|

Halterde altın geldi

Dünya Halter Şampiyonası, Amerika Birleşik Devletleri'nin Houston kentinde devam ediyor. Şampiyonanın üçüncü gününde Erkekler 69 kiloda podyuma çıkan Danıyar İsmayilov, koparmada altın, toplamda da bronz madalya kazandı.

Yeni Şafak
10:00 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 10:18 - 24/11/2015 Salı
IHA

Şampiyonanın üçüncü gününde erkekler 69 kilo mücadelesi yaşandı. Türkmenistan asıllı milli halterci Daniyar İsmayilov, koparmada rakipleriyle müthiş bir mücadeleye girdi. Son kaldırışa kadar süren çekişmede 160 kiloda başarılı olan genç sporcu, böylece Dünya Şampiyonu oldu.




Daha zayıf olduğu silkmede iyi bir performans gösteren Daniyar İsmayilov'un, toplamda dereceye girmek için 183 kiloyu kaldırması gerekiyordu. Bu ağırlıkta da başarılı olan Daniyar, böylece 343 kiloya ulaşarak, toplamda da kürsüde yer aldı ve bronz madalyayı boynuna taktı.



'Hedefim Rio'

Bugünü kendisine gösterdiği için Allah'a şükrettiğini belirten şampiyon sporcu, "Koparmada iyi bir yarışma çıkarttım. Taktik açıdan da hocalarımla isabetli kararlar verdik. Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Hedefim, Rio Olimpiyatları'nda da kürsüde yer alabilmek" dedi.



Aynı sıklette C grubunda podyuma çıkan genç sporcu Ahmet Turan Okyay ise koparmada 140, silkmede 161 kaldırıp, toplamda 301 kiloya ulaştı ancak dereceye giremedi.

#Danıyar İsmayilov
#Dünya Halter Şampiyonası
#altın madalya
8 yıl önce