|

Galatasaray'da hedef Favre

Yeni sezon öncesi teknik direktör arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılı yönetimin, Galatasaray-Çaykur Rizespor maçının ardından İsveçli teknik adam Lucien Favre ile ikinci kez masaya oturacağı öğrenildi.

Yeni Şafak
12:35 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 13:08 - 19/04/2016 Salı
Diğer
Teknik direktör Lucien Favre,  Eylül ayından beri boşta...
Teknik direktör Lucien Favre, Eylül ayından beri boşta...

Bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray'da yönetimin yeni sezon öncesi teknik direktör arayışları sürüyor.



NTV Spor'un haberine göre, sarı-kırmızılı yönetim, önümüzdeki sezon için hedef olarak Lucien Favre'yi belirledi. İsviçreli teknik adam ile yapılan ilk görüşme olumlu geçmişti. Deneyimli çalıştırıcı, Galatasaray'ın maçlarını izleyip takımı analiz etmek için süre istemişti. Çaykur Rizespor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından Favre ile ikinci kez masaya oturacak olan Galatasaray, sezon sonunda tecrübeli teknik adamı takımın başına getirmek için temaslarda bulunacak.






Favre kimdir?

Özellikle 2000'li yılların başından itibaren kariyerinde çıkış yakalayan Lucien Favre, Servette ve Zürih'te başarılı yıllar geçirdikten sonra Hertha Berlin'in başına geçmişti. Almanya'da oynattığı kendine has futbol ile takdir toplayan Favre, Mönchengladbach ile Bundesliga'da başarılı bir performans yakalamıştı. Favre, geçen sezon B.Mönchengladbach'ı Bundesliga'da 3. sıraya çıkartıp Şampiyonlar Ligi'ne taşımıştı. 59 yaşındaki teknik adam, bu sezon lig, kupa ve Devler Ligi'ndeki toplam 7 maçta 1 galibiyet, 6 mağlubiyet alınca görevden ayrılmıştı.




















#galatasaray
#lucien favre
8 yıl önce