|

Galatasaray için kritik gün

G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz ve beraberindeki heyet, bugün UEFA ile İsviçre'de görüşerek finansal durum hakkında sunum yapacak. UEFA'nın, sarı-kırmızılılara Avrupa'ya gidememe, transfer kısıtlaması ve para cezası ile 5 milyon Euro gibi yüklü bir para cezasından birini kesmesinin olasılıklar arasında olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 04:31 - 9/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Karar sonrası GalaraAvrupa gelirlerine el konulabilir
Karar sonrası GalaraAvrupa gelirlerine el konulabilir

Galatasaray camiasının merakla beklediği gün geldi çattı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz, mevcut finansal ve mali durum, alınacak tedbirler ve çözüm formüllerini sunmak adına bugün İsviçre’de UEFA komitesi ile bir araya gelecek. Toplantıda sarı-kırmızılıların mali durumu ele alınacak. UEFA’ya, Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde yapılan denetlemeler anlatılacak. Sarı-kırmızılı heyet, yaptığı plan ve projeleri tüm detaylarıyla UEFA yetkililerine aktaracak. Herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmak istemeyen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, önceki gece saat 01.00'e kadar Türk Telekom Stadı'nda yapılacak sunum üzerine çalıştı. Başkan Mustafa Cengiz'e, dış ilişkiler sorumlusu Sedef Hacısalihoğlu ve yönetim dışından iki avukat da eşlik etti. Heyetin sunumu birlikte yapacakları da belirtildi.

EN GEÇ 10 GÜN SONRA AÇIKLANACAK

Sarı-kırmızılı heyetin yapacağı sunumda başkan Mustafa Cengiz'in 3 yıllık planlamaları olduğunu ve özellikle bundan sonra yapılacak tüm sözleşmelerin TL bazında yapılacağını sözlü ve yazılı olarak anlatacağı öğrenildi. Sermaye arttırımından gelecek olan 140 milyon TL para da UEFA yetkililerine belirtilecek. Ancak Mustafa Cengiz yönetiminin mayıs ayında süresi dolacağı için, UEFA'nın 3 yıllık sunum ve planlamayı dikkate almayacağı gelen haberler arasında yer alıyor. UEFA'nın merkezinden alınan bilgilere göre ise Galatasaray'a olası gelecek cezalar arasında 3 farklı yaptırım olduğu öğrenildi. Bunlardan ilkinin Avrupa'ya gidememe cezası olduğu belirtilirken, transfer kısıtlaması ve para cezası ile 5 milyon Euro gibi yüklü bir para cezasının da masada olduğu kaydedildi. UEFA'nın çekmecesinde duran bu üç ihtimalli cezadan birisinin mutlaka yapılacak sunumdan en geç 10 gün sonra açıklanacağı ifade edildi.

UEFA, istikrarsızlığa tahammül edemiyor

UEFA yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Galatasaray'daki en önemli eksikliğin istiktarsızlıktan kaynaklandığı öğrenildi. UEFA yetkililerinin, 2015 yılından bu yana 4 farklı başkanı dinlediklerini mayıs ayında ise 5. başkanın seçilecek olmasının Galatasaray'daki en büyük sıkıntılardan biri olduğuna dikkat çekecekleri kaydedildi. Başkan Mustafa Cengiz'in UEFA'ya yapacağı sunumda 3 yıllık bir tablo hazırlamasının da sıkıntı çıkaracağı UEFA'nın Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz'den sonra mayıs ayında yeniden yapılacak seçim nedeniyle 3 yıllık sunumunu dikkate almayacağı belirtildi.

Kısıtlama gelirse ana kadro dağılabilir

Galatasaray'a transfer kısıtlaması gelmesi durumunda sarı-kırmızılılar, bu süreçte kazandığı bonservis gelirinden daha fazla bonservis bedeli harcaması yapamayacak. Bu durumda Galatasaray, transfer yapabilmek için elindeki kadroda düşünmediği oyuncuları satma yolunu tercih edecek. Yasin, Donk, Koray, Carraso, Latovlevici, Hakan Balta ve Eray'ın sözleşmeleri sona eriyor. Bu isimler dışında Tarık Çamdal'ın bonservisiyle satılmasına kesin özüyle bakılıyor. Maicon, Muslera, Rodrigues, Feghouli, Gomis, Belhanda gibi isimlerin satılma ihtimali ise düşük görünüyor. Sarı-kırmızılı yönetimin ancak çok yüksek bir bonservis bedeli verilmesi halinde, ana kadroyu oluşturan isimleri elden çıkarması bekleniyor. Sezon başında Benfica'nın ilgilendiği Sinan Gümüş, İngiltere'den talipleri olan Rodrigues ve Avrupa'nın radarında olan Muslera, Galatasaray'a ciddi bonservis geliri getirecek isimler arasında yer alıyor. Sarı-kırmızılılar, duruma göre transferde kiralama politikasına yönelecek.

