|

Futbol var 'ümit' yok

G.Saray, Trabzonspor’u yenerek zirve iddiasını sürdürdü. Hakem Ümit Öztürk’ün hatalı kararları bordo-mavilileri isyan ettirdi. Cimbom’un golleri Diagne (P) ve Belhanda’dan (2) gelirken, Rodallega’nın golü Trabzonspor’a yetmedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 08:40 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Ümit Öztürk'ün verdiği kararlarlar derbiye damga vurdu.
Ümit Öztürk'ün verdiği kararlarlar derbiye damga vurdu.

Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray kendi sahasında Trabzonspor’u 3-1 yenerek lider Başakşehir’in puan kaybettiği haftayı galibiyetle kapatarak puan farkını 6’ya düşürdü. Süper Lig’in ikinci yarısına iyi bir başlayamayan Trabzonspor ise 4. maçında puan kaybı 8’e ulaştı. Maça damga vuran ise hatalı kararlarıyla hakem Ümit Öztürk oldu. 18. dakikada Onyekuru, Trabzonspor ceza sahasında kaleci Arda’dan sıyrılmak isterken yerde kalırken hakem Ümit Öztürk penaltı kararı verdi.

Trabzonsporluların itirazlarına rağmen VAR hakemleriyle de konuşan Öztürk, kararını değiştirmedi. 21’de topun başına geçen Diagne, sarı-kırmızılı takımdaki ilk golünü attı : 1-0. 29’da Nagatomo’nun ortasında Diagne’nin vuruşu Arda’da kaldı. 30. dakikada Nwakaeme’nin pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Rodallega, Marcao’yu çalımladıktan sonra gönderdiği şutla eşitliği sağladı: 1-1. 45’de Belhanda’nın sert şutu Hüseyin’e çarparken, kaleci Arda’yı kontrpiye de bırakarak ağlarla buluştu: 2-1. 51. dakikada Feghouli ile ver-kaça giren Belhanda, plase vuruşla skoru 3-1 yaptı. 54’de Marceo, ceza sahasında Ekuban’ın ayağına bastı.

Hakem Ümit Öztürk VAR uyarısıyla gidip pozisyonu yeniden inceledi ancak penaltı vermedi. 57’de Yusuf’un sağdan kullandığı kornerde Rodallega’nın kafa vuruşunu Muslera çizgi üzerinde çeldi.

Hakem rezaleti
Türkiye Futbol Federasyonu’nun Tam Saha dergisine 2015 yılında “Gördüğümü çalamadığım an düdüğümü asarım” diye röporaj veren Ümit Öztürk, dünkü Galatasaray-Trabzonspor maçındaki yönetimiyle büyük tepki çekti.
Maçın 18. dakikasında Onyekuru, bordo-mavililerin kalecisi Arda ile girdiği ikili mücadele sırasında yerde kaldı ve hakem Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi.

Trabzonsporlu futbolcular, yoğun şekilde itiraz ederken, yaklaşık 3 dakika boyunca VAR hakemleriyle konuşan Öztürk, pozisyonu izlemeyi tercih etmedi ve kararını değiştirmedi. Topun başına geçen Diagne, Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. 54. dakikada ise Ekuban ile Marcao’nun girdiği ikili mücadelede Ekuban yerde kaldı. Hakem Öztürk, oyunu durdurup VAR ekranlarından pozisyonu izledi. Pozisyonun tekrarını izleyen Öztürk, devam kararı verdi. Ümit Öztürk’ün kararının ardından Trabzonspor futbolcuları ve teknik heyet, yoğun itirazlarda bulundular.

