|

Fikret Orman'dan Guti'ye yeşil ışık

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni sezonda siyah beyazlıları hangi teknik adamın çalıştıracağı konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Orman, Şenol Güneş ile konuşacaklarını ve Guti'yi biraz daha yetkilendirmesini isteyeceklerini belirtti.

Yeni Şafak
14:56 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:19 - 20/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Guti Hernandez, Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılık görevini üstleniyor.
Guti Hernandez, Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılık görevini üstleniyor.

Fikret Orman, Beşiktaş'ın gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yayıncı kuruluşa konuşan Orman, yeni teknik direktör konusunda ise Guti ile ilgili dikkat çekici bir çıkış yaptı.

İşte Fikret Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar;
  • -Uzakdoğu'ya gittik ama hemen olacak ilişkiler değil. İngiliz, İspanyol takımları bu işe 25 sene evvel başladı. Bir gitmeyle bunu halledemeyiz. Ancak çok önemli işler yaptık. Sponsorluklar Türkiye'nin doğundan geliyor bizim de oralara açılmamız lazım.
  • -Şenol Hoca şu an Milli Takım'ın başında ama Beşiktaş'ın teknik direktörü. Şu anda Milli Takım'dan ücret almıyor ve giderleri Beşiktaş tarafından ödenmiyor. Haziran'da Milli Takım'a geçecek. Beşiktaş olarak hocamızın Milli Takım'a gitmesinden gurur duyuyoruz.
  • -Şenol Hoca ile aramızda para, tazminat konuşması geçmedi. Daha önce de bir basın toplantısı yapmıştık. Şenol Hoca, bizle çalışmayı istemediği an bırakır. Beşiktaş'ta öyle hoca gidip gelmesi artık yok. Kontratların sonuna kadar devam ediyoruz. Tazminat konuşmadık.
  • -Guti'yi biraz görmek istiyoruz. Onun yetkisi biraz artacaktır, onu görmek istiyoruz. Şenol Hoca'ya bir kırgınlığım yok. Bu profesyonel bir ilişki.
  • -İlk tercihimiz yeni teknik direktörün yerli olması ama yabancı da olabilir. Şu ana kadar kimseyle görüşme yapmadım. Önümüzdeki haftalardan itibaren görüşmelere başlayacağız.
  • -Guti'ye şans vermemiz lazım. Şenol Hoca ile konuşacağız, onu biraz daha yetkilendirmesini isteyeceğiz ve bu şekilde fikrimiz netleşecek. Şenol Güneş'in fikirleri önemli ama bizim karar vermemiz lazım. Beşiktaş hocalığı zor bir görevdir.
  • -Yeni hocayı Beşiktaş seçimlerine eşdeğer açıklayacağız. Seçimi kimin kazanacağı belli değil, yeni gelecek yönetime de haksızlık etmemek lazım. Sanırım lig bitmeden seçimi bitiririz.



Fikret Orman'ın futbolcularla ilgili açıklamaları;

  • -Gökhan Töre ve Tolga Zengin'i severim. Biz bir daha ki dönemde ikisiyle de çalışmayı düşünmüyoruz. Tolga'yı anormal derecede severim, Gökhan'ı da severim. Başka takıma gitmelerini istedim, onlar da gitmek istemedi.
  • -Kaleci Tolga seneye olmayacaksa, genç kalecimizin takımda şans bulmasını doğru bulmuyorum. Gökhan, kendini göstermek istiyorsa devre arasında 'Git oyna' dedik. Ücretini almak istiyorsa, saygı duyuyorum. Ancak biz seneye kalacakları oynatıyoruz.
  • -Kalede Karius var ama Utku'nun oynamasını istiyorum. Utku ne zaman Beşiktaş'ın kalecisi olacak? Olaya Beşiktaş menfaati olarak bakıyoruz. Oyuncular haklı olabilir ama biz de kendimize göre haklıyız."
  • -Tolga Zengin'i yönetim kadro dışı bıraktı. Sezon başında kendine güvenen bir kaleci, bize Karius'u aldırmamalıydı. Hem Tolga'ya, hem Karius'a hem de Utku'ya maaş ödüyorum. Onun için taraftarla karşı karşıya geldim, arkasında durdum ama misyonunu tamamladı."





#Beşiktaş
#Fikret Orman
#Guti
5 yıl önce
default-profile-img