|

Galatasaray'da Hulusi Belgü'ye dava

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçeli eski yönetici Hulusi Belgü'nün sosyal medya hesabından olaylı derbi sonrası yaptığı paylaşımla ilgili hukuki girişimlerde bulunulacağını açıkladı.

Haber Merkezi
15:19 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:36 - 3/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Hulusi Belgü bir dönem Fenerbahçe Başkanlığına aday olmuştu.
Hulusi Belgü bir dönem Fenerbahçe Başkanlığına aday olmuştu.

Sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi Hulusi Belgü, 2-2 berabere biten derbinin ardından Galatasaray'la ilgili tepki içerikli mesajlar yayınladı. Sar-kırmızılı kulüp de Belgü'nün kullandığı ifadelerle ilgili açıklama yayınladı. Söz konusu paylaşımlar için hukuki girişimlerin bulunulacağı belirtildi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde;

  • "Bir dijital medya unsurunda Galatasaray Spor Kulübü ve Galatasaray Camiasına, onulmaz hakaretlerde bulunan Hulusi Belgü nam zatla ilgili gerekli hukuki girişimler başlatılmıştır.
  • Karakterini tuttuğu takımla ifade eden kişinin, bir büyük camiayı hedef alan hakaretamiz sözleri, hukuki karşılığını bulacaktır. Rakibe saygıyı gözetmeyen, sporun ruhu ve sportmenlikten de uzak içeriğiyle, affedilemez sözlerin sahibinin, hiçbir camiada kabul görmeyecek saldırısı, “ezeli rakip , ebedi dost” kavramına zarar veremez.
  • Kuruluşundan bu yana, kurucuları, bünyesinden doğduğu Lise’nin öğrencileri ve sporcularıyla, Türk Bayrağı’nın onuru için mücadele etmiş Camiamız, ülkenin birlik ve bütünlüğüne halel getirecek her eylemin karşısında olmuştur.
  • Kulübümüz ve Camiamız, toplum huzuruna zarar verici eylem ve söylemlerin sahipleriyle, üstelik hedefleştirilerek adının anılmasına izin vermez.
  • Toplumu, asırlık Camiaları birbirine düşürücü, ayrıştırıcı, düşman edici ve sporun ruhunu anlamamış kişi ve söylemlerle hukuksal mücadelemiz sonuna dek sürecektir."
Hulusi Belgü, tepki çeken paylaşımında şu ifadelere yer vermişti;
  • "Hakikaten takım tutmak bir karakter göstergesi, Atatürk'ün takımını Fenerbahçeyi tuttuğum için gurur duyuyorum. Bugunkü maç her şeyi mübah gören hacıların, hocaların ve teröristlerin arkasına saklanan devlet yardımı ile bir şeyler yapmaya çalışan ve beceremeyen bir takımlaydı."
#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Hulusi Belgü
5 yıl önce