|

Eski hocası Kerem Aktürkoğlu'nu dünya yıldızına benzetti

Galatasaray'ın yeni transferi Kerem Aktürkoğlu'nun eski hocası Mustafa Sarıgül, 21 yaşındaki futbolcu için övgü dolu ifadeler kullandı. Kerem'in süratine dikkati çeken Sarıgül, genç oyuncu için Ribery benzetmesi yaptı.

11:38 - 4/09/2020 Cuma
Güncelleme: 12:02 - 4/09/2020 Cuma
Diğer
Sarı-kırmızılı kulüp, Kerem ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.
Sarı-kırmızılı kulüp, Kerem ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray'ın, Anagold Erzincanspor'dan kadrosuna kattığı Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nu eski hocası Mustafa Sarıgül anlattı. Kerem'in hem Başakşehir'de hem de Erzincan'da hocalığını yapan Sarıgül, Türkiye Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

"Özelliklerini gördüğüm için Başakşehir'e aldım"

  • "Galatasaray çok iyi bir iş yaptı. Kerem bence geleceğin yıldızı olacak. Kerem, Fatih Terim gibi genç oyuncuları çıkarıp onlara şans vermeyi seven bir hocanın elinde çok çabuk parlar. Kerem; ivmelenmesi, topla olan koordinasyonunu sonlandırması çok iyi olan bir oyuncu. Kerem'i 2014-15'te sezonunda bir amatör takımdan bu özelliklerini gördüğüm için Başakşehir'e aldım. Onu Visca'nın ters kanatta oynayanı gibi düşünmüştük. Gelişimi adına 3. Lig takımlarına kiraladık. Tekrar dönüşü problemli geçti. Karacabey serüveni oldu. Erzincan'da yeniden buluştuk."

"İleride Ribery olur"

  • "Franck Ribery'nin biraz fiziki olarak geri modeli şu an için. Çok süratli ivmelenmesi, durduktan sonra adam eksiltmesiyle bence Onyekuru gibi tipik bir kenar oyuncu özellikleri var. Sezon başı kampı yedikten sonra biraz da üstünde durulursa yardım edilirse, öz güven verilirse ileride bir Ribery olur."


#Kerem Aktürkoğlu
#Galatasaray
#Mustafa Sarıgül
4 yıl önce