|

Joachim Löw ile ilk temas

Sarı-lacivertliler, EURO 2016 öncesi Löw’ü ikna ederek sözleşme imzalatmayı hedefliyor. Yeni sezonda takımı kariyerli bir hocaya teslim etmek isteyen başkan Yıldırım, Alman teknik adamı ikna etmek için görüşmeleri bizzat kendisi yürütecek

Yeni Şafak ve
09:36 - 22/04/2016 Friday
Güncelleme: 10:06 - 22/04/2016 Friday
Yeni Şafak
Almanya milli Takım teknik direktörü Joachim Löw
Almanya milli Takım teknik direktörü Joachim Löw

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın teknik direktörlük için kafasındaki isim Alman teknik adam Joachim Löw. Yeni sezonda takımı kariyerli bir isme emanet etmek isteyen başkan Yıldırım, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ile temasa geçti. Başkanlığının ilk yıllarında çalıştığı Alman teknik adamı daha sonraki dönemlerde göreve getirebilmek için birçok kez girişimlerde bulunan, ancak ikna edemeyen Fenerbahçe Başkanı, bu kez Löw'ü takımın başına getirmek için tüm şartları zorlayacak. Tecrübeli teknik adama, hem Almanya hem de Fenerbahçe'yi aynı anda çalıştırması teklifini götürecek Aziz Yıldırım Löw ile ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO2016) öncesi anlaşarak, finaller sonrası resmi imzayı attırmayı hedefliyor. Löw de Fenerbahçe'den gelen teklife sıcak bakıyor. Alman çalıştırıcı, önceki gün yaptığı açıklamada Almanya Milli Takımı ile 2018 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğunu ancak kariyeriyle ilgili olarak “Artık milli takım kariyerimin sonuna geliyorum. Belki 10 yıldır milli takım çalıştırıyorum. 2018'e kadar sözleşmem var ama belki ülke dışında bir yerlerde yeniden çalışabilirim" ifadelerini kullanmıştı. 2006 yılından bu yana Alman Milli Takımı'nda tek yetkili olarak görev yapan başarılı çalıştırıcı, EURO 2008'de ikincilik, 2010 Dünya Kupası'nda üçüncülük ve 2014 Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı. Joachim Löw, sarı-lacivertli takımın başına geçerse geçen sezon takımı çalıştıran İsmail Kartal da yeniden yardımcı antrenör olarak sarı-lacivertli takıma dönecek.






Futbolculara öncelikli olarak kritik Trabzonspor maçını hedef gösteren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Önümüzde 5 maç ve 15 puan var. Liderle puan farkı 5. Futbolda her şey olabilir. Biz nasıl 3 maçta 7 puan kaybettiysek Beşiktaş da kaybedebilir. Ne olacağı belli değil" dedi






Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, dünkü antrenman öncesi oyuncularına bir konuşma yaptı. “Kupada iki ayaklı maçın sadece ilk ayağını geçtik. Final için büyük avantaj elde ettik. Artık bu maçı geride bırakarak Trabzonspor maçını düşünmek zorundayız" diyen Portekizli teknik adam, “Kupada ilk ayağı kazandık. Ama Trabzonspor maçını kazanamazsak bu maçın hiçbir anlamı kalmaz. Trabzonspor maçına çok iyi konsantre olmalıyız. Sezonun en önemli maçından birine çıkacağız. Şampiyonluğu belirleyecek bir maç olacak" ifadelerini kullandı. Şampiyonluk inancını ortaya koyan Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Önümüzde 5 maç ve 15 puan var. Aradaki puan farkı 5. Futbolda her şey olabilir. Son maça kadar savaşacağız. Biz nasıl 3 maçta 7 puan kaybettiysek Beşiktaş da kaybedebilir. Ne olacağı belli değil. Ben sizlere inanıyorum, şampiyonluk yolunda ümidimi koruyorum. Son maça kadar şampiyonluk için savaşacağız" ifadelerini kullandı.



Nani'ye Yıldırım etkisi





Torku Konyaspor maçında 1 gol atıp, 1 asist yapan Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Nani'nin başarılı performansında başkan Aziz Yıldırım müdahalesi önemli rol oynadı. Geçtiğimiz salı günü tesislere giden Aziz Yıldırım, Portekizli yıldız ile bir görüşme yaptı. “Senden beklentim, takımın gücünü bir kademe daha üste çıkarman" diyen Fenerbahçe Başkanı, "Devre arasında gelen cazip transfer teklifine rağmen burada kalarak fedakarlık yaptın. Kalan maçlarda en iyi performansını sergilemeni bekliyorum. Şampiyonluk yolunda kalan 5 maçımızı da kazanmalıyız ve bu maçlarda sana da büyük görev düşüyor" ifadelerini kullandı. Nani de Yıldırım'a kalan maçlarda takıma katkı sağlamak için elinden geleni yapacağına dair söz verdi.





CAS'TAN SPORTİNG'E NANİ CEZASI


CAS, Fenerbahçeli Nani'nin eski kulübüne 1.8 milyon Euro'luk fatura çıkardı. Tecrübeli futbolcu 2014­-15 sezonunda Manchester United'dan Sporting'e bir sezon kiralık gönderilmişti.



Volkan Şen yükselişte


Fenerbahçe'de başarılı kanat oyuncusu Volkan Şen ikinci yarıda yükselişe geçti. Ligde ilk yarıda oynanan maçlarda sadece 1 asist yapabilen başarılı oyuncu, ikinci yarıda adeta patlama yaptı. Volkan Şen, ikinci yarıda Fenerbahçe formasıyla çıktığı lig maçlarda 4 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Başarılı futbolcu, kupa ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını da katıldığında 2016 yılında 2 gol ve 2 asist yaparken, toplamda 6 gol ve 4 asistlik performans gösterdi.



Görev değişimi


Torku Konyaspor maçında ilk 11'de büyük bir rotasyona giden F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Trabzonspor karşısında yine as oyunculara şans verecek. Trabzonspor maçını düşünerek kupa maçında birçok oyuncusunu dinlendiren Portekizli çalıştırıcı, ligde son iki maçta sahaya sürdüğü 11'i bozmayı düşünmüyor. Nani'nin forvet arkası pozisyonunda daha verimli olduğunu düşünen Pereira, Portekizli yıldızı kalan maçlarda da aynı pozisyonda oynatacak. Kanatlarda yine Volkan Şen ile Alper Potuk görev yapacak.








#Joachim Löw
#Fenerbahçe
#Aziz Yıldırım
8 years ago