|

G.Saray'da De Boer sürprizi

Yeni sezon için teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray, Ajax'ta görevine son verilen Hollandalı teknik adamı listeye aldı. 45 yaşındaki çalıştırıcıyı ikna etmek için vatandaşı Sneijder'i devreye sokacak yönetim, uzun süreli sözleşme teklif edecek.

Yeni Şafak ve
08:17 - 13/05/2016 Cuma
Güncelleme: 08:19 - 13/05/2016 Cuma
Yeni Şafak
Frank de Boer, bu sezon Ajax'ın başında şampiyonluğu son hafta rakibi PSV'ye kaptırdı ve istifa etti.
Frank de Boer, bu sezon Ajax'ın başında şampiyonluğu son hafta rakibi PSV'ye kaptırdı ve istifa etti.

Galatasaray yönetimi, yeni sezon için transfer çalışmalarını yürütüyor. Sarı-kırmızılı takımda en çok merak edilen konuların başında ise teknik direktörlük görevinin kime verileceği geliyor. Bugüne kadar Lucien Favre, Rudi Garcia, Jorge Sampaoli gibi isimlerle temasa geçen ancak olumlu sonuç alamayan G.Saray'da düne kadar Arjantinli çalıştırıcı Marcelo Bielsa'nın adı öne çıkıyordu.



Teknik adam konusunda bu gelişmelerin yaşandığı sarı-kırmızılılarda sürpriz bir aday daha gündeme geldi. Yönetim, Hollanda ekibi Ajax'la yolları ayrılan Frank de Boer'e yöneldi. Daha önce de genç çalıştırıcıyla dirsek teması kuran Galatasaray, De Boer'in Ajax'la 2017'ye kadar sözleşmesi olduğu için bir gelişme kaydedememişti. Fakat Ajax'ın Hollanda Ligi'nde son hafta şampiyonluğu PSV'ye kaptırmasıyla yeni gelişmeler yaşandı. Ajax, 2003-04 sezonunda sarı-kırmızılı formayı giyen Frank de Boer'i kovdu. Hollandalı teknik adam, böylece Galatasaray'ın listesine eklendi.



Portakal ekolü gelecek


Hollandalı hocayı iknaya çalışacak sarı-kırmızılılar, bu konuda aynı kulübün altyapısından yetişen vatandaşı Wesley Sneijder'dan yardım isteyecek. Dursun Özbek ve ekibi, genç teknik adama uzun vadeli bir sözleşme sunup yeni bir atılımın ilk adımını başlatmak istiyor. Sarı-kırmızılılar, alt yapıya getirdikleri Jan Olde Riekerink'in ardından A Takımı da Frank De Boer'e emanet edip Florya'ya tamamen Hollanda sistemi kurmayı planlıyor. Galatasaray yönetiminin atacağı bu adım geleceğe yatırım olarak görülüyor. Genç jenerasyonlara önem veren 'Portakal ekolü' ile birlikte, Galatasaray bünyesindeki yıldız adayları tek tek alt yapılardan çıkartılarak De Boer'e verilecek.












#Galatasaray
#Frank de Boer
#Lucien Favre
#Rudi Garcia
#Jorge Sampaoli
8 yıl önce