|

Kartal Erzurum'u rahat geçti

Ligin yeni ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, ilk yarısında kayıpları oynadığı ve Scuk’un golüyle soyunma odasına geride gittiği maçta ikinci yarıda sonuca gitti. Siyah-beyazlılara galibiyeti Gökhan Gönül, Negredo ve Quaresma (pen.) getirdi. Beşiktaş, ligde ikide iki yaparak yoluna kayıpsız devam etti.

Yeni Şafak
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:48 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş, deplasmanda Büyükşehir Belediyespor’u ikinci yarıda attığı gollerle 3-1 yenerek yoluna kayıpsız devam etti.
Beşiktaş, deplasmanda Büyükşehir Belediyespor’u ikinci yarıda attığı gollerle 3-1 yenerek yoluna kayıpsız devam etti.

Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Beşiktaş, deplasmanda Büyükşehir Belediyespor’u ikinci yarıda attığı gollerle 3-1 yenerek yoluna kayıpsız devam etti. İlk yarıda kötü oynayan ve geri düşen siyah-beyazlılar, ikinci devre açıldı.

14. dakikada Emrah’ın şutu Vida’dan döndü. Devamında Hakan’ın vuruşunu Tolga kornere çeldi. 16. dakikada Emrah’ın sağdan kullandığı kornerde savunmadan seken topu ceza alanı ön çizgisinde karşılayan Jasmin Scuk, köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0. 31’de Scuk’un sert şutunda top üst direkten döndü. 32’de Emrah’ın sert vuruşu Tolga güçlükle çelerken, Taylan’ın vuruşu üstten auta çıktı. 53. dakikada sağdan Quaresma’nın kullandığı kornerde Gökhan Gönül kafayla topu filelere gönderdi: 1-1. 76’da Pepe’nin uzun pasını Quaresma bekletmeden ceza sahası içine çevirdi. Negredo şık bir vuruşla Beşiktaş’ı 2-1 öne geçirdi. 85’te Tolgay’ın ara pasında ceza sahasına giren Lens’i kaleci Hakan düşürünce kazanılan penaltıyı Quaresma gole çevirdi: 1-3.

Hatalardan ders almalıyız

Erzurum deplasmanından 3 puanla dönen Beşiktaş’ta, teknik direktör Şenol Güneş, özeleştiri yaptı. Hatalardan ders almaları gerektiğini söyleyen deneyimli teknik adam, “İlk yarıda Erzurumspor iyi başladı. Ofansif ve defansif olarak başarılılardı, biz seyrettik. İkinci yarı ise tam tersi oldu. Umarım Erzurumspor başarılı olur, biz de ders aldık. Geçen maç da iyi değildik, bu maçta da iyi değildik, ders almıyoruz. Üst üste 3 deplasmana gittik ama buna rağmen daha iyi oynayan oyuncularımız olmalıydı. Tempoyla bizi zorlayan takımlara karşı antrenman yapmış olduk ve biraz Allah’ın yardımı, biraz zorlayarak maçı kazanmış olduk. Oğuzhan bizim için önemli ama verim alamayınca, bu hamleyi yaptık. Olumlu yansıyınca devam ettik. Rakip ilk yarıda daha da pozisyon buldu, gol bulsa işimiz daha da zor olurdu. Her zaman böyle şanslı olmayız. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Daha takım olgusunu tam yerleştirmedik. Rakım da etkiledi. İster hava, ister rakip, ister hakem.. Mazeret bulacaksak, işin içinden çıkamayız” dedi.

Negredo yine boş geçmedi

Beşiktaş’tan gönderilmesi planlanan isimlerin başında gelen İspanyol forvet Alvaro Negredo, LASK Linz’den sonra Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u da boş geçmedi. UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda perşembe günü Avustarya ekibi ile deplasmanda yaptıkları karşılaşmanın 90. dakikasında attığı golle skoru 2-1’e getiren ve yenilmelerine karşın takımının turu atlamasını sağlayan 32 yaşındaki İspanyol forvet, dün de siyah-beyazlıları öne geçiren golü atarak takımının galibiyetine katkı verdi.

Q7’den 2 asist 1 gol

Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, takımının aldığı galibiyette önemli katkı sağladı. Gökhan Gönül’ün ve Negredoya asist yapan Portekizli yıldız, kazanılan penaltıda da topun başına geçerek skoru ilan etti. Gökhan Gönül ise 533 gün sonra gol attı.

#Büyükşehir Belediye Erzurumspor
#Gökhan Gönül
#Negredo
#Beşiktaş
6 yıl önce