|

Kartal Kral'a imza attırdı

Gelecek sezonun transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş, ilk bombasını Trabzonspor forması giyen Burak Yılmaz’la patlattı. Siyah-beyazlılar, 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan milli oyuncuya 2 yıllık ön protokol imzalattı. Senelik 2.6 milyon Euro alacak Burak, bonservis sorununu ise bordo-mavili kulüpten alacaklarıyla çözecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2018 Pazar
Güncelleme: 01:23 - 6/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş, ilk bombasını Trabzonspor forması giyen Burak Yılmaz’la patlattı.
Beşiktaş, ilk bombasını Trabzonspor forması giyen Burak Yılmaz’la patlattı.

Bu sezon şampiyonluk şansını zora sokan, ligi en azından Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde edecek bir yerde bitirmeyi hedefleyen Beşiktaş, gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Siyah-beyazlıların ilk hamlesi ise büyük ses getirecek cinsten oldu. Beşiktaş yönetiminin, sezon başında Trabzonspor’a transfer olan ve attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken eski futbolcuları Burak Yılmaz’la ön protokol anlaşmasına imza attığı öğrenildi. Sezon sonunda oyuncunun bonservis sorununu halletmesinin ardından yürürlüğe girecek sözleşmenin 2 yıllık olacağı ifade edildi. Burak Yılmaz’ın, siyah-beyazlı kulüpten yıllık 2 milyon 600 bin Euro alacağı kaydedildi. Trabzonspor’la 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncunun, kulübüyle olan bonservis sorununu bordo-mavili kulüpten alacaklarıyla çözeceği ifade edildi. Beşiktaş’ın, Burak Yılmaz hamlesi sonrasında mevcut kadrodaki forvetler konusunda nasıl bir adım atacağı da merak konusu.

OĞUZHAN VE GÖNÜL’Ü ARADI

Transfere ilişkin bir başka detay ise Burak Yılmaz’ın, Beşiktaşlı futbolcularla yaptığı telefon görüşmeleri olarak ortaya çıktı. Siyah-beyazlı takımla 2 yıllık ön protokole imza atan 32 yaşındaki golcü oyuncunun, Beşiktaş’ta top toşturan ve milli takımdan arkadaşları olan Oğuzhan Özyakup ile Gökhan Gönül’ü telefonla arayarak, “Ön protokol imzaladım. Seneye birlikteyiz” diye müjde verdiği belirtildi. İki oyuncunun ise, “Seninle gücümüze güç katacağız. Hepimiz için hayırlısı olsun” diyerek Burak’ı tebrik ettikleri kaydedildi. Kariyerine Antalyaspor’da başlayan deneyimli oyuncu, 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında Beşiktaş forması giymişti. Ardından sırasıyla Fenerbahçe, Eskişehir, Trabzonspor, Galatasaray, Beijing Guoan formaları giyen Burak, sezon başında yeniden bordo-mavili takıma dönmüştü. Burak Yılmaz, 2011-12 sezonunda Trabzonspor forması giyerken, 2012-13 sezonunda ise Galatasaray’da top koştururken gol kralı olmuştu.


Güneş, ligde dalya diyecek

Süper Lig’de yarın sahasında Kayserispor’la karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibin başında “dalya” heyecanı yaşayacak. Beşiktaş, 2015-2016 sezonunda göreve başlayan Güneş yönetiminde 99 lig mücadelesine çıktı. Şenol Güneş, Kayserispor karşılaşmasıyla siyah-beyazlı ekibin başında 100. kez sahada olacak. Siyah-beyazlı ekip, 65 yaşındaki teknik direktör yönetiminde ligde çıktığı 99 maçın 66’sından galibiyetle ayrılırken, 20 karşılaşma berabere bitti. Güneşli Beşiktaş, ligdeki 13 maçı ise kaybetti. Siyah-beyazlı ekip, Güneş döneminde yüzde 66,6 galibiyet oranı yakaladı. Beşiktaş, Güneş yönetimindeki 99 maçta rakip fileleri 207 kez havalandırarak maç başına 2 gol buldu. Siyah-beyazlılar, kalesinde ise 92 gol gördü. Şenol Güneş, görev aldığı 3 sezonda Beşiktaş’ı 2 kez şampiyonluğa taşıdı. Siyah-beyazlı ekiple ilk sezonu olan 2015-2016’da şampiyonluk kupasını kaldıran tecrübeli teknik adam, geçen sezon da takımına bir kez daha aynı sevinci yaşattı. Beşiktaş, Güneş yönetiminde bu sezon zirvenin gerisinde kaldı. Tecrübeli teknik adam, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile oynanan maçın ardından gerilimli günler yaşarken, siyah-beyazlı taraftarların 100. lig maçında Şenol Güneş’e büyük destek vermesi bekleniyor.

