|

Fırtına 3’te 3 peşinde

Ligde Kasımpaşa ve Akhisarspor’u yenerek üst üste iki galibiyet alan Trabzonspor, bugün Erzurumspor’u da mağlup ederek 26 haftadır üst üste üç maç kazanamama şanssızlığını kırmak istiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/10/2018 Monday
Güncelleme: 04:34 - 22/10/2018 Monday
Yeni Şafak
Trabzonspor, bugün Erzurumspor ile karşı karşıya geliyor.
Trabzonspor, bugün Erzurumspor ile karşı karşıya geliyor.

Süper Lig’de oynadığı son iki maçını kazanan ancak 26 haftadır üç maç üst üste galip gelemeyen Trabzonspor, bugün sahasında konuk edeceği Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısından 3 puanla ayrılarak hem uzun süren bu özlemine son vermek, hem de çıkışını sürdürmek istiyor.

Ligde üst üste kazandığı Kasımpaşa ve Akhisarspor maçlarıyla bir anda zirve yarışında iddialı konuma gelen bordo-mavililer, bugünkü maçı da kazanarak lider Galatasaray’la arasındaki puan farkını da indirmek istiyor. Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan ve tedavileri devam eden Kamil Ahmet ile Mustafa Akbaş, bu maçta forma giyemeyecek. Teknik direktör Ünal Karaman’ın, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında ligde son oynanan ve 3-1 kazandıkları Akhisarspor maçının 11’iyle sahaya çıkması bekleniyor.

Milli takımlardan dönen oyuncuların sakatlık probleminin olmaması teknik direktör Ünal Karaman’ı sevindirirken, bordo-mavililer milli aralar sonrası yaşadığı şansızlığı da taraftarı önünde aşmak istiyor.

ERZURUMSPOR İLE İLK KEZ

Trabzonspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor, bugün oynayacakları maçla birlikte ligde ilk kez karşı karşıya gelecek. İki takım daha önce tarihlerinde ilk kez 2017-18 sezonunda Türkiye Kupası 5’inci Tur aşamasında karşılaşmıştı ve bu mücadelelerde Trabzonspor deplasmanda oynanan maçı 4-0, evinde oynanan karşılaşmayı ise 5-1’lik skorlarla kazanmıştı.

35 bin taraftar bekleniyor

Süper Lig’in 9. haftasının son maçında bugün sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşılaşacak Trabzonspor’da tribünlerin dolması bekleniyor. Maç saatinde tribünlerde 35 bin bordo-mavili futbolseverin olması bekleniyor. Sezon boyunca bilet ve forma satışlarından büyük bir gelir hedefleyen Trabzonspor yönetimi de alınacak galibiyetlerle birlikte bu rakamların artacağını düşünüyor. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla camiayı maça davet ederken, “Maçı stadyumda değil de evde ya da kahvede izleyeceğini düşünenler heveslenmesinler, tüm şehrin ışıklarını keseceğiz. Tek ışık Akyazı’dan yükselecek” demişti. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde de Portekizli sağ bek Joao Pereira, çeşitli sokaklara yerleştirilen hoparlörle halkı Erzurum maçına çağırmıştı.

Hücumdan vazgeçmek yok

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bugün karşılaşacakları B.B Erzurum’un maç kasetlerini adeta ezberlerken, rakibin artı ve eksilerini çıkardı; nasıl oynamaları gerektiğini de belirledi. Ligin en çok gol atan ekiplerinden biri olan bordo-mavililer, bugün oynanacak karşılaşmaya da hücum anlayışıyla çıkacak. Burak ve Rodallega’yı aynı anda sahaya sürdüğü iki maçta toplam 7 kez ağları sarsan Fırtına, yine çift forvetle oynayacak. Karaman, orta saha ve bek oyuncularına da hücum emri verdi. Defansta Pereira ve Novak’a, orta sahada ise özellikle Sosa’ya güvenen başarılı hoca, bu isimlerden sık sık ataklara destek vermesini istedi.

#Erzurumspor
#Kasımpaşa
#Trabzonspor
5 years ago