|

Hakkımızı FIFA'da arayacağız

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, Süper Lig'de 2010-2011 sezonu için CAS'a yaptıkları başvurunun reddedilmesine ilişkin, "Biz haklılığımıza ve şampiyonluğumuza inanıyoruz. Süreç bitmedi. Hukukçularımızla görüşerek İsviçre Federal Mahkemesi ve FIFA'ya gideceğiz" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:04 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Önder Bülbüloğlu
Önder Bülbüloğlu

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna ilişkin şike davası kapsamında, haklarının verilmediği gerekçesiyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptıkları başvurunun reddedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu sürecin henüz bitmediğini belirten Bülbüloğlu, "Biz haklılığımıza ve şampiyonluğumuza inanıyoruz. Sonuna kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz" diye konuştu. Bülbüloğlu yaptığı açıklamada, CAS'ın verdiği kararın şikenin varlığına ilişkin olmadığını belirterek, bu konuda daha önceden UEFA'nın ve CAS'ın şikenin olduğu yönünde kararlarının bulunduğunu hatırlattı.



ŞİKE YAPILDIĞINI HEM UEFA HEM CAS DUYURMUŞTU


UEFA'nın yerel liglere müdahale edemeyeceği yönünde bir kararın verildiğini vurgulayan Bülbüloğlu, "Bu bir yetki-yetkisizlik kararıdır. Daha önce şike yapıldığını hem UEFA hem de CAS duyurmuştu. Biz haklılığımıza ve şampiyonluğumuza inanıyoruz. Sonuna kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Gidilebilecek tüm mercilere gideceğiz" diye konuştu. Gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını anlatan Önder Bülbüloğlu, "Biz hukuk çerçevesinde bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuna kadar kararlılığımız devam edecek. Önümüzde İsviçre Federal Mahkemesi ve FIFA var. Gerek Avrupa, gerekse de Türkiye'deki hukukçularımızla birlikte yapacağımız toplantının ardından harekete geçeceğiz" ifadelerini kullandı.



CAS, 'ŞİKE YOKTUR' DEMEDİ


Trabzonspor Hukuk Kurulu Avukatı Nusret Yılmaz ise CAS'ın şikenin varlığını sabit gördüğünü ve bu kanaatinin değişmeyeceğini hüküm altına aldığını belirtti. Yılmaz, "UEFA, yerel liglere müdahale edemeyeceği yönünde bir karar vermişti. CAS da UEFA'nın bu kararını doğru buldu. Sadece 2013 yılı öncesinde gerçekleşen şike hadiselerine yönelik olarak yerel lige müdahale edilemeyeceğini ve bu manada Trabzonspor'un talebinin doğru olmadığını söyledi. Ama 'şike yoktur' demedi. CAS, önceki kararlarda da futbol tarihinin en kapsamlı şike olayıyla karşı karşıya kalındığını, şike olaylarını sabit gördüğünü, Türkiye'de adli yargılama neticesi ne olursa olsun, kendi kanaatinin değişmeyeceğini hüküm altına aldı. Biz hukuk çerçevesinde bu süreci devam ettireceğiz. Trabzonspor'un haklarını sonuna kadar arayacağız. Son noktaya kadar gitme konusunda kararlılığımız devam edecek" şeklinde konuştu.





#Trabzonspor
#FIFA
#CAS
7 yıl önce