|

Karaman’dan Sosa’ya: Artık top sende

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’ın, ligde bu hafta yapacakları Fenerbahçe derbisine kaptan olarak çıkması beklenen Arjantinli oyuncuyla yaptığı görüşmede, “Artık omuzlarındaki yük daha fazla. Daha fazla sorumluluk almanı ve ataklarımızı yönlendirmeni istiyorum” dediği belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:26 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Jose Sosa
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Jose Sosa

Ligdeki son maçında Evkur Yeni Malatyaspor’a 5-0 gibi farklı bir skorla yenilen, ardından deneyimli kalecisi Onur Kıvrak ile golcü ismi Burak Yılmaz’ı kadro dışı bırakarak çalkantılı günler geçiren Trabzonspor, gözünü ligde bu hafta sahasında yapacağı Fenerbahçe derbisine çevirdi.

Takım kaptanlığının Sosa’ya verilmesi planlanırken, Arjantinli oyuncunun sahadaki etkinliğinin de artmasının planlandığı öğrenildi. Milli aranın ardından yapılacak kritik Fenerbahçe maçına kaptanlık pazubandıyla çıkması beklenen 33 yaşındaki oyuncunun, sahaya da farklı bir kimlikle yer alması bekleniyor.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ünal Karaman’ın da hafta boyunca tecrübeli futbolcuyla yakından ilgilendiği ifade edildi. Bordo-mavililerin, önceki gün U-21 Takımı ile yaptığı hazırlık karşılaşması öncesi Sosa ile bir görüşme gerçekleştiren deneyimli teknik adamın, “Artık omuzlarındaki yük daha fazla. Her maçta olduğu gibi Fenerbahçe karşısında da sana ihtiyacımız var.Bu kritik maça kendini en iyi şekilde hazırla. Senden daha fazla sorumluluk almanı ve ataklarımızı yönlendirmeni istiyorum” dediği belirtildi.

Sosa’nın da hocasının kendisine duyduğu bu güvenden son derece memnun olduğu ifade edilerek, “İlk geldiğim dönemlerde bazı sıkıntılarım vardı. Ancak artık bunlar geride kaldı. Takımın başarısı için sahada elimden geleni yapacağım. Sizin bana duyduğunuz güveni ve verdiğiniz sorumluluğu boşa çıkarmamam gerektiğinin bilincindeyim. Fenerbahçe maçının da önemini biliyorum. Çok daha farklı bir Sosa izlettireceğim” dediği kaydedildi.

#Fenerbahçe
#Ünal Karaman
#​Trabzonspor
#Jose Sosa
5 yıl önce