|

Guardiola’nın Ozan aşkı

Galatasaray’ın genç stoperi Ozan Kabak, dünya devlerinin dikkatini çekiyor. Premier Lig ekiplerinden Manchester City, 18 yaşındaki oyuncu için sarı-kırmızılıların kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 04:59 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Galatasaraylı futbolcu Ozan Kabak
Galatasaraylı futbolcu Ozan Kabak

Bu sezon sergilediği başarılı performansla dikkat çeken Ozan Kabak için İngiliz basınında her geçen gün yeni bir iddia yer alıyor. Mirror’da yer alan haberde; Manchester City’nin teknik patron Pep Guardiola’nın isteğıiyle sarı-kırmızıl kulübe Ozan için resmi teklif yapacağı iddia edildi. İngiliz basınında yer alan haberde Guardiola’nın savunmayı gençleştirmeyi düşündüğü ve bu doğrultuda Ozan’ı izlediği belirtildi. İspanyol çalıştırıcının, 18 yaşındaki futbolcuyu beğendiği ve transfer için resmi teklif yapılmasına onay verdiği öne sürüldü. Ozan’ın gelecek vaadeden bir futbolcu olduğu belirtildi. Galatasaray ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Ozan Kabak, bu sezon 16 resmi maçta forma giydi.

HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

Sarı-kırmızılı formayı bu sezon sırtına geçiren ve bir daha çıkarmayan Ozan Kabak, taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekiyor ve beğenisini kazanıyor. Maicon’un performansından memnun olmayan teknik heyetin verdiği şansı iyi değerlendiren genç futbolcu için Avrupa’nın bir çok kulübü devreye girmiş durumda. Dev kulüpler tarafından yakından takip edilen Ozan’ın, G.Saray ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Mukavelesinde 7.5 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi bulunan oyuncunun elden kaçmaması için yeni sözleşme yapacka olan Galatasaray yönetimi, Ozan için 15 milyon Euro’nun üzerinde bir bonservis ücreti talep edeceği öğrenildi.

  • Aslan’da
    kulisler hareketli
  • G.Saray’da sportif sonuçlar ve yönetimin Kulüpler Birliği konusundaki tutumu, camiada kulis ve özel toplantıların sayısını artırdı. Eski başkanlardan Faruk Süren, eski yöneticilerden Burak Elmas ve Ural Aküzüm’in geçtiğimiz günlerde biraraya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptıkları öne sürüldü.
  • Formlar arttı
    ödeme geldi
  • Galatasaray yönetimi, performanslarını son haftalarda artıran Feghouli ve Linnes’in menajerlerine geçmiş dönemden kalan ödemelerini gerçekleştirdi. Linnes’in menajerine oyuncusunun sözleşmesini sezon sonunda uzatmak istediklerini söyleyen yönetimin, iki isme yaklaşık 250 bin Euro ödeme yaptığı da ifade edildi.

#Galatasaray
#Ozan Kabak
#Manchester City
#Pep Guardiola
5 yıl önce