|

Hedef her zaman yukarısı

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, zirve yarışında olmak için ligin ilk yarısındaki kalan 3 maçı kazanmaları gerektiğini belirterek, ''Hedefimiz yukarılara tırmanmak ama ilk yarıda kalan 3 maçı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor ki ikinci yarı bu hedef için oynayalım'' diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 03:48 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftalık düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftalık düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftalık düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Takımın başına geldiklerinden itibaren saha içinde ve saha dışındaki bazı problemleri hallettiklerini ve devre arasında bu durumun tamamen çözüleceğini belirten deneyimli teknik adam, "Olumsuz ve eksik gördüğümüz şeyleri düzelteceğiz. Yönetim ve futbolcularla konuştuğumuz tek şey kalan maçları en iyi şekilde bitirmek. Bizim yukarıdan kopmamamız gerekiyor. Önümüzde 3 final maçı var, hepsine tek tek bakıyoruz. Kolay maç yok, farkındayız. Kasımpaşa maçı da kolay olmayacak. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta başkanla bir araya gelmemiz gerekiyor. Takımla ilgili raporları, başkan ve yönetimle konuşacağız" dedi.

ÜÇ FİNAL MAÇIMIZ VAR

Süper Lig'in ilk yarısında kalan 3 maçlarını da kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan Çalımbay, "Trabzonspor'un sezon başı konulmuş hedefleri var. Hedefimiz yukarılara tırmanmak ama ilk yarıda kalan 3 maçı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor ki ikinci yarı bu hedef için oynayalım. Baskıdan ziyade maç kazanmamız lazım. Baskıya yenilirsek olumsuz şeyler olur. Kim oynarsa oynasın kalan 3 maçımızı kesinlikle kazanmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Tecrübeli teknik adam, transferde anlaştıkları veya görüştükleri bir ismin olmadığını da dile getirerek, "Bizim ne bir transfer çalışmamız var ne de bir oyuncuyla konuşup anlaştık. Sadece maç seyrediyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fark etmiyor. Bülent hoca, Kızılyıldız maçına gitti, Servet hoca Braga maçına gitti. Mehmet Yılmaz, geçen hafta başka yere gitti. Sadece maç seyrediyoruz ki elimizde bulunsun" dedi.

N'DOYE FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRDİ

Bordo-mavili takımın son haftalardaki formda isimlerinden Dame N'Doye'un çok iyi bir futbolcu olduğuna ve verilen şansı iyi kullandığına dikkat çeken Rıza Çalımbay, "Burak sakatlandıktan sonra ilk düşüncemiz Rodallega'ydı. 3 maç ceza alınca onun yerine N'Doye'a şans verdik ve o da bunu iyi kullandı. Çok iyi ve pozitif bir futbolcu. Verilen şansı iyi kullanınca onunla devam ettik" açıklamasını yaptı. Bordo-mavili takımın çalıştırıcısı, Kasımpaşa maçında savunmada Uğur Demirok ve Jan Durica'nın sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceğini, Okay Yokuşlu'nun da ayağındaki şişin inmediğini ve yüzde 90 takımda yer alamayacağını, altyapıdan Hüseyin Türkmen'in profesyonel sözleşme yapılarak kadroya dahil edileceğini bildirdi.

KULÜP MENFAATİNİ DÜŞÜNECEĞİZ

Devre arasında Trabzonspor'un ekonomik yapısıyla bağlantılı olarak transfer yapacaklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Biz, bir kere illa başkanımıza, yönetimimize, 'bunları alacaksınız 'diye diretecek birisi değiliz. Her şeyden önce kulüp menfaatini düşünüyoruz. İhtiyaç varsa, 1-2 tane almamız gerekiyorsa kesinlikle alırız. Kulübü zor duruma düşürecek bir şeyi yapmamamız gerek. Buraya başarılı olmaya geldik. Bunu sürdürmek istiyorsak üzerine koya koya gitmemiz gerekiyor. Kendimi kandırmıyorum iyiyi de kötüyü de görüyorum. Taraftar iyi şeyler bekliyor. Hem yönetim hem biz elimizden geleni yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi bulunmasın" ifadelerini kullandı.

#Trabzonspor
#RIza Çalımbay
6 yıl önce