|

G.Saray Favre ile temasta

Bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray'da yönetimin yeni sezon öncesi teknik direktör arayışları devam ediyor. Sarı-kırmızılı ekip, listenin ilk sırasında Lucien Favre'yi bulunduruyor. Galatasaraylı yetkililer, kupadaki Çaykur Rizespor maçı sonrası İsviçreli teknik adam ile görüşecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:47 - 20/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Galatasaray'da teknik direktör arayışları hız kazandı. Yönetim, gelecek sezon için hedef olarak Lucien Favre'yi belirledi. İsviçreli teknik adam ile yapılan ilk görüşme olumlu geçti. Deneyimli hoca, G.Saray'ın maçlarını izleyip takımı analiz etmek için süre istedi. Çaykur Rize ile bugün oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından Favre ile ikinci kez masaya oturacak Galatasaray, sezon sonunda tecrübeli teknik adamı takımın başına getirmek için temaslarda bulunacak. Teknik direktörlük kariyerine 1991 yılında İsviçre'nin Echallens takımında başlayan Favre, 4 yıl bu takımı çalıştırdı. 1997 yılında yine İsviçre'nin Yverdon Sport takımının başına geçen deneyimli futbol adamı, 2000 yılında Servette'yi çalıştırmaya başladı.



HERTHA'YI AVRUPA'YA TAŞIDI


2 yıl daha İsviçre Ligi'nde tecrübe kazanan Favre, 2003'te Zürich'in teknik direktörü oldu. Burada 4 yıl istikrarlı bir çizgi yakalayan Favre, gelen teklif üzerine Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'in başına geçti. 10. sırada aldığı Hertha ile 2. yıl büyük başarılara imza atan Favre, takımını Bundesliga'da 4. sıraya taşıyarak Avrupa kupalarına katılım hakkını kazandı. Bir sonraki sezon 8 maçta 7 mağlubiyet alınca, Favre ile yollar ayrıldı. Berlin ekibi o sezon yaşadığı düşüşle 2. Lig'in yolunu tutmuştu.



DÜŞÜŞÜN ÖNÜNE GEÇEMİYOR


2011-15 yılları arasında Borussia Mönchengladbach'ı çalıştıran İsviçreli teknik adam, üst sıraları zorlayan bir takım oluşturdu. Favre'li M'Gladbach, 4 yıl içinde Bundesliga'da kendine 8. sıra ile 3. sıra arasında yer buldu. İsviçreli teknik adam, 2015- 2016 sezonunda, Hertha Berlin'deki performansına benzer şekilde lige çok kötü bir başlangıç yaptı. İlk 5 maçta 5 mağlubiyet alan Mönchengladbach, Lucien Favre'yi gönderdi. Galatasaraylı yetkililer ayrıca Almanya, İtalya ve Fransa'da oyuncu izlemeye devam ediyor. Yeni sezon öncesi genç bir takım kurmayı planlayan yönetim, Avrupa'nın birçok ülkesinde transfer dönemi öncesi bilgiler topluyor.



Hagi kendini görevden aldı


G.Saray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörlerinden Gheorghe Hagi, sahibi olduğu Romanya 1. Ligi ekibi Viitorul Constanta'daki teknik direktörlük görevini yardımçısına devretti. Rumen basını alınan kötü sonuçlar üzerine görevini bırakan Hagi'ye G.Saray'ın teknik direktörlük konusunda teklif sunduğunu ve gelecek sezon sarı-kırmızılı takımda görev alabileceğini iddia etti.



G.Saray, kupada avantaj peşinde


Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında bugün Çaykur Rizespor'a konuk olacak. Ligde gösterdiği performansla taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, kupayı kaldırmayı hedefliyor. İlk maçtan avantajlı bir skorla dönmek isteyen sarı-kırmızılılar'da kaptan Selçuk, Chedjou ve Denayer'in sakatlıkları sürüyor. Antalya'da oynamayan Sneijder'in ise bugün forma giymesi bekleniyor.



Sneijder'in 500. maç heyecanı






Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, bugün Çaykur Rizespor karşısında forma giymesi durumunda kulüp kariyerinin 500. resmi maçına çıkacak. 2002-2003 sezonunda ülkesinin takımlarından Ajax'ta başlayan profesyonel kulüp kariyerinde Sneijder'in bugüne dek 499 maça çıktığı belirtildi. İlk maçına 17 yaşında çıkan Hollandalı yıldız, 499 müsabakada 131 gol kaydetti.


#Galatasaray
#Çaykur Rizespor
#Favre
#Wesley Sneijder
8 yıl önce