|

Gomis'e yok Rodrigues'e var

Geçen sezonu gol kralı tamamlayan Gomis’in zam talebini geri çeviren ve golcü oyuncusunu satmayı göze alan Galatasaray yönetimi, Rodrigues’in bu yöndeki isteğini ise geri çevirmedi. Sarı-kırmızılılar, 27 yaşındaki oyuncuya 550 bin Euro zam yaptı. Rodrigues, 1.9 milyon Euro alacak.

Umut Yılmaz
04:00 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:50 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 Galatasaray yönetimi, Rodrigues’in zam yöndeki isteğini geri çevirmedi
Galatasaray yönetimi, Rodrigues’in zam yöndeki isteğini geri çevirmedi

Galatasaray’da geride kalan yaz sezonunun en çok konuşulan konularından biri ligde ağları 29 kez havalandırarak gol kralı olan Bafetimbi Gomis’in takımdan gönderilmesi oldu. Fransız golcü, geçen sezonun bitiminin hemen ardından yönetime gönderdiği mesajda, şampiyonlukta en büyük payın kendisine ait olduğunu ve takımda en yüksek ücretin kendisinin alması gerektiğini belirtimiş ve taraflar arasındaki ipler gerilmişti. Yaşanan sıkıntılı süreç, 33 yaşındaki oyuncunun Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımına gönderilmesiyle son bulmuştu. Gomis’in zam talebine karşı çıkan, Fransız oyuncunun ısrarı üzerine takımdan göndermeyi göze alan sarı-kırmızılı yönetimin, Rodrigues konusunda ise tam tersi bir tavır içinde olduğu ortaya çıktı.

TEKNİK HEYET DE ONAY VERDİ

Galatasaray yönetimi, Gomis gibi zam talebinde bulunan Garry Rodrigues’in bu isteğini dikkate alarak sözleşmesinde iyileştirme yaptı. Takım içindeki dengelere çok önem veren teknik ekibin, 11’e ilk yazdığı ancak ücret sıralamasında 16. sırada olan Rodrigues’e yapılan 550 bin Euro zama onay verdiği öğrenildi. Kendisi gibi Hollanda’da yetişen, takım arkadaşı Ryan Donk’la çok iyi anlaşan Rodrigues’in yeni ücreti Donk gibi 1.9 milyon Euro olacak. İngiltere’den Newcastle ve Rusya’dan Spartak Moskova’nın da ilgilendiği Rodrigues, kariyerini sarı-kırmızılı takımda sürdürmek istediği için kendisine yapılan bu tekliflere olumlu geri dönüş yapmamıştı. Geride kalan sezonda Galatasaray’la 40 resmi maça çıkan 27 yaşındaki futbolcu 10 kez fileleri sarsarken, takım arkadaşlarına da 10 asist yapmıştı. Rodrigues, bu sezon ise 1’i TFF Süper Kupa Finali, 2’si Süper Lig olmak üzere 3 resmi maça çıkarken henüz skor yüküne katkı sağlayamadı.

  • F.Bahçe, Nagatomo’yu da istemiş
  • Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in, önceki akşam TRT Spor’da katıldığı canlı yayında yaptığı, “Bir ezeli rakibimiz Yuto Nagatomo için de devreye girmiş. Inter’e teklif vermiş” açıklaması gündeme otururken o ezeli rakibin Fenerbahçe olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında bir sol bek takviyesi yapmak isteyen Fenerbahçe Kulübünün, Inter’e resmi teklif yaptığı belirtildi. Fenerbahçe’nin talip olduğu Nagatomo için Inter’in transfere yeşil ışık yaktığı ancak Japon oyuncunun o dönemde “Kariyerimi Türkiye’de sürdürmeyi düşünmüyorum” dediği ortaya çıktı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki transfer düellosu Emre Akbaba’da da yaşanmıştı. Sarı-lacivertliler, rakibinden daha fazla maaş verince iki kulüp el sıkışmıştı. Ancak son gün sarı-kırmızılı yönetimin bir atağıyla Emre direkten döndü. Nagatomo ve Emre Akbaba hamlelerinden eli boş dönen Fenerbahçe, Galatasaray’la karşılıklı olarak yollarını ayıran Tolga Ciğerci’yi kadrosuna kattı.
Tek seferde yetki çıkmazı

Galatasaray yönetimi, 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak olaganüstü genel kurulda 2018 yılı hesap dönemi ek bütçe revizyonu dışında gayrimenkul işlemleri, Kemerburgaz’da yapılacak tesis, yeni spor salonu inşası ve üyelikle ilgili yetki talep edecek. Sarı-kırmızılı yönetimin bu talepleri kongrede tek seferde toplu halde üyelerin oylarına sunmayı planladığı öğrenildi. Ancak tek seferde oylama fikrine Genel Kurul üyelerinin soğuk bakacağı ve tartışma yaşanacağı tahmin ediliyor.

Moskova’dan taraftar organizasyonu yok

Şampiyonlar Ligi’nde 18 Eylül’de İstanbul’da Galatasaray ile karşılaşacak Lokomotiv Moskova, bir duyuru yaparak deplasmandaki maçta taraftarlar için herhangi bir organizasyon yapmayacaklarını belirtti. Yapılan açıklamada, “Kulübümüz tarafından Galatasaray maçı için güvenlik endişesi nedeniyle deplasman organizasyonu yapılmayacaktır” denildi.

#Galatasaray
#Gomis
#Transfer
6 yıl önce