|

Konya'ya rekorlu beraberlik

Kazanması halinde Avrupa kupaları yolundaki rakibini 9 puan uzağında tutacak Konyaspor, erken öne geçse de bunu koruyamadı. Cikalleshi, şık golüyle beraberliği getirdi; aradaki fark 6 puanda kaldı​.​ Torku Konyaspor, Başakşehir karşısında 89'da yediği golle 1 puanla yetindi; bu puan yeşil-beyazlılara 'lig tarihinde en fazla puan toplanan sezon' rekorunu getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:07 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Torku Konyaspor, sahasında ağırladığı Başakşehir engeline son dakikalarda yediği golle takıldı: 1-1. Haftaya 46 puan ile giren yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda yenilmemeye devam etse de, 2016 yılındaki resmi maçlarda yenilmezlik serisini 16 maça çıkardı. 47 puanla lig tarihinde en çok puan topladığı sezona imza atsa da maçın son anlarında kaçan galibiyetin üzüntüsünü yaşadı.



Ligde üst üste 4 haftadır kazanan takım hüviyetiyle sahaya çıkan, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarının desteğini arkasına alan Torku Konyaspor, 6. dakikada köşe vuruşunda Bekir'den seken topu tamamlayan Volkan'ın golüyle maçta 1-0 öne geçti. 27'de Traore, kaleciyle karşı karşıya net pozisyonu kaçırdı. 68'de kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sert şutunda topu auta gönderen Cikhalleshi, 89'daki denemesinde bu sefer başarılıydı. Vukovic'in uzaklaştırmak istediği top Cikhalleshi'nin önünde kaldı; bekletmeden sert şutunda top ağlarla buluştu: 1-1. Galibiyeti son anda kaçıran Torku Konya, Başakşehir ile puan farkını 6'da tuttu.



Arena kırmızı beyaz

Konyasporlu taraftarlar, Torku Arena'da takımlarını yine yalnız bırakmazken dün teröre lanet yağdırdı. Elindeki Türk bayraklarıyla tribünleri kırmızı-beyaza boyayan Konyalılar, 'Acımız bambaşka, seninleyiz Ankara' yazılı dev bir pankart açtı, Çanakkale Şehitleri de unutulmadı.



Gidişata göre doğal bir skor

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldıkları maçın skorunun doğal olduğunu söyledi. Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ülke olarak zor günler yaşandığını, bu atmosferde futbol karşılaşmaları oynandığını ifade etti. Medipol Başakşehir'in zor bir rakip olduğunu belirten Kocaman, "Amacımız elde ettiğimiz avantajı korumaktı. Oyunun gidişatına baktığımız zaman öne geçmeyi başardık. Skoru artıracak fırsatlarda bulduk ama maçın sonunda gelen gol üzüntü yarattı. Maçın gidişatına göre doğal bir skor oldu." dedi.


Kocaman, bir gazetecinin "Uzun süredir yenilmiyorsunuz. Bu oyuncularınızda bir baskı oluşturdu mu?" sorusu üzerine, "Ne kadar 'yok' desek de oluyor. Tecrübem ve yaşım gereği benim üzerimde bir baskı yok. Oyuncularım da buraları yaşayarak, bunlarla baş etmesini öğrenecekler" cevabını verdi.


#Konyaspor
#maç
#beraberlik
8 yıl önce