|

İngilizler Talisca için geldi

Beşiktaş'ın yıldızı Anderson Talisca, devlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Brezilyalı oyuncuyu sezon başında da isteyen İngiliz ekibi Manchester United'ın yöneticileri, Talisca'nın avukatıyla Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde görüşme gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
09:26 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:09 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Talisca bu sezon attığı 14 golle Beşiktaş'ın en skorer ismi konumunda.
Talisca bu sezon attığı 14 golle Beşiktaş'ın en skorer ismi konumunda.

Beşiktaş'ın 2016-2017 sezonunun başında Portekiz ekibi Benfica'dan kiraladığı Anderson Talisca, son haftalarda ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de attığı 13 golle siyah-beyazlı takımın şampiyonluğuna önemli katkı yapan 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon da önemli işlere imza atıyor. Bu sezon şimdiye kadar forma giydiği 31 maçta 14 gol atan Talisca, Avrupa devlerinin de dikkatini çekiyor.

Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde ön plana çıkan başarılı futbolcu, uzun süredir Manchester United'ın radarında bulunuyor. Beşiktaş'a 2 yıllığına kiralık olarak gelen Talisca'nın siyah-beyazlılarla olan sözleşmesi Haziran ayında sona eriyor. Başarılı oyuncunun satın alma opsiyonu 31 Mayıs 2018'e kadar siyah-beyazlı kulüpte olsa da, 22 milyon euroluk yüksek bonservis bedeli Beşiktaş'ı bu konuda zor durumda bırakıyor.

Nevzat Demir'de görüştüler

Portekiz Kulübü Benfica ile 30 Haziran 2019'a kadar sözleşmesi bulunan Anderson Talisca'ya, İngiltere Premier Lig'den de ilgi var. Teknik direktörlüğünü Jose Mourinho'nun yaptığı Manchester United yetkilileri, Talisca ve avukatıyla görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelen taraflar, yeni sezona dair fikir alışverişinde bulundu. İngiliz kulübünün 2 yetkilisi, tesislerde Talisca'nın avukatıyla görüşerek oyuncunun taleplerini öğrendi.

Manchester United'ın, Brezilyalı yıldızın bonservis bedelini ödemeye hazır olduğu, bu süreçteki tek problemin, Talisca'nın Premier Lig'de oynayabilme kriteri olduğu öğrenildi. Bilindiği gibi Premier Lig'de forma giyebilmek için, mensup olunan ülkenin milli takımında yeterli sayıda forma giymek gerekiyor. Lakin, oyuncunun Premier Lig'e katkı yapacağı düşünülürse, özel kurul bu konuda izin çıkartabiliyor. Talisca'ya Çin'den de teklifler olduğu, ancak genç yıldızın tercihini Manchester United'dan yana kullanmak istediği öğrenildi.

En iyi sambacılar arasında

Talisca, Beşiktaş'taki performansını yükseltirken Avrupa'nın en golcü Brezilyalı oyuncuları arasına da girmeyi başardı. Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 10 puan topladı. 24 yaşındaki futbolcu bu maçlarda attığı 6 golle Avrupa'nın da en iyileri arasına girmeyi başardı.

Antalyaspor, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçlarında 2'şer gol atan ve Brezilya Milli Takımı yetkilileri tarafından da takibe alınan Talisca, Avrupa'da futbol oynayan en iyi Brezilyalılar arasında yer alıyor.

Avrupa'nın en golcü Brezilyalı isimleri 28'er golü bulunan Neymar ve Jonas ilk sırada yer alıyor. Talisca bu sezon 14 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Beşiktaş'ın yıldız ismi, Avrupa'da sadece Neymar, Jonas, Firmino, Raphinha ve Willian Jose'yi geride bırakamadı. Yıldız oyuncu bu başarılı performansını sezon sonuna kadar sürdürmesi halinde, Brezilya'nın 2018 Dünya Kupası kadrosuna da seçilme şansına sahip olacak.


#Anderson Talisca
#Beşiktaş
#Manchester United
6 yıl önce