|

Galatasaray'da forvete iki aday

Bu sezon bir çok kulvarda mücadele edecek G.Saray’da teknik ekibin özellikle istediği forvet transferi için iki isim öne çıktı. Sarı-kırmızılılar, Liverpool’la Divock Origi ve Trabzonsporlu Hugo Rodallega için temasa geçerken, bordo-mavililerin Kolombiyalı golcüsüyle son aşamaya gelindiği öğrenildi.

Umut Yılmaz
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 02:42 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Divock Origi
Divock Origi

Süper Lig’in ilk iki haftasını kayıpsız geçen Galatasaray, transfer sezonunun sonuna gelinirken çalışmalarına hız verdi. Teknik ekibin raporu doğrultusunda forvet hattına takviyeyi ön plana alan yönetim iki ismi radarına aldı.

İlk olarak takımı gençleştirme politikası doğrultusunda Liverpool’un 23 yaşındaki genç forveti Divock Origi takibe alınırken, Trabzonspor’un tecrübeli futbolcusu Hugo Rodallega da diğer isim olarak düşünülüyor. Her iki oyuncu için temaslara başlayan sarı-kırmızılı yönetim ilk görüşmelerden olumlu yanıt aldı.

GENÇLEŞTİRİME DÜŞÜNCESİ
ORİGİ’Yİ ÖNE ÇIKARIYOR

UEFA Finansal Fair-Play yaptırımları nedeniyle satmadan oyuncu alamayan G.Saray, İngiliz ekibi Liverpool’un gözden çıkadığı 1995 doğumlu genç yetenek Origi’de karar kıldı. Sarı-kırmızılı yönetim, 2019 yılında sözleşmesi sona erecek olan futbolcuyu, kiralamak için şartları zorlarken, Liverpool’un buna yanaşmaması üzerine düşük bir bonservis bedeliyle kadroya katmak için uğraşıyor. Şu an elinde 4 santrfor bulunan Liverpool’un göndermeyi düşündüğü ismin Origi olması Galatasaray’ın elini güçlendirdi. 23 yaşındaki oyuncu, geçen sezon kiralık oynadığı Wolfsburg’da 37 maçta 7 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Lille alt yapısından yetişen Divock Origi, 2014 yılında 12.63 milyon Euro karşılığında Liverpool’un yolunu tutmuştu.

RODALLEGA TAMAM
SIRA TRABZON’DA

Sarı-kırmızılılar forvet arayışlarına yurt içinde de devam etti ve temas kurulan Trabzonsporlu Hugo Rodallega ile anlaşma noktasına gelindi. 33 yaşındaki tecrübeli oyuncuyla yaptığı ilk görüşmede olumlu yanıt alan Galatasaray yönetiminin, sezon sonunda sözleşmesi bitecek Kolombiyalı golcü için kulübü Trabzonspor’dan kolaylık isteyeceği ve bu transferi makul bir rakam ve takas yoluyla bitireceği öğrenildi. 33 yaşındaki futbolcu bu sezon Süper Lig’de çıktığı 2 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi. Teknik ekip, özellikle bu sezon birçok kulvarda mücadele edeceklerinden dolayı Rodallega’nın tecrübesinden yararlanmak istiyor. 3 yıldan beri Türkiye’de bulunan Rodallega’nın 2.8 milyon Euro güncel piyasa değeri bulunuyor.

#Hugo Rodallega
#Divock Origi
#Galatasaray
6 yıl önce