|

Kral durmak bilmiyor

Süper Lig'de 18 haftada 16 gol kaydederek gol krallığı yarışında zirveye yerleşen Burak Yılmaz, geçen sezon bordo-mavili takımın aynı dönemde attığı gol sayısını da tek başına geçti. Yıldız golcünün son olarak Konya maçında attığı 2 gol ise galibiyete yetmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 04:09 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
 Burak Yılmaz, bordo-mavili takımın geçen sezon 18 haftada attığı 15 golü geride bırakmayı başardı
Burak Yılmaz, bordo-mavili takımın geçen sezon 18 haftada attığı 15 golü geride bırakmayı başardı

Süper Lig'de Atiker Konyaspor karşısında 2 gol atarak gol sayısını 16'ya yükselten Burak Yılmaz, bordo-mavili takımın geçen sezon 18 haftada attığı 15 golü geride bırakmayı başardı. Sezon başında Çin'in Beijing Guoan ekibinden tekrar Trabzonspor'a dönen 32 yaşındaki futbolcu, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle ilk yarıdaki 3 müsabakada görev alamadı, bir maçı da yarıda bıraktı. 15 karşılaşmada bin 266 dakika forma giyen Burak her 79 dakikaya bir gol sığdırdı. Milli futbolcu, Atiker Konyaspor (2 maç 4 gol), Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor maçlarında 2'şer, Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında da birer gol kaydetti. Bordo-mavililer, Burak Yılmaz'ın gol attığı 10 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 19 puan elde etti. Deneyimli futbolcu, Karadeniz ekibinin ligde topladığı 30 puanın 19'una attığı gollerle katkıda bulundu. Burak Yılmaz, deplasmanda ve iç sahada 8'er gol attı.

3. KEZ KRALLIK TACINI TAKABİLİR

Bordo-mavili futbolcu, ligde son 7 haftada rakip fileleri 9 kez havalandırma başarısı gösterdi. Söz konusu dönemde sadece Bursaspor maçında gol kaydedemeyen Burak, 6 maçta 9 kez fileleri havalandırarak takımının gol yükünü çekti. Böylelikle 32 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor'un ilk 18 haftadaki 35 golünün 16'sına imza attı. Ligde gol krallığı yarışında ilk sıraya yerleşen Burak Yılmaz, sezon sonuna kadar bu başarısını sürdürmesi halinde 3. kez gol krallığı sevinci yaşayacak. Milli futbolcu, Trabzonspor formasıyla ligin 2011-2012 sezonunda 33, 2012-2013 futbol sezonunda ise Galatasaray'da 24 kez rakip fileleri havalandırarak gol kralı olmayı başarmıştı.



Telafi edeceğiz

Trabzonspor'un kaptanı ve kalecisi Onur Recep Kıvrak, Atiker Konyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. 10 kişi kalan rakiplerine karşı istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirten tecrübeli kaleci, ''Rakip 10 kişi kalınca bazen işler tam tersi gidebiliyor. Gol bulamadıkça da rakibin direnci artıyor. 2 puan kaybettiğimiz için üzüntülüyüz ancak lig uzun bir maraton ve böyle istenmeyen kayıplar yaşanacaktır. Önemli olan sezonu istediğimiz yerde bitirmek'' dedi. Konyaspor maçında yaptığı 4 net kurtarışın ardından takımını oyunda tutan ancak Orkan Çınar'ın son dakikada attığı frikik golüne engel olamayan 30 yaşındaki futbolcu, yediği gol hakkında ise, ''Yaptığım kurtarışların ardından iyi bir maç çıkardığımı düşünüyordum. Son dakikada yediğimiz golde top baraja çarpınca kontrpiyede kaldım. Çıkarma imkanım vardı ama destek ayağım ters kalınca bu mümkün olmadı. İnşallah önümüzdeki maçlarda bu kayıpları telafi edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

  • Üstesinden geleceğiz
  • Trabzonsporlu Olcay Şahan, F.Bahçe maçını kazanarak, son 2 haftadaki puan kayıplarını telafi etmek istediklerini söyledi. Ligde 9 maçtır yenilmediklerini belirten tecrübeli futbolcu, "Son 2 maçta berabere kaldığımız için üzgünüz. F.Bahçe maçında inşallah bunları unutturacağız. Takımdaki eksiklerden fazla endişeli değiliz. Trabzonspor büyük bir camia ve büyük bir kadrosu vardır. O yüzden üstesinden geleceğiz" dedi.
Derbi öncesi eksikler can sıkıyor

Ligde pazar günü F.Bahçe'yi konuk edecek Trabzonspor'da sakatlıklar ve cezalı oyuncular can sıkıyor. Mustafa ve Castillo'nun sakatlığının yanı sıra Hubocan'ın da kart cezalısı olması nedeniyle teknik direktör Rıza Çalımbay'ın savunmada kime görev vereceği merakla beklenirken, stoper için Uğur'un adı öne çıkıyor.


Kaosa alet olmayın!

Atiker Konyaspor karşısında son dakikada yediği golle birlikte sahadan beraberlikle ayrılan Trabzonspor'a sosyal medya üzerinden ağır eleştiriler yapılması üzerine yönetim devreye girerek duruma el attı. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ali Rıza Egemen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, taraftarların kaosa alet olmamaları gerektiğini belirterek, "Bu yönetim gitsin biz gelelim düşüncesinde olan kimi çevrelerin oyununa gelmeyin. Günü gelince gitmesini en iyi biz biliriz. Eksiklerimiz olmasına rağmen son dokuz hafta tablosu aşağıda. Lütfen kaosa alet olmayınız" ifadelerini kullandı. Ali Rıza Egemen, paylaşımının alt bölümünde ligdeki son 9 haftada 6 galibiyet, 3 beraberlik elde eden bordo-mavili takımın aldığı sonuçlara da yer verdi.

#Trabzonspor
#Onur Recep Kıvrak
#Ali Rıza Egemen
6 yıl önce