|

İçimde fırtına kopuyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Slovenya kampında yaptığı açıklamada, “Gönlümdeki fırtınaları izah etmem mümkün değil. Biz acısında da, kederinde de, sevincinde de varız. Umuyorum ki özverili çalışan insanlar bu gayretimizi karşılıksız bırakmayacaklardır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:02 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Slovenya’da yaptıkları kampın ilk etabının ardından takımın durumu ve beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Üst düzeyde verim aldıkları bir kampı geride bıraktıklarını belirten Karaman, “Mevcut yapı dikkate alındığında istediğimizi elde ettik. Yönetimimizin fedakarlık içerisinde bir çalışması mevcut, onu da biliyoruz. Takım olma yolunda biz burada bir yol kat etsek de bunun bir ayağı eksik kalıyor. Bu eksikliklerimizi en kısa süre içerisinde çözeceğiz. Trabzon’daki izleme kadrosu içindeki arkadaşlarımız fedakarlık içinde çalışıyorlar. Kamp yoğunluğu döneminde arkadaşlarımızın da gece geç saatlere kadar çalışmaları var, bunları yok saymamız mümkün değil. Ama ortada bir Trabzonspor gerçeği var ki, maddi sıkıntıları herkes biliyor. İnşallah burayı en kısa süre içerisinde atlatıp takımımıza katkı yapacak oyuncularla beraber önümüzdeki ikinci hazırlık dönemini geçiririz” dedi.

İNANILMAZ SAYGI VE SEVGİ ORTAMI VAR

Karaman, takım içinde inanılmaz bir saygı ve sevgi ortamı bulunduğunu dile getirerek, “Oyuncularıma teşekkür ederken klasik bir söylem değildi. Eğer bir olumsuzluk görmüş olsam bunu paylaşırım. Örneğin Sosa ve Castillo sakatlıklarına rağmen takımla çalışmak istiyor. Bu sevindirici bir durum. Onur ve Burak başta olmak üzere ciddi bir kaptanlık katılımları söz konusu. İnanılmaz bir sevgi ve saygı ortamı var. Çok ağır bir antrenman programı olmasına rağmen birbirlerine ‘öf’ dedikleri bir durum söz konusu değil. Şükürler olsun ki çok da iyi çalışıyorlar. Şu anda birbirlerini destekleme ve kucaklama var. İnşallah birkaç tane kalite araya katabilirsek seyredilmesi keyifli olan bir Trabzonspor oluştururuz” ifadelerini kullandı.

İÇİMDEN GEÇENLERİ İZAH EDEMEM

Trabzonspor’un her zaman arkasında olduğunu yineleyen Ünal Karaman, mütevazı bütçelerle acil ihtiyaç olan bölgelere oyuncular alıp yüksek enerji almaya gayret göstereceklerini belirtti. Karaman, “Trabzonspor şu an maddi zorluklar içinde deyip, ceremesini yapanlar çeksin deme lüksümüz yok. Benim burada bir çaresizliğim var. Varsa bir çare kulübe destek olunsun. En azından bir adım atılıyorsa biz bu adımın içinde olmayalım mı? Evet gönlüm çok şeyler arzu ediyor. Biz burada doğru transfer noktalarını doğru adamlarla değerlendirmiş olsak, benim gönlümdeki fırtınaları kimsenin görme şansı çok zayıf. Gönlümdeki fırtınaları izah etmem mümkün değil. Ama ben yıllardır alıştım. Biz acısında da, kederinde de, sevincinde de varız. Ne yaşayacaksak beraber yaşayacağız. Umuyorum ki özverili çalışan insanlar bu gayretimizi karşılıksız bırakmayacaklardır” diye konuştu.


Hosseini’de pasaport sorunu

Trabzonspor’un transferini sonuçlandırmaya çalıştığı İranlı futbolcu Majid Hosseini’nin pasaport sorunu nedeniyle Trabzon’a gelemediği bildirildi. Bordo-mavililerin asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Pasaport konusunda sıkıntı yaşandı. Ne zaman çözümlenirse o zaman gelecek. Oyuncu kulüp anlaşması konusunda bir sorun yok” dedi. İran Milli Takım formasıyla Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda görev yapan 1.83 boyunda ve 22 yaşındaki futbolcunun dün Trabzon’a gelmesi bekleniyordu. Pasaportunun Rusya’da yaşanan bir sorun nedeniyle geciktiği belirtilen Hosseini’nin en kısa sürede Trabzon’a gelmesi bekleniyor.

Biz büyük resme bakarız

Trabzonspor Teknik Direktzörü Ünal Karaman, kampa katılan genç oyuncuların tecrübeli isimlerle birlikte olmasının büyük şans olduğunu söyledi. Karaman, “Trabzonspor’da forma giymek, kampa gelmek, geçmiş dönemde hizmet etmiş değerlerle çalışmak, bu ligde çeşitli başarılar elde etmiş abileriyle oynamak onlar için çok ciddi bir şans. Şunu gerçekten asla unutmamamız lazım; onlar bizim evlatlarımız, geleni de gelmeyeni de, bizi tercih etmeyip başka yere gidenleri de. Biz onların hepsiyle alakalı, ‘eğitimlerini tamamlamadı’ diye üzülüyoruz. Yoksa kısa zamanda kazanıp da evine götüreceği 3-5 kuruşun, otobüs bileti ile evine gitmek yerine kendi altına çekeceği aracı bugünden elde etmenin hesabı içinde olanlarla aynı paralelde gitmemiz söz konusu değil. Biz büyük resme bakarız” diye konuştu.

Bölgesel transfere ihtiyacımız var

Bordo-mavililerin teknik direktörü Ünal Karaman, bölgesel olarak ihtiyaçları olan mevkilerin bulunduğunu ve yönetimin çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü belirterek, “Geçtiğimiz sezona göre savunma göbeğini boşaltmış durumdayız. Biz kulübümüzün bize sunduğu imkanlara, ‘Hayır öyle olacak, böyle olacak’ diyecek pozisyonda değiliz, biz de oranın bir parçasıyız. Bölgesel olarak birçok yerde eksiğimiz var. Hayale de atlamayacağız. Trabzonspor takımı, forması bir değerdir. Bizim bu değere karşı kayıtsız kalmamız söz konusu değil. Yönetimimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnce eleyip sık dokumak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Hafife alınacak bir ligde değiliz

Lig fikstürünü de değerlendiren Ünal Karaman, “Her zorluğa karşı hazırlıklı olmalısınız. Hafife alınacak bir lig değil. Ciddi çalışıyoruz. İlk 4 haftaya baktığınızda zorluk derecesi olan müsabakalarımız var. Umuyorum bir an önce aramıza katılıp, gerekli antrenmanı yapmış ve her şeyiyle hazır olmuş bir Trabzonspor olarak o müsabakalara çıkarız. Ne kadar erken bir araya gelip hazırlanmış olursak o kadar başarı sağlarız. Baktığımızda Başakşehir hazırlık anlamında bizden önde. Kadro yapılanması noktasında da. Bizim inancımız var, güveniyoruz” dedi.

#Trabzonspor
#Ünal Karaman
6 yıl önce