|

Hakemler rakiplerimize çok yakınlık duyuyorlar

Fenerbahçe’nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, Galatasaray derbisini yöneten hakem Bülent Yıldırım’a tepki gösterirken, “Bana ve Skrtel’e yapılan pozisyonlar penaltıydı. Hakemler rakiplerimize karşı bize duyduklarından daha çok yakınlık duyuyorlar. Görmüyorlar ve vermiyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:09 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Roberto Soldado
Roberto Soldado

Fenerbahçe’nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, Galatasaray derbisinde kendisine ve Skrtel’e yapılan hareketlerin penaltı olduğunu söyleyerek, “Hakemler rakiplerimize karşı bize duyduklarından daha çok yakınlık duyuyorlar. Görmüyorlar ve vermiyorlar” dedi.

Maç sonrası basın mensuplarıyla sohbet eden Soldado, “İyi mücadele ettik, ama gol atamadık. 3 puan alıp yukarıya yakınlaşmak ayağımıza kadar gelmişti. Yapmamız gerekenin yüzde 99’unu yaptık Sadece yüzde 1’lik kısım vardı o da golü atmaktı, ama gol atamadık. Büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Yukarı yaklaşmak istiyorduk ama olmadı” dedi.

Kendisiyle ilgili pozisyonu değerlendiren İspanyol golcü, “Rakip oyuncu bana durarak sarılmayı tercih etti. Beni bu şekilde durduracağını düşündü, durdurdu da. Aynı oyuncu ilk yarıda Skrtel’e aynı hareketi yapmıştı. Bu da çalınmadı. Hakemler rakiplere karşı bize duyduklarından daha çok yakınlık duyuyorlar. Sonra fatura bize kesiliyor, üzülen taraf biz üzülüyoruz. Bu kesinlikle bahane değil, verilse bizim için avantaj olabilirdi. Görmedi ve vermedi” ifadelerini kullandı. Ligde kalan maçları kazanmak istediklerini kaydeden Soldado, “8 maçı kazanıp rakiplerimizin puan kaybını beklemek zorundayız. Hedefimize ulaşmanın tek yolu bu” açıklamasında bulundu.

Bülent Yıldırım hedefte

Maçın hakemi Bülent Yıldırım'a karşılaşmanın ardından Fenerbahçe'nin soyunda odasında da tepkiler olduğu öğrenildi. Sarı-lacivertli takımın futbolcularının yaptıkları değerlendirmede net 3 penaltılarının verilmediğini vurguladığı öğrenildi. Berabere kaldıkları için büyük bir üzüntü yaşayan sarı-lacivertli futbolcular soyunma odasında tartışmalı pozisyonları izledi ve hakemin vermediği penaltı kararlarıyla maçın sonucuna tesir ettiğini vurguladı. Soldado, Skrtel ve Neustadter’in pozisyonlarının net penaltı olduğu futbolcuların ortak görüşüydü ve maçın hakemi Bülent Yıldırım’a büyük tepki vardı. Oyuncular, hakemlerin net gördüğü pozisyonlarda düdük çalmadığı fikri üzerinde birleşti. Hakim kanı, hakemin hatalı yönetim gösterdiği yönündeydi. Takım kaptanı Volkan Demirel de hakem kararlarına tepki gösterirken, “Rakiplerimize çok rahat penaltı verenler gözünün önündeki pozisyonu görmüyor. Bu da bize nasıl yaklaştıklarının göstergesi. Biz sadece sahada mücadele etmek istiyoruz ama sadece sahada değil saha dışı etkenlerle de mücadele ediyoruz’ dedi.

#​Fenerbahçe
#Bülent Yıldırım
#Roberto Soldado
6 yıl önce