|

Karaman’ın derdi istikrar

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, yeni sezona gireceği takımla sakatlık ve cezalar olmaması halinde istikrarı yakalayan bir kadro kurmak istiyor. 11+3 futbolcuyu tespit etmenin uğraşında olan Karaman’ın canını takımdaki eksikler sıkıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:40 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman

Hazırlık kampını Slovenya’da tamamlayarak yurda dönen Trabzonspor’da transfer belirsizliği devam ederken, teknik direktör Ünal Karaman’ın tek derdi istikrarlı bir kadro yakalamak. 11+3 ismin yeterli olduğunu düşünen Karaman, bu kadronun sakatlık ve cezalılar olmaması halinde istikrarlı bir şekilde ligi tamamlayacağı görüşünde. Birbirini tanıyan ve tamamlayan futbolcularla hem oyun, hem de skor istikrarı yakalama şansının yüksek olacağını belirten tecrübeli teknik adam, henüz bu isteğini yakalayabilmiş değil.

STOPER SORUNU GİDERİLEMİYOR

Özellikle stoper mevkiine oyuncu isteyen bordo-mavili takımın teknik direktörü Ünal Karaman, bu futbolcuların kampa yetişememesinin sıkıntısını yaşarken, bu istikrarı yakalamak zorunda olduklarını belirtti. Sezon başladıktan sonra arayış içinde olmalarının kendilerine her zaman olumsuz yansıyacağının altını çizen tecrübeli teknik adam, ezbere sayılabilecek bir kadro yapısının başarıyı da beraberinde getireceği inancında. Ünal Karaman’ın bu düşüncelerini başkan Ahmet Ağaoğlu ile de paylaşarak, transfer konusunun biraz daha hızlandırılmasını istediği de öğrenildi.


TFF’den ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bazı yöneticileri, Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret etti. TFF’nin icra kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, bölge müdürü Serdar Bali ve beraberindeki heyet, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne ziyaret gerçekleştirip Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, genel koordinatör Özkan Sümer ve bazı kulüp yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Ziyarette 7 Eylül 2018’de Trabzon’da oynanacak Türkiye-Rusya hazırlık maçı öncesi fikir alışverişinde bulundu.

3 genç futbolcu A takıma alındı

Trabzonspor’da genç oyuncuların durumu belli oluyor. Teknik direktör Ünal Karaman’ın raporu doğrultusunda 4 hazırlık maçında da forma giyen Abdülkadir Parmak’ın kalmasına kesin gözüyle bakılırken bu ismin yanına Murat Cem Akpınar ve Cafer Tosun’un da eklenebileceği ifade edildi. Kampta beklenen performansların üzerine çıkamayan Ahmet Hakan Sevinç, Yüsek Şişman, Muhammet Beşir ve Alihan Tunçer yeni yapılanma sürecine giren 1461 Trabzon’un kadrosuna katılacak.


Abdülkadir belirsizliği

Trabzonspor’un, Yusuf Yazıcı ile birlikte uzun yıllar sonra profesyonel takıma çıkardığı Abdülkadir Ömür’e en ciddi teklif geçtiğimiz günlerde Portekiz’in Benfica Kulübü’nden gelmişti. Portekiz ekibinin genç futbolcu için 12 milyon Euro’nun yanında Lisandro Lopez ve Erdal Rakip teklifini reddeden bordo-mavililerin, Abdülkadir’i en üst rakamdan satmayı planlıyor. Karadeniz ekibi, 25 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay verilmesi halinde Abdülkadir’i verebileceklerini Benfica kulübüne iletti. Portekiz ekibinin bu cevap karşısında yeni bir teklif hazırladığı ve yakında Trabzonspor’un kapısını çalacağı öğrenildi.


Feda da yeni gelişme

Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu başkanlığında göreve gelen yeni yönetim kurulunun yüksek ücretle oynayan futbolculara yaptığı “Feda” çağrısı cevap buldu. Bu doğrultuda Onur, Kucka, Burak, Sosa ve Olcay ile yapılan görüşmede Onur ve Olcay, yönetimin feda teklifine “olur” cevabı verdi. Kaleci Onur, daha önce yaptığı indirimlere yüzde 15’lik indirimle yeni bir halka eklerken, Olcay’ın da yıllık ücretinde yüzde 10’luk bir indirime gideceğini söylediği öğrenildi.

#Trabzonspor
#Ünal Karaman
6 yıl önce