|

Gerginlikten uzak durun

İlk yarıda sakat ve cezalı oyuncuların yokluğundan çok çeken Galatasaray’da, yönetim, teknik heyet ve futbolcuları uyararak gereksiz kartlardan ve kavgalardan uzak durulmasını istedi. Sarı-kırmızılılarda 7 oyuncu tam 19 maçta cezaları nedeniyle oynamadı.

Umut Yılmaz
04:00 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:03 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaraylı futbolcuların gol sevinci.
Galatasaraylı futbolcuların gol sevinci.

Sezonun ilk yarısında gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Galatasaray’da, teknik heyet tarafından Ocak ayında 2 santrfor takviyesi talep edilirken bunlardan birinin kampa yetişmesi gerektiği belirtildi. Galatasaray Alan’ı, İstanbul’a getirmek için kolları sıvadı. Görüşmeler ve temaslar hız kazanırken Galatasaray yönetimi Brezilyalı golcüyü Antalya kampına yetiştirip teknik ekibin isteğini yerine getirmek için çabalıyor. Kadroda 2. yarıda eksiklik istemeyen yönetim ve teknik heyet bu konuda ciddi uyarılarda bulunacak. Fenerbahçe derbisinde yaşanan saha olaylarının sarı-kırmızılı takıma faturası ağır olurken, bu konuda da teknik ekip, oyuncularıyla görüşerek büyük maçlarda oyuncularından yapılacak tahriklerden uzak durmalarını istedi. Yönetimin, teknik heyetle görüşerek, “Daha sakin kalınsın. Gereksiz tartışmalardan ve saha içindeki kavgalardan uzak durulsun. Bunun kötü sonuçları oluyor” dediği öğrenildi.

GEREKSİZ KARTLARA DİKKAT

Geçtiğimiz sezonun şampiyon kadrosunu Bafetimbi Gomis dışında korumayı başaran sarı-kırmızılı takım, Emre Akbaba, Onyekuru, Ndiaye, Ömer Bayram ve Muğdat gibi isimlerle kadrosunu takviye etti. Ancak ligin ilk devresinde yaşanan sakatlıklar ve cezalar sarı-kırmızılı takımın kadrosunun adeta içini boşalttı. Kadrosunda altyapıdan gelen oyuncular hariç 21 oyuncusu bulunan Galatasaray’da tam 11 oyuncu sakatlık geçirdi. Sakatlıkların yanı sıra 7 oyuncu toplam 19 müsabakayı cezalı geçirdi. İlk devrenin sona ermesiyle birlikte tüm futbolcular sağlığına kavuşurken, cezalı oyuncuların cezası bitti. İkinci devreye kampta daha sıkı çalışacak olan Galatasaray’da, kart konusunda oyuncular da uyarılacak. Gerekirse para cezası uygulanacak.


  • İstikrar abidesi Muslera
  • Galatasaray’da ilk yarıda en istikrarlı oyuncu kaleci Muslera oldu. Sarı-kırmızılı formayla 8. sezonunu geçiren Uruguaylı kaleci, önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonun ilk yarısında da en fazla sahada kalan isim olarak öne çıktı. Ligde toplam 26 futbolcunun görev aldığı sarı-kırmızılı takımda Muslera, geride kalan 17 maçta da ilk 11’de görev aldı ve toplam bin 529 dakika sahada bulundu. Sarı-kırmızılı ekipte Muslera’yı, 16 karşılaşmada bin 348 dakika oynayan Mariano ile 15 müsabakada bin 152 dakika sahada kalan Onyekuru takip etti. Galatasaray’da en fazla süre alan Türk oyuncu, 13 maçta bin 85 dakika forma giyen genç Ozan Kabak olurken, Eren Derdiyok ise 13 karşılaşmada bin 24 dakika görev yaptı.
Benfica Cimbom’dan çekiniyor

UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray ile karşılaşacak Benfica’da defans oyuncusu Jardel temkinli konuştu. Brezilyalı oyuncu, yaptığı açıklamada, “G.Saray çok güçlü bir rakip. 2015-16 sezonunda onlarla Şampiyonlar Ligi’nde oynamıştık. Özellikle sahalarında daha da güçlü oluyorlar. G.Saray maçlarına çok iyi hazırlanmamız gerekecek” ifadelerini kullandı.

En çok skor Eren’den geldi

Süper Lig’de sezonunun ilk yarısında Galatasaray’ın en skorer ismi Eren Derdiyok oldu. Eren Derdiyok, ligde forma giydiği 13 maçta 7 kez topu ağlarla buluşturdu. Sarı-kırmızılıların sezon başında kiralık olarak renklerine dahil ettiği Nijeryalı Henry Onyekuru ise 6 golle skora katkı yaptı.

#Galatasaray
#Ceza
#Gerginlik
5 yıl önce