|

Galatasaray kazanan oyuncuda Başakşehir'den üstün

Süper Lig'de bu akşam oynanacak kritik mücadele öncesinde iki takım karşılaştırıldığında kazanan oyuncu sayısı Galatasaray'da daha fazla. Sarı-kırmızılıların kadrosunda 3, Başakşehir'de ise 7 futbolcu kupa şampiyonluğu tatmadı.

Yeni Şafak
09:46 - 15/04/2018 Pazar
Güncelleme: 10:01 - 15/04/2018 Pazar
Diğer
Galatasaray, Süper Lig'de karşılaşacağı Medipol Başakşehir ile ligde 20. kez karşı karşıya gelecek.
Galatasaray, Süper Lig'de karşılaşacağı Medipol Başakşehir ile ligde 20. kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne kadar ligde hiç şampiyonluk yaşamasa da Başakşehir'in kadrosu da kupalarda şampiyonluk tecrübesi açısından rakibinden çok da aşağı kalır gözükmüyor.


Habertürk'te yer alan habere göre Galatasaray'ın kadrosundaki 25 oyuncudan sadece 3'ü kariyerinde hiç kupa (UEFA Avrupa Ligi, UEFA Kupası, lig şampiyonluğu, ülke kupası ve ülke süper kupası) kazanamazken, diğer 22'si toplam 109 kez kürsüye çıktı.

Emre ve Muslera zirvede

Kaptanlar Muslera 13, Selçuk İnan 12, Fernando 9 kez kupa kaldırarak bu alanda Cimbom'un başını çekti. Abdullah Avcı'nın öğrencileri ise geçmişte bu mutluluğu toplam 91 kez tattı. 25 oyuncudan 7'si hiç kupa alamamasına rağmen, Emre Belözoğlu 17, Arda Turan 12, Chedjou 9, Clichy 8 ve Gökhan İnler 7 kez kupaya uzanarak, Başakşehir'in bu konuda en başarılı isimleri olarak öne çıktı.

Hiç kupası olmayanlar
  • Galatasaray: Feghouli, Garry Rodrigues, Ahmet Çalık
  • Medipol Başakşehir: Epureanu, Attamah, Mossoro, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir, Tunay Torun, Stefano Napoleoni
Gomis ve Adebayor'un lig şampiyonluğu yok

İki takımın gol umutları Adebayor ile Gomis, lig şampiyonluğuna hasret kaldı. 2008'de Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Adebayor'un sadece Real Madrid'le kupa şampiyonluğu bulunurken, Gomis, Lyon'da Fransa Kupası ve Süper Kupa’da bu başarıyı yakaladı.


#Medipol Başakşehir
#Galatasaray
6 yıl önce