|

Kadıköy'de bilinmeyen kural: Gol iptal edildi

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında konuk ekibin kullandığı penaltıyı Harun Tekin kurtarırken dönen topu Eduok gole çevirdi. Ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu bu pozisyonda golü iptal etti. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken hakem yorumcuları bu pozisyonda kural ihlali olduğunu iddia etti.

Yeni Şafak
20:50 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:32 - 3/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Harun, Diagne'nin penaltısını kurtardı! Dönen topu Eduok gol yaptı ancak VAR incelemesi sonucu ceza alanın erken girdiği için iptal oldu.
Harun, Diagne'nin penaltısını kurtardı! Dönen topu Eduok gol yaptı ancak VAR incelemesi sonucu ceza alanın erken girdiği için iptal oldu.

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında konuk ekibin kazandığı penaltıyı Harun Tekin kurtardı ancak dönen topu Eduok tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu golü iptal etti. Buna sebep olan konu ise Diagne'nin kullandığı penaltıda dönen topu tamamlayan Eduok'un Diagne vuruş yaparken ceza sahası içinde olması.

Hakem yorumcuları: Tekrar edilmeliydi
  • Ahmet Çakar:
    "Sevgili arkadaşlar, bu maçta çok net bir kural hatası var. Penaltı vuruşu öncesi her iki takımdan da oyuncular ceza alanına erken giriyorlar ve bu durum VAR’da tespit ediliyor .Yoruma açık bir pozisyon değil, sadece geometrik bir pozisyon. Maç tekrar edilmeli."
  • Erman Toroğlu:
    "Eduok'un iptal edilen golünde iki takım futbolcuları da ihlal yapıyor. VAR'daki arkadaşlar göz muayenesine gitti mi acaba?"

#Fenerbahçe
#Kasımpaşa
#Süper Lig
5 yıl önce