosyal medya hesabından veda mesajı paylaşan 34 yaşındaki futbolcu, "Bu değerli ülkenin güzel insanlarına her şeyin en iyisini diliyorum. Özellikle değerli Fenerbahçe taraftarlarının gelecekte takımla beraber istedikleri başarıya ulaşmalarını canı gönülden istiyorum" dileğinde bulundu.
Dirar'a protesto

Fenerbahçeli taraftarlar Faslı futbolcuları Nabil Dirar'ı protesto etti. Maçın son 20 dakikasında top ayağına her geldiğinde Dirar, ıslıklandı. Dirar, son bölümde ise ıslıklar altındayken Kosanovic'in kendi kalesine attığı golün ortasını yaparak, takımının galibiyetinde başrol oynadı.

Maç sonu gerginlik

Maç sonu Fenerbahçeli Skrtel ile Göztepeli futbolcular arasında yaşanan gerginliğe diğer oyuncular da karıştı. Göztepe'nin kaptanı Selçuk Şahin Skrtel'e tepki gösterince Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel de bölgeye gelince gerginliğin seviyesi arttı. Araya giren oyuncular ve teknik heyetler futbolcuları ayırdı.

#Fenerbahçe
#Göztepe
#Süper lig
6 yıl önce