|

G.Saray küçüklük hayalimdi

G.Saray'ın yeni golcüsü Eren Derdiyok, sarı-kırmızılı takıma transfer olarak küçüklük hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, “Beşiktaş da bana teklifte bulundu. Fakat G.Saray'dan haber geldikten sonra yön belliydi. Çünkü hedefim Galatasaray'dı” dedi. Sarı-kırmızılı takım, bu transfer için Kasımpaşa'ya 4 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2016 Saturday
Güncelleme: 03:07 - 6/08/2016 Saturday
Yeni Şafak

Galatasaray, Kasımpaşa'dan renklerine bağladığı Eren Derdiyok ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Kendisini sarı-kırmızılı takıma bağlayan sözleşmeye imza attıktan sonra açıklamalarda bulunan Eren, G.Saray'a gelerek küçüklük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Artık G.Saray'ın başarısı için mücadele edeceğini belirten Eren, “Beşiktaş ile de görüşmeler oldu. Fakat G.Saray'dan haber geldikten sonra yön belliydi. Çünkü hedefim G.Saray'dı. Dolayısıyla diğer kapı kapandı. Türkiye'nin en sağlam ve en büyük takımına geldim. Şampiyonluktan başka bir şey düşünmüyorum. Takım olarak ve taraftar olarak tek yumruk olup hedefimize ulaşmalıyız” dedi.



SÜPER KUPA'YA HAZIRIM


Çocuğu olduğu için tatilde İstanbul'da kaldığını, 10 gündür de kampta olduğunu belirten 28 yaşındaki oyuncu, “İyi çalıştım. En iyi şekilde hazırlanıp Süper Final maçına çıkmak istiyorum” şeklinde konuştu. Bu sezon kendisine belli bir gol hedefi koymadığının altını çizen gurbetçi futbolcu, “Maçı 1-0 alıyorsak golü başkası atıyorsa bu daha önemli. 2 gol atsam ama 3-2 kaybetsek üzülürüm. Forveti çok iyi beslenen bir takıma geldim. Kendimi hazır tutmaya çalışıyorum. Geçen sezon 13 gol atmıştım, bu sayıyı aşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.



6 MİLYON 450 BİN EURO


Eren Derdiyok'un transferi için Kasımpaşa'ya 4 milyon Euro ödeyecek olan G.Saray, futbolcuya da 3 yıl boyunca senelik 2 milyon 150 bin Euro sabit ücret verecek. KAP'a gönderilen yazıda, Eren'in ayrıca alacağı ek ücretler şöyle açıklandı: "Kulüp bu dönem içinde futbolcuya ayrıca; futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA maçlarında alacağı her bir puan için 5 bin Euro prim ödeyecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı maçlar için yüzde yüz, sonradan oyuna girdiği maçlar için yüzde 50, ilk 18 için yüzde 25 oranında ödenir. Şampiyonluk halinde ise o sezon hak ettiği puan primlerinin yüzde 20'si oranında ayrıca prime hak kazanacaktır."



Sırada ön libero var


G.Saray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, forvet transferinin kapandığını belirterek, "Lucas Leiva ile ilgili girişimlerimiz var. Liverpool ile de her konuda anlaştık. Ancak takımlarındaki sakatlıklar nedeniyle çekinceleri var"


dedi.



Geçen yıl tavan yaptı


İki sezon önce Kasımpaşa'ya gelen Eren Derdiyok, geçen sezon kariyerinin en parlak günlerini yaşadı. İlk geldiği sezon sakatlıklarla boğuşan golcü oyuncu, geçen sezon 13 gol, 6 asistlik performansıyla dikkat çekmişti.


#Eren Derdiyok
#Galatasaray
8 years ago