|

Fikret Orman'dan Abdullah Avcı açıklaması

Beşiktaş Kulübü'nde olağan divan kurulu toplantısında konuşan Fikret Orman, kulübün gündemine dair açıklamalarda bulundu. Abdullah Avcı ile görüştüğü yönündeki iddialara sert çıkan Orman, "Şenol Hoca'yla 2 senelik sözleşme yaptık. Ayıptır" dedi. Başkan Orman ayrıca İstanbul'da Bayern Münih'i yeneceklerine inandığını söyledi.

Yeni Şafak ve
11:15 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:18 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş, Fikret Orman döneminde 2015-2016 ve 2016-2017 yılında Süper Lig şampiyonluğunu kazanmış ve kulüp ilk kez 3. yıldızını armasına eklemiştir.
Beşiktaş, Fikret Orman döneminde 2015-2016 ve 2016-2017 yılında Süper Lig şampiyonluğunu kazanmış ve kulüp ilk kez 3. yıldızını armasına eklemiştir.

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında başkan Fikret Orman'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Geldiğimizden beri borçla uğraşıyoruz"
  • "Biz geldiğimizden beri borç yönetimi ile uğraşıyoruz. O günkü mali durum fiili olarak iflasın eşiğine gelmiş bir Beşiktaş vardı. 78 milyon dolar civarında bütçesi olan Beşiktaş Kulübü'nün, 30-35 milyon doları faize gidiyordu. Yatırımsal olarak işleri yapabilmek için yatırımlar da yoktu. Sürdürülebilir bir borç olsaydı bu yönetim kurulu zaten burada olmayacaktı."

"Beşiktaş'ın malını satan adam olmak istemiyorum"
  • "Borcu azaltmak için ya küçüleceksiniz, özellikle futbol takımından bahsediyorum. Diğer branşları da kapatacaksınız. Ben ve arkadaşlarım buraya sadece mali problemleri çözmek için gelmedik. Biz de buraya şampiyonluk yaşamaya, mutlu olmak için geldik. Kulübe giren parayı biz buluyoruz, biz getiriyoruz."


"İki rakibimizi UEFA neden çağırdı?"


  • "Mart ayında iki rakibimizi UEFA çağırdı. Çok mu özledi onları? Neden bizi çağırmıyorlar da onları çağırıyorlar? Hiç UEFA'nın Beşiktaş ile problemi olduğunu duydunuz mu? Beşiktaş'ın itibarı yerindedir. Bir sosyal medya hesabım var küfür ediyorlar oradan bana. Bir cimri oluyorum, bir de parayı kimseye vermeyen adam oluyorum. 500 bin euroya aldığımız oyuncuyu 26-27 milyon euroya sattık. Bunu biz yaptık. Rakibimiz 30-40 milyon euroya mal olan oyuncular alıyor. UEFA'yı hiç dikkate almıyor. Biz bu paralara oyuncu satıyoruz."

"Bayern'i yeneceğimiz düşünüyorum"
  • "Bayern Münih deplasmanına çok umutlu gitti. Ummadığımız bir yenilgi aldık. Turu kaybedebiliriz ama İstanbul'daki maçta Bayern Münih'i yeneceğimize inanıyorum. Biz mütevazı bir toplumuz. Hocamız da öyle... Bu hoca, bu takım stadı olmadan şampiyon oldu. Bu sene Türkiye'de ilk olarak Şampiyonlar Ligi'nde gruptan namağlup lider çıktık."
Abdullah Avcı iddialarına sert çıktı
  • "Beşiktaş hoca arıyormuş... Hocayı göndermeye karar vermişiz... Bizim olduğumuz dönemde hangi sözleşmeyi bozduk? Şenol hocayla 2 senelik sözleşme yaptık. Ayıptır yahu."


#Beşiktaş
#Fikret Orman
6 yıl önce