|

Gomez'le 25 puan

Gomez'in gol attığı 13 maçta Beşiktaş, 12 galibiyet, 1 beraberlik aldı; 37 puan topladı. Alman yıldızın attığı goller ve yaptığı asistler, direkt 25 puan getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:15 - 9/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Beşiktaş'ta kariyerinin en iyi dönemlerinden birini yaşayan Mario Gomez, hem yıldızını parlatıyor; hem de siyah-beyazlı takımı sırtlıyor. Maç eksiğiyle 54 puanı olan, attığı 52 golle de Süper Lig'in en golcü takımı konumunda bulunan Beşiktaş, bu başarısını Alman yıldızı Mario Gomez'e borçlu...



Gomez, 3-1 kazanılan son Eskişehirspor maçında iki gole birden imza atarken, ligdeki sayısını 18'e çıkardı; gol krallığındaki iddiasını güçlendirdi. 18 gol, Beşiktaş'ın attığı 52 golün yüzde 35'i anlamına geliyor.



Siyah-beyazlıların tüm lig karşılaşmalarında forma giyen 30 yaşındaki golcü, maç başına 0.78'lik gol ortalaması yakaladı. Alman yıldızın gol attığı 13 karşılaşmada Beşiktaş, 12 galibiyet alırken, tek beraberlik Kasımpaşa karşısında geldi. Beşiktaş, Gomez'in gol attığı maçlarda 37 puan toplarken bu puanların 25'ine Gomez direkt katkı yaptı.



18 golle Nouma ve Demba Ba'yı yakalayarak ligde Beşiktaş formasıyla en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını egale eden Alman yıldız, 1 gol atarsa rekorun yeni sahibi olacak.



Avrupa liglerinde en fazla gol atan Alman


Sezon başında Fiorentina'dan kiralanan Mario Gomez, F.Bahçe'nin yıldızları Fernandao ve van Persie ile, G.Saray'ın Alman yıldızı Podolski'ye fark attı. Gomez'in 18 golüne karşılık, Fernandao 11, van Persie 9, Podolski ise 10 gol kaydedebildi. Gomez, ayrıca sezonun geri kalan bölümünde Avrupa liglerinde en fazla gol atan Alman futbolcu olarak ön plana çıktı. Almanya Milli Takımı ile 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinde yer almak isteyen Gomez, milli takımda yedeği olacağı Bayern Münih formasıyla 17 gol kaydeden Thomas Müller'i geride bıraktı.



Gol, isabetli şut, asist, pas... Her istatistikte lider


Bu sezon 5. kez bir maçta duble yaparak kariyer rekorunu kıran, 18 golle en yakın rakibi 14 gollü Samuel Eto'o ile farkı açarak krallıkta ilk sırada olan Gomez, 44 isabetli şut oranıyla da Süper Lİg'in en iyisi konumunda. 52 golle ligin en golcü takımı Beşiktaş'ın zirveyi yakaladığı istatistikleri sadece Mario Gomez ile sınırlı değil. Atiba'nın Eskişehir'e karşı attığı golün asistini yapan Sosa, 8 asistle zirvede; Oğuzhan da 49 şut asistiyle bu istatistikte zirvede. Atiba da bin 361 pasla ligin en çok pas yapan ve isabetli pas yapan oyuncusu.



Arena Kayseri maçı ile açılıyor





Beşiktaş yönetimi, yapımı devam eden ve taraftara kavuşmak için gün sayan Vodafone Arena Stadı'nın açılış tarihini henüz açıklamazken büyük günün 30 Nisan olduğu öğrenildi. Yeni stadı için 3 ayrı açılış töreni düzenleyecek Beşiktaş yönetiminin, 30 Nisan Cumartesi günü ligin 31. haftasında yapılacak Kayserispor maçını Vodafone Arena Stadı'nda oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduğu öğrenildi. Yönetim, ilk açılış programını devlet protokolüne verecek. Yönetim, taraftarlar için de büyük bir organizasyon düzenleme düşüncesinde. Stattaki Kartal Yuvası mağazasının açılışı ise 19 Mart'ta olacak.



Sahaya çıktığımda kendimi futbolcu gibi hissettim


Eskişehirspor galibiyetini saha ortasında futbolcularla birlikte kutlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, o anlar için "Unutulmayacak hoş bir anıydı" dedi.







Eskişehirspor galibiyeti sonrası, taraftarların ve futbolcuların ısrarıyla soyunma odasından geri dönerek sahaya çıkan ve takımla birlikte taraftarların huzurunda galibiyeti kutlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbolculuk yıllarına döndüğünü söyledi. Galibiyet kutlamaları sonrasında soyunma odasında futbolcularına yaşadığı duyguları aktaran Güneş, "Sahaya çıktığımda kendimi futbolcu gibi hissettim. Normalde böyle tezahüratlara karşılık vermem ama bu kez kayıtsız kalamadım. Bir anda futbol oynadığım zamanlara geri döndüm. Benim için unutulmayacak hoş bir anı oldu. İnşallah sezon sonunda hep birlikte şampiyonluk şarkıları söyleriz" ifadelerini kullandı.



Quaresma ve Töre'de ödem






Beşiktaş'ın Eskişehirspor maçında ayağına aldığı darbe sonrası karşılaşmaya devam edemeyen Ricardo Quaresma'nın dün MR'ı çekildi. Sağ uyluk arka adalesine darbe alan Portekizli futbolcuda ödem oluştuğu bildirildi. Tedavisine hemen başlanan Quaresma'nın ligde Cumartesi günü oynanacak Çaykur Rizespor maçında forma giyip giymeyeceği tedavi programına göre belirleneceği kaydedildi.Siyah-beyazlı takımda sağ ayak bileğinden sakat olan Gökhan Töre'nin de tedavisi sürüyon. İki oyuncuyla ilgili son kararı, sağlık heyeti ve teknik direktör Şenol Güneş verecek.



#beşiktaş
#gomez
8 yıl önce