|

Fenerbahçe'den Van Ginkel hamlesi

Sarı-lacivertliler, orta sahadaki ofansif sorunu çözmek için PSV Eindhoven’da kiralık oynayan ve bonservisi Chelsea’de olan Hollandalı futbolcu Van Ginkel'i listeye aldı.

Yeni Şafak ve
09:00 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:28 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Van Ginkel bu sezon PSV formasıyla çıktığı 10 maçta  7 gole direkt katkı yaptı. (5 gol 2 asist)
Van Ginkel bu sezon PSV formasıyla çıktığı 10 maçta 7 gole direkt katkı yaptı. (5 gol 2 asist)

Fenerbahçe yönetiminin yeni sezonda öncelikli hedefi orta sahadaki üretken oyuncu eksikliğini gidermek. Mehmet Ekici ile anlaşmaya varan sarı-lacivertliler, bu bölgeye bir transfer daha yapacak. Fenerbahçe, PSV Eindhoven’da kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Chelsea’de olan Marco Van Ginkel’i de listeye aldı. Kiralama formülü üzerinde duran sarı-lacivertliler, Van Ginkel için önümüzdeki günlerde İngiliz kulübüyle masaya oturacak. Teknik Direktör Dirk Advocaat da Hollandalı oyuncunun alınması durumunda sarı-lacivertli takımın orta sahadaki eksikliği büyük ölçüde çözeceği raporunu verdi.

"Pas merkezi olabilen bir isim"

Hollandalı teknik adam, Van Ginkel için "Topu ikinci bölgeden üçüncü bölgeye hızlı bir şekilde taşıyabilen, set oyununda da pas merkezi olabilen bir isim" ifadesini kullandı.

Çift yönlü orta saha

Orta alanda hem defansif hem de forvet arkasında görev yapabilen Van Ginkel’in gerçek yeri çift yönlü orta saha, yani 8 numara. 25 yaşındaki oyuncu, özellikle hava hakimiyeti, sertliği ve başarılı frikikleriyle biliniyor.

Chelsea’nin 2013 yılında transfer ettiği Van Ginkel şu ana kadar Milan, Stoke City, PSV Eindhoven olmak üzere 3 takıma kiralandı. Van Ginkel bu sezon PSV formasıyla çıktığı 10 maçta 5 gol atarken 2 de asist kaydetti.

Van Ginkel'in nasıl bir oyuncu olduğu hakkında fikir sahibi olabileceğiniz bir video;


#Fenerbahçe
#Chelsea
#Mehmet Ekici
#Marco Van Ginkel
7 yıl önce