|

Fenerbahçe'yi Galatasaraylı kurtardı

Fenerbahçe'de futbolcuların son haftalarda gösterdikleri performansın nedeni belli oldu. Sarı lacivertli futbolcuların artan performansının arkasında 2009-2011 yıllarında Galatasaray'da çalışan bir isim var.

Yeni Şafak
15:29 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 13:03 - 13/11/2016 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe'de futbolcuların son zamanlardaki yükselişinin arkasında kondisyoner Fatih Yıldız var.
Fenerbahçe'de futbolcuların son zamanlardaki yükselişinin arkasında kondisyoner Fatih Yıldız var.

Fenerbahçe'de futbolcuların son haftalarda gösterdiği performansın sırrı belli oldu. Sarı lacivertli takımın kondisyon antrenörü Fatih Yıldız'ın futbolcuların maç ve antrenman rakamlarını aldıktan sonra her futbolcuya ayrı bir program hazırlayıp tüm bilgileri teknik direktör Dick Advocaat ile paylaştığı öğrenildi.



2009-2011 yıllarında Galatasaray'da çalışan Yıldız'ın Advocaat'ın da onayından sonra sakat oyuncuların iyileştirilmesi ve yeniden sakatlanmaması için özel programlar hazırladığı belirtildi. Futbolcularla birebir görüşüp hazırladığı programlarını isteyen Yıldız, onlarla birlikte antrenman yapıyor. Oyuncularla bireysel çalışmalar yaptığı için de bütün gününü Samandıra'da geçiriyor.






Programın en iyisi Van Persie

Sezona sıkıntılı başlayan fakat her geçen gün daha iyi bir duruma gelen Van Persie'nin bu durumunun arkasında da Fatih Yıldız var. Van Persie, geçen sezon kendi özel fizyoterapisti eşliğinde çalışmalar yapıyordu, ancak futbolundan daha çok sakatlığıyla gündeme geliyordu. Hollandalı yıldız, oyuncu bu sezon ise Yıldız'ın onun için hazırladığı özel programlar dahilinde çalışıyor. Fatih Yıldız, Van Persie'nin vücut özelliklerini göz önünde bulundurarak, gün içinde farklı antrenmanlar yaptırıyor.







Fatih Yıldız'ın Galatasaray kariyeri

36 yaşındaki antrenör Fatih Yıldız, 2009-2011 yılları arasında Galatasaray'da kondisyoner olarak görev yapmıştı. Frank Rijkaard ve Gheorghe Hagi dönemlerinde takımın kondisyonunun emanet edildiği Yıldız'ın, 2011 yılında Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlüğüne Fatih Terim'in gelmesinin ardından Sarı-kırmızılı kulüple yolları ayrılmıştı.



Fenerbahçe Emre Belözoğlu'nu transfer edecek










#Galatasaray
#Fatih Yıldız
#Fenerbahçe
7 yıl önce