|

Kimse endişe etmesin

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA tarafından fair-play yaptırımları doğrultusunda verilen yeniden inceleme kararını değerlendirerek, “Yeniden incelemeye gerek olmadığı yönünde CAS’a başvuracağız. Sürecin sonuçlanması Nisan 2019’u bulabilir. Taraftarlarımız endişe etmesin. Lehimize karar çıkacağına inanıyorum” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:10 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz, son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Mustafa Cengiz, son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın, UEFA tarafından fair-play yaptırımları doğrultusunda yeniden incelenmeye alınmasının yankıları sürüyor. UEFA tarafından yeniden inceleme kararının açıklanmasının ardından geçtiğimiz perşembe günü İsviçre’nin Nyon kentinde yetkililerle bir görüşme gerçekleştiren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’den kendilerini UEFA’ya şikayet edenler olduğunu belirten başkan Cengiz, “Galatasaray için armanın peşinde mücadele ediyoruz. Hiç kimseyi arkadan vurmaya çalışmıyoruz. Rakiplere çok saygılıyım. Türkiye’den bizi UEFA’ya şikayet edebilirler, ediyorlar. Olabilir. Ona da saygı duyuyorum. Bizim bir yanlışımız varsa şikayet etsinler ki o yanlışı düzeltelim. Ancak yapılan şikayetler sağlıklı değil. Öfkeden kaynaklanıyor. O öfkeye de saygı duyuyorum. Kendi yolumuzda yürüyoruz. Bütün büyük imparatorlukların ve oluşumların ciddi rakipleri olur. Olması da gerekir” dedi. Uzun yıllardan gelen birikimli sonuçların bir defada çözülmesinin kolay olmadığını belirten Cengiz, “UEFA, yeni yönetimin gelişmesini inceledi ve yeni yönetime Türk futbolu adına bir şans verdi. Bizimle 4 yıllık yapılandırma anlaşması yaptı. Bu anlaşma içinde davranmaya başladık. UEFA ile yapılan anlaşmaya, yine UEFA içindeki bir kurulun itirazı var. İtiraz, anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesi yönünde. Bu itiraza bizim de itirazımız var. Bir anlaşma imzaladık. Gelecek 3 yılda herhangi bir sebeple engellenmemiz hem Galatasaray hem Türk futbolu hem de bizim gibi mali yapısı iyiye giden kulüpler için ciddi risk” ifadelerini kullandı.

142 MİLYON EURO’LUK ‘GEÇMİŞ ZARAR’ İDDİASI

Hiçbir sorun olmamasına karşın CAS’a başvuracaklarını belirten Cengiz, “CAS’a gitme nedenimiz, hakkımızda alınmış bir hükümden ötürü değil. Pazartesi günü başvurmayı düşünüyoruz. Sebep, yeniden gözden geçirmenin yanlış olduğu ve buna gerek olmadığı şeklinde. Galatasaray’ın geçmiş yıllardaki 142 milyon Euro’luk zararının göz ardı edilmesinin itiraz nedeni olduğuna yönelik iddialar var. Biz göz ardı edilmediğini, bu zararı kabul ettiğimizi, Finansal Fair Play kurallarına uyduğumuzu ve giderek düzelmeye geçtiğimizi söyledik. Son 3 aylık bilançoyla net olarak çok daha iyi duruma gittiğimiz görüldü. Biz hikaye veya masal okumuyoruz. Gerçekler ışığında yeniden gözden geçirmeye gerek olmadığını söylüyoruz. Vakit kaybetmek istemiyoruz. Bize men verme yetkileri de vardı ama yeniden gözden geçirilmesini istediler. Bundan bile rahatsız olduk” diye konuştu. Cengiz, “Taraftarlarımız endişelenmesin. Doğru hamleler yaptığımıza inanıyoruz. Çoban matına gelmeyiz. Merak etmesinler. CAS sürecinin sonuçlanması Nisan 2019’u bulabilir. Lehimize karar çıkacağına inanıyorum” dedi.

Cengiz’den Sami Yen ve Seba’ya kabir ziyareti

Galatasaray Kulübü’nün 113. ’kuruluş yılı etkinlikleri, başkan Mustafa Cengiz’in kurucu başkan Ali Sami Yen’i kabri başında ziyaret etmesiyle başladı. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mustafa Cengiz, “Ne mutlu bize ki kurucumuz çok değerli büyük insan Ali Sami Yen’i hayırla andıktan sonra yine bu toprakların yetiştirdiği ve bu topraklara ait değerli bir camianın ve değerli rakibimizin mezarını ziyaret edip onun için hep birlikte dua okuduk. Buradaki bütün gördüğünüz Galatasaraylı taraftarlarla birlikte burada dua ettik” dedi. Ardından Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’nın kabrini de ziyaret eden başkan Cengiz, “Sevgili Süleyman Seba’yı tanıma ve tanışma onuruna nail olmuştum. Çok değerli ve çok beyefendi bir insandı, İstanbul beyefendisiydi. Beşiktaşımıza yakışır bir başkandı. Bu toprakların takımları olarak Beşiktaşımız, Fenerbahçemiz, Kayserisporumuz, Mardinspor’dan Edirnesporumuz’a bütün takımlarımıza kardeşlik dostluk barış içinde kıyasıya ölümüne bir mücadele ama fair play içinde ama mertlik ama dürüstlük içinde bir yarış diliyorum. Bu vesileyle çok değerli insan Süleyman Seba’yı da anıyorum. Ona da gani gani rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

  • Yine yeniden Origi
  • Yaz transfer döneminde golcü takviyesi yapamayan Galatasaray, ocak ayında kadrosunu güçlendirmenin hesaplarını yapıyor. Mutlaka bir santrfor alacak sarı-kırmızılı takımda hedefteki oyunculardan biri de Liverpool’un genç golcüsü Divock Origi olacak. Liverpool’un 23 yaşındaki Belçikalı santrforu, Lille altyapısından yetişirken, 2014-15 sezonu yaz transfer döneminde 12.6 milyon Euro’ya Liverpool’a transfer oldu. İngiliz ekibinde beklenen çıkışı yapamayan Origi, bu dönemde Lille ve Wolfsburg gibi takımlara kiralanırken, zaman zaman da Belçika Milli Takımı’nın da formasını giydi. Bu yaz takımdan ayrılmayan Divock Origi, Liverpool’da forma şansı bulamıyor. Ne ligde, ne kupada ne de Şampiyonlar Ligi’nde şans bulamayan genç futbolcu sadece Liverpool’un U23 takımıyla bir maça çıkabildi ve bu karşılaşmada da bir gol atıp, bir de asist yaptı. Origi’nin devre arasında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, transfermarktweb adresi Galatasaray’ın genç golcüyle ilgilendiği yazıldı.
Rodrigues şikayet edilecek

UEFA tarafından verilen yeniden inceleme kararına, Galatasaray’la yapılan 4 yıllık anlaşmayı araştırma komisyonuna gönderen Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Başkanı Jose Rodrigues’in neden olduğu belirtildi. Sarı-kırmızılı yönetim de CAS’a başvurup Rodrigues’i şikayet etme kararı aldı. G.Saray, haklı çıkarsa daha önceki 4 yıllık anlaşma aynı şartlarla devam edecek.


Muğdat takımın gerisinde

Galatasaray’ın sezon başında Akhisarspor’dan bedelsiz aldığı Muğdat Çelik’in takımda santrfor olmamasına rağmen süre alamaması dikkat çekiyor. 28 yaşındaki futbolcunun performansının teknik heyet tarafından yeterli bulunmadığı ifade edildi.

#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
6 yıl önce