|

Karavaev, Lens’e meydan okudu

Fenerbahçe’nin yeni transferi Karavaev, sezonun ikinci yarısında birlikte oynayacağı Hollandalı yıldız için “Lens çok hızlı bir oyuncu. İnanılmaz bir hızı var. Rekabeti seviyorum. Neler olacağını göreceğiz. Kendime güveniyorum. Forma için savaşacağım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/01/2017 Wednesday
Güncelleme: 03:07 - 4/01/2017 Wednesday
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk'ten 100 bin Euro bedelle sezon sonuna kadar kiraladığı Oleksandr Karavaev'den iddialı sözler. Ukrayna basınına röportaj veren Karavaev, sarı-lacivertli takımın Hollandalı yıldızı Jeremain Lens ile forma savaşına hazır olduğunu söyledi. Kiralık forma giydiği Zorya Luhansk'ta sağ açık oynayan Karavaev, Fenerbahçe'de Lens'in olduğu hatırlatılması üzerine “Rekabeti severim. Lens ile rekabete hazırım. Ben kendime güveniyorum. Forma savaşı için hazırım. Dinamo Kiev'de ona karşı oynamıştım. Çok hızlı bir oyuncu. Çılgın derecede bir hıza sahip" dedi. F.Bahçe'de forma giymenin milli takım kariyeri için bir fırsat olacağını vurgulayan genç oyuncu, “Fenerbahçe Türkiye'de büyük, zengin ve tarihinde başarıları olan bir kulüp. Hedefleri olan bir takım. Kariyerim için çok önemli bir dönem olacaktır" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe taraftarlarına da övgülerde bulunan Karavaev, “Fenerbahçe taraftarları çok ateşli ve coşkulu. Takımlarına sahip çıkıyorlar. Çok güçlü bir destek var” diye konuştu. Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen kaleci Boyko ile görüştüğünü belirten Karavaev, “O ve Türkiye'ye giden diğer Ukraynalı futbolcular taraftarların çılgın bir destek verdiğine dikkat çektiler. Türkiye'deki nüfusun büyük bir bölümünün futbol ile ilgilenmesinden etkilendim" dedi. Türkiye liginde Başakşehir'in lider olduğunu söyleyen genç oyuncu, F.Bahçe ile sezon sonunda yeni sözleşme imzalama konusunu konuşmak için erken olduğunu söyledi. Karavaev, “2017'nin yazına kadar geçerli bir sözleşme olacak. Sonrasına Türkiye'de karar vereceğiz. Bu tabii benim elimde olan bir şey ve F.Bahçe'de göstereceğim performansa bağlı” diye konuştu. “Seninle kim irtibata geçti" sorusuna Karavaev, “Menajerim, kulüp yetkilileri ve Advocaat ile bir araya geldiler” cevabını verdi.



Kjaer Chelsea'yi istiyor


Chelsea'nin transfer gündeminde yer alan Simon Kjaer, İngiliz ekibine gitmek istiyor. Danimarkalı oyuncunun menajeri, geçtiğimiz günlerde sarı-lacivertli yönetimle bir araya gelerek, İngiliz kulübünün yanı sıra Avrupa'nın önemli kulüplerinden gelen transfer tekliflerini iletti. Ancak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Danimarkalı defans oyuncusunun menajerine Kjaer'i devre arasında satmayı kesinlikle düşünmediklerini, ona şampiyonluk yolunda ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, sezon sonunda teklifi değerlendirebileceklerini iletti. UEFA ile FFP anlaşması bulunan sarı-lacivertliler, Kjaer'den 20 milyon Euro bonservis bedeli istiyor.




#Fenerbahçe
#Oleksandr Karavaev
7 years ago