|

Galatasaray'da kritik toplantı başladı

Galatasaray Kulübü'nde yıllık olağan mali genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kulübün ve bağlı ortaklıklarının borcunun 2 milyar 825 milyon 755 bin 791 TL olarak açıklandığı toplantıda, Mustafa Cengiz yönetiminin mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibrası üyelerin oyuna sunuldu. Galatasaray'da Mustafa Cengiz'in ikinci dönemi idari anlamda ibra edilmedi. Galatasaray tüzüğüne göre mevcut yönetimin 1 ay içinde seçim kararı alması gerekiyor.

Haber Merkezi
13:06 - 23/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 23:17 - 23/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Genel Kurul'da sarı-kırmızılı yönetimin icraatları sorgulanacak.
Genel Kurul'da sarı-kırmızılı yönetimin icraatları sorgulanacak.

Galatasaray'da yıllık olağan genel kurul toplantısı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Başkan Mustafa Cengiz, yaklaşık 1 saat süren konuşmasında üyelere kulübün gündemine ilişkin bilgiler verdi.

Galatasaray'da Mustafa Cengiz'in ikinci dönemi idari anlamda ibra edilmedi. Galatasaray tüzüğüne göre mevcut yönetimin 1 ay içinde seçim kararı alması gerekiyor.


Cengiz'in genel kurulda yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle;

"Maaş ödemelerini hiç geciktirmedik"
  • "Gelirlerimizde yüzde 90 oranında artış sağladık. Geldiğimizden bu yana maaş ödemelerinde gecikmedik. İnşallah bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Ama dağ gibi sorunlar duruyor. Çok zor bir anda geldim, önceki başkanlarımız da öyleydi. Hepsi ellerini taşın altına koydu ve Galatasaray'ı bugünlere getirdiler. Benden önceki herkese bizi bugünlere taşıdığı için teşekkür ederim."
"Yıl sonu itibarıyla totalde artıdayız"

  • "Biz göreve geldiğimizde 1 milyar 277 milyon TL borç-alacak farkı vardı. Giderlerimizi yüzde 30 oranında azalttık. Biz sportif olarak şampiyonuz. Bunu da taçlandırdık. Şampiyon olduk ve en yüksek gelir düzeyine ulaştık. Yıl sonu itibarıyla totalde artıdayız."
"Men edilme ihtimalimiz kalmadı"

  • "CAS'tan beklediğimiz yazı, dün resmi olarak geldi ve Avrupa'dan men edilme ihtimalimiz kalmadı."
"Ndiaye için
gulyabaniler devreye girdi"
  • "13,5 milyon euroya sattığımız Ndiaye'yi 750 bin euroya kiraladık. Aslında hiç para vermeyecektik ama gulyabaniler devreye girdi."
" 230 milyon TL'lik bonservis ücreti kazandık"
  • "14 ay için 2 milyar 225 milyon tahsilat yaptık. Bonservis gelirlerinde de yükseldik. 230 milyon TL'lik bonservis ücreti kazandık. Şampiyonlar Ligi'nden 202 milyon TL, gişe gelirlerin 170 milyon TL gelir elde ettik.İnşallah Mayıs 2019'a geldiğimizde 1 milyar TL gelir elde edeceğiz."

"Stadın isim hakkı 1,5 yıl sonra bitecek"

  • "Sponsorluk konusundaki çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Stadyumun isim hakkı 1,5 yıl sonra bitecek ama biz şimdiden çalışıyoruz."
Borç açıklandı

Kulüp ve bağlı ortaklıkların net borcunun toplam 2 milyar 825 milyon 755 bin 791 lira, alacakların ise 1 milyar 560 milyon 123 bin 356 lira olduğu açıklandı. Borç-alacak farkının 1 milyar 265 milyon 632 bin 435 lira olduğu aktarıldı.

Galatasaray Kulübünün 31 Aralık 2017 itibarıyla borç alacak farkı, 1 milyar 163 milyon 430 bin 729 lira olarak gerçekleşmişti.


#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
5 yıl önce