|

Fenerbahçe'den gözdağı

Ligde geçen hafta Başakşehir'i yenerek zirve yolunda iddialı duruma gelen Fenerbahçe, konuk ettiği Alanyaspor'u Brezilyalı oyuncuları Giuliano (2) ve Fernandao ile devirdi. Puanını 44 yapan sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Fenerbahçe skor ve oyunla haftaya yapacağı Beşiktaş derbisi öncesi rakibine gözdağı verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 04:26 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Giuliano (2) ve Fernandao kaydetti.
Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Giuliano (2) ve Fernandao kaydetti.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 22. haftasında Kadıköy'de ağırladığı Aytemiz Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek, maç fazlasıyla ligin zirvesinde yer alan ezeli rakibi Galatasaray'la puanını eşitledi. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Giuliano (2) ve Fernandao kaydetti. Bu Ligde geçen hafta Başakşehir'i yenerek zirve yolunda iddialı duruma gelen Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u Brezilyalı oyuncuları Giuliano (2) ve Fernandao ile devirdi. Üst üste ikinci galibiyetini alan ve puanını 44 yapan sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Fenerbahçe skor ve oyunla haftaya yapacağı Beşiktaş derbisi öncesi rakibine gözdağı verdi sonucun ardından Fenerbahçe, ligdeki yenilmezlik serisini 15 maça çıkartırken, Antalya ekibi ise oynadığı son 3 karşılaşmasından da puan çıkartamadı. Tribünlerin büyük bir çoğunluğunu dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma boyunca takımlarına verdikleri desteğin karşılığını gollerle alınca, Kadıköy'de hep bir ağızdan şampiyonluk tezahüratları yapıldı.

KAMENİ ÇIKARDI BREZİLYALILAR ATTI

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 5. dakikada Alanyaspor'dan geldi. Villafanez'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Fernandes'in kaleciyle karşı karşıya çektiği şutu Kameni harika bir refleksle çelmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, 20. dakikada öne geçti. Valbuena'nın ceza sahası çizgisi üstünde havadan içeriye doğru gönderdiği ara pası ile sağ çaprazında topla buluşan Giuliano, kaleciyi çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi: 1-0. 23'te gelişen Alanyaspor atağında Fernandes'in sol kanattan içeriye gönderdiği topla penaltı noktası üzerinde buluşan Douglas'ın yere düşerken çektiği şutu Kameni son anda çeldi. 27'de Giuliano'nun harika ara pasıyla sağ kanattan topla buluşan Aatıf'ın ceza sahası içerisine gönderdiği 'alda at' pasında Fernandao topu ağlara gönderdi: 2-0. 58'de Aatif'ın 3 rakibinden sıyrılıp ceza sahası üstünde çektiği plase şut direğin dibinden dışarı çıktı. İkinci yarıda oyuna giren Taha'nın ceza sahasında Josef'e yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. 60'ta penaltıyı kullanan Giuliano, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü atarak skoru ilan etti: 3-0.


Başakşehir maçındaki oyunu geliştirirsek Avrupa şampiyonu oluruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen haftaki Başakşehir maçındaki oyunla ilgili "Başakşehir karşısındaki oyunu biraz daha geliştirirsek, bu oyun bırakın Türkiye şampiyonluğunu, bizi Avrupa şampiyonluğuna kadar taşır" dedi. Alanyaspor maçındaki ilk yarıdaki oyun için "Rus ruleti gibiydi" yorumunu yapan tecrübeli çalıştırıcı, "O kurşunun kime geleceği belli değil. Şampiyonluk isteyen takımlar zaman zaman böyle oynayabilir, itirazım yok. Bu oyunla rakip bükmek kolay değil. Her takımda son derece değerli oyuncular var. Takımların oyun kurguları kuvvetli, bu rakiplerin üstesinden gelebilmek için bir seviye onların üstüne çıkmak lazım. Bunun için oyuna sadakat çok önemli. Doğruları arttırırsak her şey daha iyi olacak" ifadelerini kullandı. Haftaya karşılaşacakları Beşiktaş'ta Pepe ve Talisca'nın cezalı olmaları sorulan Kocaman, "Beşiktaş'ta iki oyuncu güç kaybı olmaz. Köprünün altından çok sular akacak" yanıtını verdi. Kocaman, Beşiktaş'ın Talisca için itirazda bulanacağı sorusuna ise "Şaşırmayı bıraktım. Ancak bu çok absürt bir durum. Bunun olacağını düşünmüyorum" karşılığını verdi.


  • Zeytin Dalı Harekatı'na destek
  • Fenerbahçe'nin en etkili taraftar gruplarından Genç Fenerbahçeliler, Alanyaspor maçı öncesinde anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatına destek olmak isteyen sarı-lacivertli taraftar grubu Kadıköy Boğa'da toplanırken, Ülker Stadı'nın önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Terör örgütü aleyhine sloganlar atan Fenerbahçeliler, Mehmetçiğimize desteklerini de ortaya koydular. Tribünlerdeki taraftarlar ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" şeklinde bağırdı. Tribünlerde "Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğimizi Yanındayız", Kahramanlar Can Verir, Yurdu Yaşatmak İçin" gibi birçok pankart açıldı. Ayrıca tribünde "Çocuk istismarına, teröre idam." pankartı da yer aldı. Gelecek hafta ligde ve kupada peşpeşe Beşiktaş deplasmanlarına konuk olacak Fenerbahçe'de taraftarlar maç öncesinde Beşiktaş aleyhine de tezahüratlar yaptılar. Takımlar sahaya çıkmadan kale arkalarını dolduran Fenerbahçeliler uzun süre Beşiktaş'a tepki gösterdiler. Bu arada Fenerbahçe'de taraftarlar Alanyaspor maçına büyük ilgi gösterdi. 40 bin civarındaki taraftar Kadıköy'deki tribünlerde yerini aldı.
Giuliano 70 gün sonra

Fenerbahçeli Giuliano, Süper Lig'de 70 gün sonra gol attı. Ligde bundan önceki golünü 8 Aralık 2017'de Bursaspor deplasmanında atan Brezilyalı oyuncu, daha sonra forma giydiği Karabükspor, Konyaspor, Göztepe ve Başakşehir maçlarında skor üretememişti. Giuliano, Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarını ise sakatlığı nedeniyle kaçırmıştı. Alanyaspor maçında 2 gol atan Giuliano, ligdeki gol sayısını ise 10'a yükseltti.

#Fenerbahçe
#Alanyaspor
#Süper Lig
6 yıl önce