|

Güreşte efsaneyim

Dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Macaristan’da altın madalya almak istediğini belirterek, “Serbest güreşte efsane olmuş bir güreşçiyim. Ben güreşi bıraksam dahi 100-150 yıl sonra Türkiye’de güreş kitaplarında adım geçecek. O yüzden bu saatten sonra adıma leke sürdürmeden spor hayatımı devam ettirmem gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 19/10/2018 Friday
Güncelleme: 04:13 - 19/10/2018 Friday
Yeni Şafak
Milli güreşçi Taha Akgül,
Milli güreşçi Taha Akgül,

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 20-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek Taha Akgül, güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, Amerika ve Azerbaycan’da yapılan kamplarda partner eksiğini giderdiğini söyledi. Amerika’daki kampta olimpiyat şampiyonu Kyle Snyder ile çok verimli çalışmalar yaptığını söyleyen milli güreşçimiz, “Azerbaycan’da ise yine çok üst düzeyde sporcularla çalıştım. Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası Tesisleri’nde ise kondisyon çalıştım. Son kampımız ise Elmadağ, yani bizim güreş merkezimizde çalıştık. Burada da bana Kırkpınar başpehlivanımız, şampiyonumuz Recep Kara destek verdi, sağ olsun. Ölü sezon olmasına rağmen tüm arkadaşlarım ailelerinden sevdiklerinden feragat ederek son güne kadar bizimle beraber oldular” dedi.

HEDEFİM ALTIN MADALYA

Macaristan’da 3. kez dünya şampiyonu olmak istediğini kaydeden Taha, “Geçen yıl bir kaza yaşadım ve dünya ikincisi oldum. Dünya ikinciliği çok önemli ama inanın aklıma gelmiyor madalyalarımı sayarken. Bu şampiyonadaki hedefim tamamen altın madalya. Geçen yıl kaybettiğim dünya şampiyonluğunu dünya kemerini tekrardan serbeste ağır güreşte ülkeme getirmek olacak. Tamamen buna odaklanarak çalıştım. 5-6 çok ciddi rakibim var. Kurada kim gelir kim gider bilmiyorum, nasip hayırlısı. Ben çok çalıştım gerekeni yaptım, gerisi takdiri ilahidir. Takım olarak milletimizin duaları ile serbest milli takım olarak en az 4 madalya alacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

ADIMA LEKE SÜRDÜRMEM

Dünya şampiyonalarında final günlerinde salonun dolu olmasının üzerlerinde baskı oluşturduğunu ifade eden Taha, “Bende de az bir stres var ama zaten serbest güreşte efsane olmuş bir güreşçiyim. Güreşi bıraksam dahi 100-150 yıl sonra Türkiye’de güreş kitaplarında adım geçecek. O yüzden bu saatten sonra adıma leke sürdürmeden spor hayatımı devam ettirmem gerekiyor. Başta tek amacım bu. Girdiğim tüm müsabakalarda en iyisini yapmam gerek ve insanların da beklentisi bu. Onlara ‘Taha yine şampiyon oldu’ dedirtmek ve mutlu edebilmek beni heyecanlandırıyor. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Burada spora çok büyük bir görev düşüyor. Bu arenalarda elimizden gelenin en iyisini yaparak ülkemizin bayrağını dalgalandıracağız, Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu.

  • DÜNYA ŞAMPİYONASI YARIN BAŞLıYOR
  • Dünya Güreş Şampiyonası, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de başlıyor. 20-28 Ekim tarihleri arasında Macaristan’da düzenlenecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkacak olan Serbest Güreş Milli Takımı Budapeşte’ye geldi. Teknik direktör İshak İrbaykhanov, Macaristan’ın bu gibi şampiyonaları ilk kez yapmadığını, iyi bir karşılama olduğunu ve Serbest Güreş Milli Takımı’nın bu Dünya Şampiyonası’na lider olarak geldiğini söyledi. İrbaykhanov, sporcular arasında Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçilerin olduğunu belirterek, “İnşallah başarılı olarak Türkiye’ye döneceğiz” dedi. Serbest Güreş Milli Takımı kalacakları otele yerleştikten sonra bugün kura çekimine katılacak. Şampiyona 114 ülkeden 860 güreşçinin katılımıyla yarın başlayacak. Kafile başkanlığını Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın yaptığı ekipte şu isimler bulunuyor: Süleyman Atlı (57 kg), Recep Topal (61 kg, Selahattin Kılıçsallayan (65 kg), Mustafa Kaya (70 kg), Soner Demirtaş (74 kg), Ayhan Sucu (79 kg), Fatih Erdin (86 kg), Serdar Böke (92 kg), Fatih Yaşarlı (97 kg), Taha Akgül (125 kg).
#Milli güreşçi
#Taha Akgül
6 years ago