Avrupa gelirlerine el konulabilir

UEFA, daha önce Beşiktaş'a verdiği cezada olduğu gibi Galatasaray'ın UEFA gelirlerine tedbir koyma yolunu da seçebilir. Bu durumda Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde ederse, kazanacağı rakamlara UEFA'nın belirlediği şekilde tedbir konabilir. UEFA, kulübün finansal gelişimine göre bu tedbiri ilerleyen sezonlarda kaldırabiliyor.


Rodrigues, Milan ya da İnter'e gidebilir

Galatasaraylı Garry Rodrigues'in menajeri Sunir Patel Voetbal, International'e konuştu ve yıldız futbolcunun geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılılarda, Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından ilk 11'de daha fazla şans bulan ve bambaşka bir performans sergileyen Garry Rodrigues, Avrupa'da birçok büyük kulübün de dikkat çekti. Sunir Patel yaptığı açıklamada, "Futbolcu piyasası gayrimenkul piyasası gibi. Garry Rodrigues, Galatasaray'da her geçen gün kendisini biraz daha geliştiriyor. İnter'e veya Milan'a gidebileceğini düşünüyorum. Ama oyuncuları manipüle etmeye çalışan çok fazla insan var" dedi. 27 yaşındaki yıldız futbolcu, sarı-kırmızılı takımda Süper Lig'de oynadığı son 8 maçın 7'sinde toplam 10 gol katkısı yapmayı başardı. Garry Rodrigues bu süreçte 5 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Rodrigues için bir ay önce girişimlerin olduğunu ancak kabul etmediklerini açıklamıştı.

  • Feghoulİ zirve yaptı
  • Galatasaray’ın sezon başında Premier Lig ekiplerinden West Ham United’dan kadrosuna kattığı Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli, takımın bu sene gösterdiği iyi performansta önemli rol oynuyor. Feghouli, bu sezon ligde 18, Türkiye Kupası’nda 4 olmak üzere toplam 22 resmi müsabakada sarı-kırmızılı formayı giydi. Galatasaray formasını ilk olarak ligin 4. haftasında deplasmanda oynanan Antalyaspor karşılaşmasında giyen Cezayirli futbolcu, ilk golünü ise 6. haftadaki Bursaspor deplasmanında kaydetti. 28 yaşındaki futbolcu, ligde sahada kaldığı 1260 dakikada 5 kez rakip fileleri havalandırırken, 7 de asist yaptı. Başarılı futbolcu ayrıca kupada da 221 dakikada 1 gol, 1 asist ile mücadele etti. Sarı-kırmızılıların, Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Kardemir Karabükspor’u 7-0 mağlup ettiği mücadelede Feghouli, kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi. Müsabakada 3 asist yapan 28 yaşındaki futbolcu, kariyerinde ilk defa bir maçta 3 gol pası verdi. Yıldız futbolcu, 2014-2015 sezonunda La Liga’da Velancia forması giyerken, ligde çıktığı 33 karşılaşmada 6 gol ve 5 asist ile oynamıştı.

Asamoah transferi zora girdi

Uzun bir süre Galatasaray'ın transfer listesinde olan ve teknik direktör Fatih Terim'in de sezon sonunda kadroya katılmasını talep ettiği Kwadwo Asamoah, hakkında çıkan iddialarla ilgili konuştu. Galatasaray ya da Inter ile ilgilenmediğini vurgulayan Asamoah, "Ben hiçbir zaman kontratım hakkında konuşmadım, 6 yıldır bu takımda mücadele ediyorum. Sözleşmem konusuna gelirsek ben Juventus'ta çok mutluyum ve sadece işime bakıyorum. Dikkatimi dağıtacak hiçbir şey ile ilgilenmiyorum, Juventus bana her şeyi verdi" dedi.

#Galatasaray
#UEFA
#FİFA
6 yıl önce