|

G.Saray Eren'i bitirdi

Sarı-kırmızılılar, golcü futbolcu Eren Derdiyok'un transferi için Kasımpaşa ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. G.Saray'ın Eren için Kasımpaşa'ya 2.5 milyon Euro ve Donk ile Umut'u teklif ettiği öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 09:14 - 2/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Kasımpaşa'nın Türk asıllı İsviçreli golcüsü Eren Derdiyok'un transferini bitirdi. Manchester City'den Bony'nin transferi için olumsuz cevap alan ve Eren Derdiyok'un transferi için girişimlerini hızlandıran sarı-kırmızılı kulüp, Kasımpaşa ile resmi görüşmelere başlandığını açıkladı. Sarı kırmızılı kulüpten borsaya yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcu Eren Derdiyok'un kulubümüze transferi konusunda, futbolcu ve kulubü Kasımpaşa A.Ş.(Kasımpaşa Spor Kulubü) ile resmi görüşmelere başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı. Eren ile her konuda anlaşmaya varan sarı-kırmızılı yönetim, Kasımpaşa ile bonservis ve takasta kullanılacak futbolcular üzerinde görüşmelerini sürdürüyor. Kasımpaşa'ya 2.5 milyon Euro + Ryan Donk ve Umut Bulut'u öneren sarı-kırmızılı yönetim, transfer süreci için Umut Bulut'u ikna etmeye çalışıyor. Eren Derdiyok, geçtiğimiz sezon Kasımpaşa formasıyla 31 maçta 13 gol ve 5 asistlik bir performans sergiledi.



RIEKERINK'İN EREN PLANLARI


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, İsviçre Milli Takımı'ndan tanıdığı Eren Derdiyok'u, transfer dönemi boyunca defalarca izledi. Tecrübeli golcünün hava hakimiyetini, top tutuşunu ve takım arkadaşlarına asist yapması gibi özelliklerini çok beğenen Hollandalı teknik adam, yönetime de bu yönde bir rapor sundu. Galatasaray'da transferin gerçekleştirilmesi halinde ileri uçta Eren Derdiyok, kanatlarda Armindo Bruma ve Lukas Podolski, forvet arkasında da Wesley Sneijder'in oynatılması bekleniyor.



Lucas Leiva imzaya kaldı


G.Ssaray, Liverpool'un orta saha oyuncusu Lucas Leiva'yı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Sarı-kırmızılı ekibin yöneticileri ile Liverpoollu yetkililer arasında, İngiltere'de yapılan görüşmelerden anlaşma çıktı. G.Saray, Leiva için yaklaşık 3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Brezilyalı futbolcu, ufak pürüzler giderildikten sonra, İstanbul'a gelip sağlık kontrolünden geçecek ve kendisini sarı-kırmızılı takıma bağlayan sözleşmeye imza atacak. Liverpool'un Huddersfield ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Leiva'nın sağlık raporunun detaylı incelendiği ve transfere engel durumun bulunmadığı belirtildi. 2007 yılından beri İngiliz ekibinde oynayan Leiva, geçen sezon 40 maçta oynarken, Brezilya Milli Takımı formasını da 24 kez giydi.



SCHWEİNSTEİGER SÜRPRİZİ


30 Temmuz Cumartesi günü Manchester United ile hazırlık maçı oynayan G.Saray'ın Premier Lig ekibinden Bastian Schweinsteiger için nabız yokladığı öğrenildi. Sarı-kırmızılı takımın 32 yaşındaki Alman orta saha oyuncusunu kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.



OLCAN ADIN kendini tatile verdi!


Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Olcan Adın, sarı-kırmızılı kaptanı Selçuk İnan'ın, "Sabri Sarıoğlu gibi çok çalış, kendini göster. Takıma geri dönersin" önerisini dinlemedi. Kadro dışı bırakılan ve takımdan ayrılıp ayrılmayacağı merak konusu olan Olcan Adın, İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı'da tatiline devam ediyor. Olcan'ın bir hayranı dün akşam saatlerinde kendisiyle gece kulübünde çekildiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşırken, tecrübeli oyuncunun oldukça keyif olduğu görüldü. Galatasaray'da kadro dışı kaldıktan sonra Olcan'ın ismi Bursaspor ile anılmış ancak Başkan Ali Ay tarafından yaşı gerekçesiyle transfer veto edilmişti.




#Galatasaray
#Eren Derdiyok
8 yıl önce