|

Futbolcular istedi Atik gönderildi

G.Saray'da Yasin ve Sinan gerilimlerine neden olduğu için Selçuk ve Sneijder'in yönetime şikayet ettiği yardımcı antrenör Orhan Atik'in görevine son verildi. Sportif direktör Cenk Ergün, Atik'in emekliğinin geldiğini ve emekli çalıştırmadıkları için böyle bir karar aldıklarını söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:48 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in yardımcılarından Orhan Atik'in görevine son verildi. Bir süredir Riekerink ve yönetici Levent Nazifoğlu ile görüş ayrılığı yaşayan ve bazı futbolcularla tartışan Atik, işine son verildiğini dün sabah antrenman için geldiği tesislerde öğrendi. 48 yaşındaki teknik adam, görevine son verildiği ve idmana alınmayacağı bilgisi üzerine bağırarak bu duruma tepki gösterdi. Atik, bir süredir teknik direktör Riekerink ve Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu ile kadro tercihleri başta olmak üzere birçok konuda fikir ayrılığı yaşıyordu. Orhan Atik'e bu kararı Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün tebliğ etti. Bu karara gerekçe olarak Atik'in emeklilik süresinin dolmuş olmasını gösteren Ergün, kulübün emekli personel çalıştırmadığını hatırlatıp, yönetim kurulunun bu nedenle görevine son verdiğini bildirdi.



FUTBOLCULAR İPİNİ ÇEKTİ


Orhan Atik'in gönderilmesinin en büyük nedeninin futbolcular olduğu öğrenildi. Sarı-kırmızılı oyuncular ile Atik'in anlaşamadığı, bu nedenle kaptanlar Selçuk İnan ve Wesley Sneijder'in yönetime bu konuyla ilgili olarak bilgilendirme yaptığı öğrenildi. Atik'in futbolcularla olan kötü diyaloğunun takımı etkilediğini yönetime anlatan kaptanların, bu konuda yaptırım isteğinde bulundukları öğrenildi. Adanaspor ile yapılan lig maçında Yasin, oyundan çıkarılmasının ardından Atik ile tartışmış ve yedek kulübesini yumruklamıştı. Sinan Gümüş de Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Elazığspor maçında oyundan alındıktan sonra Orhan Atik'e tepki göstermiş ve eldivenlerini yere fırlatmıştı.



Galibiyetler özgüven getirdi


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, kazandıkça takımın kendine olan güveninin arttığını söyledi. Gaziantepspor maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Hollandalı çalıştırıcı, ligde 3 mağlubiyetlerinin olduğunu belirterek, "Kırılgan bir yapımız vardı fakat iyi bir reaksiyon gösterip Bursa ve Kasımpaşa maçlarını kazandık. Bunun en iyi ilacı tekrar kazanmaya başla-


mak. Bunun çözümü kendine güven. Bu da galibiyetlerle geliyor" dedi. Çift forvetin bir opsiyon olduğunu belirten Riekerink, "Adana'da öyle oynadık. Kazandık ancak en iyi maçlarımızdan biri değildi" diye konuştu. Yardımcısı Orhan Atik'in gönderilmesinin yönetimin kararı olduğunu belirten Riekerink, yerine teknik adam arandığını bilip bilmediği soruna "Hayır" cevabını verdi.


#Galatasaray
#Orhan Atik
#Levent Nazifoğlu
7 yıl önce