|

G.Saray onurlu bir timsaldir

Sarı-kırmızılı kulübün, 113. kuruluş yıldönümü için düzenlenen etkinlikler kapsamında dün Galatasaray Lisesi’nde bir konuşma yapan başkan Mustafa Cengiz, “Asla riyakar, hile ve tehditle zafer elde etmeyen Galatasaray’ımız, yenilse de yense de her zaman onurlu bir timsaldir” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 05:31 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz
Mustafa Cengiz

Galatasaray Spor Kulübü’nün 113. kuruluş yılı etkinlikleri, Galatasaray Lisesi’nde dün gerçekleştirilen organizasyonla sona erdi. Etkinlikler, önceki gün Ali Sami Yen’in Feriköy Mezarlığı’ndaki kabrinin ziyaret edilmesiyle başladı ve dün yapılan törenle son buldu. Lisedeki etkinliğin açılış konuşmasını yapan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Galatasaray, 6-7 lise öğrencisinin kurduğu bir takım. Yabancılara kuruluş hikayesini anlattığımızda çok şaşırıyorlar. Avrupa’daki kulüplere baktığımızda aristokrat ya da gelişmiş ailelerin ellerinde bulunuyor. Burada yakılan ateş önce semti, sonra İstanbul’u, Türkiye’yi ve dünyayı yakıyor. O ateşin çıktığı yerin asıl mekanı bu lise. Biz lisemize her zaman sahip çıkmalıyız. Lisede okusak da okumasak da bunu unutmamalıyız. Bizi mutlu eden, gerektiğinde bazen üzen, üzmesi bile tatlı olan... Çünkü asla riyakar, hile ve tehditle zafer elde etmeyen Galatasaray’ımız, yenilse de yense de her zaman onurlu bir timsaldir. Bu timsalin doğduğu yer Galatasaray Lisesi’nin bir sınıfıdır. Köklerimiz Galatasaray Lisesi’dir, ona her zaman sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

KUPALAR TEK TEK TANITILDI

Törende, Galatasaray sporcularının, geride kalan bir yıllık dönemde kazandıkları ulusal ve uluslararası ödül ile kupaların tanıtımı da yapıldı. Branşlara göre kazanılan kupalar tek tek tanıtıldıktan sonra müzeye kaldırıldı. Kuruluş yılı programı çerçevesinde, kulüp üyeliğinde 50. yılını dolduranlara da madalya verildi. 50 yılı geride bırakan 9 üye için hazırlanan madalyaların takdimi gerçekleştirildi. Kulübün kuruluş yılı etkinliğine katılan en kıdemli üye olan 91 yaşındaki Can Kıraç, yaş kütüğüne 113. yıl plaketini çaktı. Organizasyon, geleneksel Galatasaray pilavının yenmesiyle tamamlandı.


Emre Akbaba’nın hedefi Porto maçı

Galatasaray’ın, Erzurum BB ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan ve ameliyat olan Emre Akbaba, Şampiyonlar Ligi’nde forma giymek istiyor. 28 Eylül tarihinde sakatlanan ve sahalara 3 ile 4 ay sonra dönmesi beklenen Emre Akbaba, formasına erkenden kavuşabilmek için gece gündüz mesai harcıyor. Şampiyonlar Liginde forma giyme hayalini Galatasaray’a imza atmadan önce de açıklayan Emre Akbaba, Porto karşılaşmasıyla sahalara dönmeyi hedefliyor. Emre’nin 11 Aralık 2018’de oynanacak olan Porto karşılaşmasında forma giymek, görev almak istediği ve Sağlık Kurulu’nun da Şampiyonlar Ligi’nde grubun son maçına başarılı oyuncuyu yetiştirmeye çalıştığı öğrenildi.

U21’i 5-2 yendiler

G.Saray, ligde cuma günü Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıkları kapsamında 21 yaş altı takımı ile oynadığı antrenman müsabakasından 5-2 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, İsmail Çipe, Mariano, Maicon, Ahmet Çalık, Sinan Gümüş, Donk, Ndiaye (Dk. 61 Ali Yavuz Kol), Fernando (Dk. 46 Celil Yüksel), Yunus Akgün, Ozan Kabak ve Muğdat Çelik 11’i ile mücadele etti. G.Saray’ın gollerini Maicon, Sinan, Fernando, Ali Yavuz Kol ve Yunus Akgün kaydetti. 21 yaş altı takımının gollerini ise Serkan Sefil ve Ayhan Tuş attı.

#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
6 yıl önce