  • Vagner Love ülkesine dönüyor
  • Siyah-beyazlıların, devre arasında Alanyaspor’dan aldığı ancak beklenilen performansı veremeyen Brezilyalı forvet Vagner Love’ın menajerine haber gönderdiği ve kariyerini ülkesinde sürdürmek istediği belirtildi. Deneyimli oyuncunun menajerinin, önümüzdeki günlerde hazırlayacağı tekliflerle Beşiktaş yönetiminin kapısını çalması bekleniyor.

Beşiktaş hükmen yenik


Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında ilk olarak 19 Nisan’da yapılması gereken, siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş’in kafasının yarılmasına kadar varan saha olayları nedeniyle tatil edilerek 3 Mayıs’ta oynanması kararlaştırılan Fenerbahçe derbisine çıkmayan Beşiktaş için kararını verdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun sitesinden yapılan açıklamada, “Beşiktaş A.Ş.’nin; 03.05.2018 tarihli Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle; müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesinden dolayı 2017-2018 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü’nün 8/1. Maddesi ve FDT’nin 46/1. Maddesi uyarınca; 1- (3-0) hükmen mağlup sayılmasına, 2-Türkiye Kupası’ndan ihraç edilmesine, 3-Takip eden sezon Türkiye Kupası’na alınmamasına, 4- 2017-2018 sezonu Türkiye Kupası’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımından kaynaklanan ödüllerin iadesine karar verilmiştir” denildi.


8/1. MADDE İÇLERİ RAHATLATTI

46. maddenin ikinci fıkrasında yer alan , “TFF tarafından düzenlenen liglere ya da kupalara katılmayan kulüpler aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece bir alt lige düşürme cezası ile cezalandırılır” ifadesi siyah-beyazlı taraftarları endişeye sokmuştu. Ancak, yine sevk içinde yer alan ve “Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası’nda yer alamaz. Ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz” diyen 8/1. madde ile 46. maddenin ikinci fıkrası devre dışında kaldı.


  • Hem Talisca hem tesisler için geliyorlar
  • Beşiktaş’ın 1 Mart’ta, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe ile yaptığı derbi karşılaşmasında siyah-beyazlıların yıldız oyuncusu Anderson Talisca’yı izleyen Brezilya Milli Takımı heyetinin yeniden Türkiye’ye gelerek 24 yaşındaki oyuncuyu izleyecekleri belirtildi. Kupa öncesi, Rusya’nın iklimine uygun bir yerde çalışmayı isteyen Brezilya Milli Takımı’nın, ilk geldiklerinde inceledikleri Nevzat Demir Tesisleri’nde de yeniden incelemede bulunacakları ve kupaya burada hazırlanmayı düşündükleri de öğrenildi.

Çebi: Karar hukuken ve vicdanen doğru değil

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, PFDK’nın, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Fenerbahçe maçına çıkmamaları üzerine verdiği hükmen mağlubiyet kararını değerlendirdi. Çebi, özellikle TFF’deki Beşiktaş kökenli yöneticilere eleştiri getirerek, “Divan kurulu başkanımız ‘Altı Beşiktaşlı ile yağmurda aynı şemsiye altında bile korunmak istemiyorum’ dedi. Kendisiyle aynı fikirdeyim. Adil olmaları yeterliydi. Hukuki ve vicdani olarak doğru karar almadıklarını düşünüyorum” dedi. Gelecek hafta mali ve idari genel kurul toplantısının gerçekleştirileceğini hatırlatan Çebi, federasyonda görev yapan Beşiktaşlı yöneticilerin durumunun bu toplantıda gündeme getirilebileceğini ve alınacak karara göre değerlendirmenin yapılması gerektiğini kaydetti. Çebi, Fenerbahçe maçına çıkmama yönünde aldıkları kararla ilgili olarak, “Camiamızın büyük çoğunluğunun arzu ettiği, uygulanmasını istediği bir karardı” diye konuştu. Sosyal medyada sağlıklı olmayan ve hayal ürünü haberlerin yapıldığına dikkati çeken Çebi, “Beşiktaş’ın örf, adet ve geleneğinde devlete karşı saygıda kusurunun hiçbir zaman olmadığını biliyorum” ifadelerini kullandı. Şampiyonluk için umutlu olduğunu vurgulayan Çebi, “Allah her zaman doğrunun yanındadır. Beşiktaş’ın şampiyon olmasını sağlayacağını da ümit ediyorum” dedi.

#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Burak Yılmaz
6 yıl önce