|

G.Saray 3 puanı unuttu: 1-1

Penaltı golüyle geriye düşen sarı-kırmızılılar, bu sezon 7. kez beyaz noktaya gitti; skora dengeyi penaltıdan getirdi. G.Saray, genelde 3 (2 beraberlik, 1 mağlubiyet), deplasmanda 9 haftadır (4 beraberlik, 5 mağlubiyet ) galibiyete hasret

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:21 - 14/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, Gençlerbirliği'ne konuk olurken, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada beraberliği kurtarmasını bildi; lig yarışında iki önemli puan daha kaybetti: 1-1.



UEFA'dan aldığı Avrupa kupalarından men cezasını gelecek yıl çekebilmek adına Avrupa kupaları vizesi alma hedefini kovalayan G.Saray, ligin 4. sırasındaki Başakşehir'in puansız kapattığı haftada kazanamayarak önemli bir şansı kullanamadı. Cimbom, üst üste 3 hafta, deplasmanlarda da 9 hafta galibiyet hasretini sürdürürken haftaya oynayacağı F.Bahçe derbisi öncesinde de gülemedi.



DENAYER ÖNCE KAÇIRDI SONRA PENALTI YAPTIRDI

Maç boyunca iki takım da çok fazla pozisyona giremezken, iki gol de penaltı vuruşlarından geldi. 7. dakikada Aydın Karabulut'un ortasında Djalma Campos boş kale karşısında topu ıskaladı. 15'te Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruş herkesi aşarken son anda Johannes Hopf çeldi; dönen topta Jason Denayer'in vuruşunu ise Ahmet Çalık çizgi üzerinden çıkarttı. 16'da Denayer'in ceza sahası içerisinde Bogdan Stancu'yu düşürmesi nedeniyle Ankara ekibi penaltı kazandı. 17'de kazandığı penaltıda topun başına geçen Stancu, Fernando Muslera'yı mağlup ederek takımını öne geçirdi: 1-0. 60'da Selçuk İnan'ın şutu kale önünde Doğa Kaya'nın eline temas edince hakem maçta bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. 61'de beyaz noktada topun başına geçen Selçuk, maçta eşitliği sağladı: 1-1. 63'te Stancu'nun sağ kanattan kullandığı korner vuruşunda iyi yükselen Kulusiç'in kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 70'de İrfan Can'ın sağ kanattan getirdiği topta El Kabir'in sert şutu çerçeveyi tutmadı. 89'da Olcan Adın'ın sol çaprazdan vuruşu kaleyi bulmadı.



Selçuk'tan 4. penaltı golü Ekstradan 4 puan

Selçuk İnan'ın penaltı golleri Trabzonspor derbisinde galibiyeti, Başakşehir ve Gençlerbirliği maçlarında beraberliği getirdi.



Süper Lig'de bu sezon en çok penaltı kazanan takımlardan biri de 7 kezle Galatasaray. (Trabzonspor ve Ç.Rizespor 7) Sarı-kırmızılılar, bu penaltıların tamamını gole çevirirken gollerin 4'ü Selçuk İnan'dan geldi. Tecrübeli futbolcu, 3-1 kazanılan Sivas maçının yanı sıra attığı penaltı golleriyle 2-1 galip gelinen Trabzonspor derbisinde galibiyeti, 3-3 berabere biten Başakşehir ve dün G.Birliği karşılaşmalarında beraberliği kurtardı.



Galatasaray'ın diğer 3 penaltısını da Burak Yılmaz kaydetti. Burak, 4-1 kazanılan Gençlerbirliği, 4-0 kazanılan Eskişehir ve 3-1 galip gelinen Başakşehir maçlarında penaltı atışlarını gole çevirdi.



Olcan, F.Bahçe derbisinde cezalı

Gençlerbirliği karşılaşmasından önce kart sınırında bulunan Olcan Adın, Ankara'da gördüğü sarı kartla birlikte Fenerbahçe karşılaşmasında cezalı duruma düştü. 25. dakikada rakibine yaptığı hareket sonrası kart gören Olcan, derbide takımını yalnız bırakacak. Tecrübeli oyuncu. Kadıköy'de oynanan ilk derbide beraberliği sağlayan golü atmıştı.



'Mücadele edeceğiz'

Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, G.Birliği beraberliği sonrası sarı-kırmızılı yönetimin gündemindeki seçim iddialarını değerlendirdi. "Seçim kararı almak teslimiyettir" diyen Özyalçın, "Biz bunu kabul etmiyoruz, mücadele edeceğiz. Futbolcunun görevi başka, yöneticinin görevi başka. Onların oynayıp oynamaması tamamen teknik bir iş, yönetimdeki belirsizliklerle alakalı değil" ifadelerini kullandı.



TEKNİK DİREKTÖR İÇİN YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ

Orhan Atik'in G.Birliği maçıyla takımın başında sahaya çıkma hakkı dolarken G.Saray İkinci Başkanı, bu konuyla ilgili, "F.Bahçe derbisinde sahaya çıkacak teknik direktör konusuyla ilgili Futbol AŞ bize bir karar bildirecek, biz de Salı günü (yarın) yönetim kurulunda bir yol haritası çizeceğiz" yorumunu yaptı.



Üzülmez: İnsanlar bizimle alay ediyordu

Gençlerbirliği ile 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik alan, sadece 1 maçta yenilgi yüzü gören teknik direktör İbrahim Üzülmez, G.Saray maçı sonrası kendilerine az güvenilmesinden dert yandı. G.Birliği'nde göreve ilk başladıkları dönemde kendisiyle alay edildiğini kaydeden genç teknik adam, "Önyargıları yıkmaya çalışıyoruz. İnsanların bizim gibi gençlere inanması gerekiyor" dedi.



Aileleri telefonlara sarıldı

Ankara'daki terör saldırısı yaşandığı esnada G.Saraylı futbolcular, Başkent'ten henüz ayrılmamıştı. Futbolcuların aileleri hemen telefonlarına sarılırken kafile, havalimanında yoğun bir telefon trafiği yaşadı. G.Saraylı futbolcular, CIP çıkışından geçerek İstanbul'a uçtu.






#G.Saray
#maç
#beraberlik
8 yıl önce