|

G.Saray, Avrupa’da galibiyete hasret

Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Lokomotiv Moskova’yı konuk edecek sarı-kırmızılı ekip, son dönemde Avrupa’da beklentilerin altında bir performans sergiledi. Avrupa kupalarında çıktığı son 7 maçta galip gelemeyen G.Saray, son 18 karşılaşmada 1 kez kazanabildi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/09/2018 Monday
Güncelleme: 03:01 - 17/09/2018 Monday
Yeni Şafak
Galatasaray
Galatasaray

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında yarın Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını ağırlamaya hazırlanan G.Saray’ın son dönemdeki Avrupa kupaları performansı beklentilerin çok altında. Avrupa kupalarında çıktığı son 7 maçta galibiyet göremeyen sarı-kırmızılılar, son 18 karşılaşmasında ise sadece 1 kez sahadan galip ayrıldı.

G.Saray, 2013-14 sezonu Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maçında Juventus’u İstanbul’da 1-0 yenerek son 16 turuna yükselirken, bu önemli galibiyetin ardından Avrupa kupalarında kötü istatistiklere imza attı. Sarı-kırmızılılar, 2013-14’teki Juventus galibiyeti sonrası oynadığı 18 Avrupa kupası müsabakasından sadece 1 galibiyet çıkarabildi. G.Saray, 2014-15 sezonunda yer aldığı Şampiyonlar Ligi gruplarını, Anderlecht, Arsenal ve Borussia Dortmund’un ardında 5 yenilgi, 1 beraberlikle tamamladı.

Juventus maçı sonrası Avrupa’da 10 maç kazanamayan sarı-kırmızılılar, 2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Benfica’yı İstanbul’da 2-1 mağlup ederek bu şanssızlığını kırdı. Benfica müsabakası sonrası yine Avrupa’da istediği sonuçlara ulaşamayan Galatasaray, son 7 maçından da galibiyet elde edemedi. Cimbom, Avrupa kupalarındaki son 18 maçında 11 kez yenilip, 6 kez berabere kalırken, 1 kez rakibine üstünlük sağlayabildi.

Sarı-kırmızılı ekibin 18 maçlık süreçte savunma ve hücumdaki başarısız istatistikleri dikkati çekiyor. Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 18 maçında 39 gol yerken, 14 gol attı. Bu dönemde, maç başına gol yeme ortalaması 2.16 olurken, gol atma ortalaması ise 0.77’de kaldı.

Devler Ligi’nin en tecrübelisi Fernando

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki en tecrübeli ismi Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernando Reges olarak öne çıktı. Brezilyalı futbolcu, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda Portekiz’in Porto ve İngiltere’nin Manchester City takımlarıyla 8 sezon top koşturdu. 31 yaşındaki oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 54 karşılaşmada sahaya çıktı. Galatasaray kadrosundaki futbolcuların 12’si daha önce Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekipte Fernando’nun yanı sıra Selçuk, Muslera, Maicon, Mariano, Feghouli, Eren, Nagatomo, Belhanda, Onyekuru, Sinan ve Serdar, en az 1 kez Devler Ligi maçında forma giydi.

Rocchi endişesi

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile Lokomotiv Moskova arasında oynanacak mücadelede İtalya Futbol Federasyonu’ndan Gianluca Rocchi düdük çalacak. İtalyan hakem daha önce 25 Şubat 2010’daki G.Saray- A.Madrid maçını da yönetmiş ve bu müsabakada verdiği kararlar ile Galatasaray taraftarını isyan ettirmişti.

Akbaba çalışmadı

G.Saray, Şampiyonlar Ligi’nde yarın Lokomotiv Moskova ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Kasımpaşa karşılaşmasında aldığı darbelerle ağrıları olan Emre Akbaba’nın kasık bölgesinde zorlanma bulguları tespit edildi. Akbaba, günü aktif dinlenme ve salon çalışmasıyla geçirdi.

#Lokomotiv Moskova
#Galatasaray
#Avrupa
6 years ago