Maçının 42. dakikasında Nagatomo, hakem Ümit Öztürk’ün faul düdüğünü çalmasının ardından karara tepki göstererek İngilizce küfretti. 45+2’de ise Roallega’nın bileğine basan Diagne 2. sarı karttan kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Eski hakemlerden Ahmet Çakar, “
Trabzonspor, Galatasaray’ın ilk 11’indeki İstiklal Marşı’nı söyleyebilen tek Türk futbolcusu Ümit Öztürk tarafından katledildi. Penaltı yanlış. Diagne 2. sarıdan atılmalıydı. ‘F… off’ diyen Nogatamo oyunda. Yazıklar olsun
” ifadelerini kullandı. Trabzonspor’un 54. dakikada penaltı beklediği pozisyon için, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen: “Benim gözlerim 3’e yakın. Ben gözlüksüz gördüm penaltı olduğunu” diyerek, hakeme eleştiride bulundu.
Bazen bakarsınız göremezsiniz!
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünral Karaman maçtan sonra yaptığı açıklamada, hakemin penaltı kararını eleştirdi. Maça iyi başlamadıklarını belirten genç çalıştırıcı, “
İlerleyen dönemlerde daha yerli yerine oturdu. 2-2’ye de getirebilirdik. Kısıtlı oyuncularımızla yenilgilerden ders çıkarırız. Biz samimi gayret ve çabayı veriyoruz. Oyuncularımı tebrik ettim. Bazı kayıplar farklı kazançlar olarak döner
” dedi.
Bitiş düdüğünün ardından hakem Ümit Öztürk ile ne konuştuğunu açıklayan Karaman, “
Hakemi sadece tebrik ettim. Bazen sadece bunu yaparak da gerekeni verebilirsiniz. Ortaokulda ‘Bakmak ve görmek’ diye bir kitap vardı. İnsan bazen bakar ama görmez. Saha içindeki ekrandan gördüm pozisyonu ve çok rahat döndüm arkama, çünkü çok barizdi. Bazen bakarsınız göremezsiniz. Biz göz ve gönülle görmeye devam edeceğiz. Bize emanet edilen genç oyunculara doğru bakmaya devam edeceğiz. Ne olursa olsun, evimize götürdüğümüz ekmeğin helal olmasını isteriz. Saha içinde insanlar alın teri döküyor. Ben içeride oyuncularıma ‘Yenile yenile büyüyeceğiz’ dedim. Umut ediyorum ki Ümit hoca da bu bilinçle hareket etmiştir
” diye konuştu.
  • Trabzonspor’un gençlerini katlettiler
  • Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Galatasaray maçından sonra hakemlerin yönetimine çok sert tepki gösterdi. Ağaoğlu yaptığı açıklamada, “Trabzon Lisesi 1915’te Çanakkale’ye öğrencilerini gönderdi ve emperyalistlere kurşun sıktı, şehitler verdi ve o sene mezun çıkarmadı. 105 sene sonra ise düşmanın şekil değiştirdiğini ve Trabzonspor’un gençlerinin farklı şekilde katledildiğini görüyoruz. Oyuncularımızın bazıları hala lise yaşında. Bu oyuncuların hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Bedeli çok ağır olur. Allah bize değil haram tek puan, tek gol, tek vuruş nasip etmesin. Biz bu gençlerle bu mücadeleyi ligin sonuna kadar devam ettireceğiz. Bunlara bakıp utanması gerekenler var. Aynaya nasıl bakacaklar” dedi.


Yusuf: Canımız acıyor

Trabzonspor’un genç orta saha oyuncusu Yusuf Yazıcı, hakem hatalarının canlarını acıttığını söyledi. Genç futbolcu “G.Saray’ın ilk penaltısı penaltı değil. VAR’a bakılıyor, penaltı veriliyor. Ekuban’ın pozisyonunda VAR’a bakılıyor penaltı verilmiyor. Bahanelerin arkasına saklanmıyoruz. Canımız acıyor. Çok üzülüyoruz. Bariz hatalar oluyor. İnsanları yargılamak istemiyoruz ama üzülüyoruz. Soyunma odasına baktığınızda herkes çok üzgün. Pozisyonları atsak, penaltımız verilse farklı olacaktı” dedi.

Arda’ya destek ve moral

Birinci kaleci Uğurcan’ın sakat olduğu Trabzonspor’un genç kalecisi Arda Akbulut, kariyerinin ilk Süper Lig maçına Galatasaray karşısında çıktı. 18 yaşındaki file bekçisi daha önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Sivas Belediyespor ve Ümraniyespor maçlarında forma giymişti. Trabzonspor taraftarları, maç önecsi Arda’ya destek vermek için tribüne çağırdı. Genç futbolcu penaltı pozisyonuna üzülürken Yusuf Yazıcı kendisine moral ve destek verdi.




#Trabzonspor
#Galatasaray
#Yusuf Yazıcı
5 yıl önce