|

Galatasaray tarihine yakışmayacak hezimet

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasında Östersunds'la 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılılar, bu sonucun ardından ilk maçta aldığı 2-0'lık mağlubiyet sebebiyle Avrupa kupalarına Temmuz ayında veda etmiş oldu.

Yeni Şafak
22:00 - 20/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:48 - 21/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray, Östersunds'la 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne Temmuz ayında veda etti.
Galatasaray, Östersunds'la 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne Temmuz ayında veda etti.

İsveç'te Östersunds'a 2-0 yenilerek herkesi şaşırtan Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda da istediğini alamadı, Avrupa'ya çok erken havlu attı. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Galatasaray, Östersunds'la 1-1 berabere kaldı.

Maça beklendiği gibi çok hızlı başlayan Galatasaray, ilk yarıyı neredeyse tek kale oynadı. Gomis, Yasin ve Sinan'la gol için yüklenen sarı kırmızılılar, 45 dakikada attığı 12 şutta golü bulamayınca devre 0-0 sona erdi.


İkinci yarıda ise tam bir şok anı yaşandı. Dakikalar 60'ı gösterirken penaltı kazanan Östersunds'da Brwa Nouri, takımını 1-0 öne geçirdi. Galatasaray'ın aradığı gol ise 69. dakikada Ahmet Çalık'ın ayağından geldi.

Ancak Galatasaray, kalan dakikalarda aradığı golleri bulamayınca maç 1-1 sona erdi ve sarı kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turunda veda etti.

Yeni transferler ilk kez taraftarın önüne çıktı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi ikinci tur ön eleme rövanş maçında İsveç ekibi Östersunds FK ile Türk Telekom Stadyumu’nda oynadığı müsabakada bir ilki de yaşadı. Sarı-kırmızılılarda bu sezon transfer edilen Maicon, Belhanda ve Gomis, mücadeleye ilk 11’de başlayarak, görücüye çıktı. Üç oyuncu da 90 dakika sahada kaldı.

'10' numara artık Younes Belhanda’da

Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder’in takımdan ayrılması gündemdeyken, hazırlık maçında ilk 10 numaralı formayı yeni transfer Younes Belhanda giymişti. Sneijder’in sözleşmesinin fesih edilmesinden sonra boşta kalan 10 numaralı forma, Östersunds FK maçıyla birlikte Belhanda’ya verildi. Faslı futbolcu ilk kez resmi bir maçta bu formaya müsabakaya çıktı.Yıldız futbolcu, Teknik Direktör Igor Tudor tarafından ilk 11’de görevlendirildi.

#Galatasaray
#Östersunds
7 yıl önce