|

Fırtına Karabük'te çizgiye takıldı

Süper Lig'de 5 haftadır kazanan Trabzonspor'un galibiyet serisi Kardemir Karabükspor deplasmanında son buldu. Yatabare'nin golüne engel olamayan bordo-mavililer, rakibine Burak Yılmaz ile cevap verse de bu gol galibiyete yetmedi. Sosa'nın son saniyedeki frikiğinde top çizgiden çıkartılınca taraflar 1 puana razı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Trabzonspor, Süper Lig'de ilk yarının son haftasında konuk olduğu Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kaldı.
​Trabzonspor, Süper Lig'de ilk yarının son haftasında konuk olduğu Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor, Süper Lig'de ilk yarının son haftasında konuk olduğu Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kaldı. Yatabare'nin golüyle geri düşen bordo-mavililer, Burak Yılmaz'ın verdiği karşılıkla, deplasmandan 1 puan alabildi. Bu sonuçla 5 haftalık galibiyet serisine son veren ve 29 puana yükselen Trabzonspor 7. sırada kalırken, Karabükspor ise 8 hafta sonra puanla tanıştı ancak son sıradan kurtulamadı.

Karşılaşmanın ilk gol girişimi 17. dakikada Trabzonspor'dan geldi. Ceza sahası sol çaprazından kazanılan sebest vuruşu Burak Yılmaz direkt kaleye gönderdi ancak top kaleci Çağlar'da kaldı. 27'de ev sahibi Karabükspor ilk ciddi gol girişimini gerçekleştirdi. İlhan Depe'nin ceza sahası dışından attığı şut, az farkla üstten auta gitti. 40'da Karabükspor ceza sahasında oluşan karambolde önce Yusuf Yazıcı'nın, sonra Olcay'ın vuruşları savunmadan geri geldi. İlk yarının son dakikasında İlhan Depe'nin sağ çaprazdan şutu Onur'dan sekerek kornere gitti. 52'de Serdar ceza sahası içinden kaleye şutunu çekti ancak top Onur'da kaldı. İkinci yarı üstün bir oyun sergileyen ev sahibi Karabükspor, aradığı golü 74. dakikada buldu. Ibanez'in kullandığı kornerde, savunmanın arasından iyi sıyrılan Yatabare, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. 77'de yine Yatabare'nin ceza sahası dışından attığı şut direğin yanından auta gitti. 80'de Abdülkadir Ömür'ün attığı uzun topa hareketlenen Burak Yılmaz ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla skoru eşitledi: 1-1. 90+6'da Sosa'nın kullandığı frikikte top direkten dönerek kaleci Çağlar'a çarpıp çizgi üzerinde kaldı ancak savunma son anda uzaklaştırdı. Bu pozisyonun ardından hakem Halil Umut Meler son düdüğü çaldı.


Burak 14 gole ulaştı

Trabzonspor'un sezon başında Çin'in Beijing Guoan takımından kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, sezonun ilk yarısının son maçını da boş geçmedi. 32 yaşındaki golcü oyuncu, dün Kardemir Karabükspor ile yaptıkları karşılaşmada takımına beraberliği getiren isim oldu. Burak Yılmaz, bu sezon ligde attığı gol sayısını 14'e çıkardı.

Çalımbay takviye istedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Kadroya kesinlikle takviye yapmamız gerekiyor" dedi. Çalımbay, Karabük maçı öncesi bazı beklentilerinin olduğunu o da olmayınca berabere kaldıklarını belirtirken, transfer konusunda ise, “Kesinlikle takviye yapmamız gerekiyor. Eğer kulübümüzün gücü iyiyse ve sıkıntısı yoksa transfer istiyoruz. Eğer mevcut oyuncuların sıkıntısı veya kulübün maddi açıdan sıkıntı olursa yapmayız. Yönetimle görüşerek eğer yapabilirsek 3-4 tane iyi transfer yapıp takımımızı daha da güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


#Trabzonspor
#Karabükspor
#Yatabare
#Burak Yılmaz
6 yıl önce