|

Kral geri döndü

Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor kendi sahasında Atiker Konyaspor'u yenerek sezona 3 puanla başladı. Bordo-mavililere 3 puanı getiren golleri Burak Yılmaz kaydetti. Konyaspor'un tek sayısı ise Fofana'nın ayağından geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:19 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Kral geri döndü
Kral geri döndü

Trabzonspor yeni sezonunun ilk maçında Medical Park'ta Atiker Konyaspor'u ağırladı. Yeni transferleriyle 50. yılında zirveye oynamak isteyen bordo-mavililer, Süper Kupa şampiyonu Atiker Konyaspor'u 2-1 yenerek sezona 3 puanla başladı. Ev sahibi takımın golleri Burak Yılmaz'dan gelirken, Konyaspor, tek sayısını Fofana'nın ayağından buldu.

Hızlı başlayan maçta gol çok erken geldi. 3. dakikada, Okay Yokuşlu'nun hatasında ceza sahası önünde topu kapan Moryke Fofana, Esteban'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu: 0-1. İlk bölümünde temponun hiç düşmediği karşılaşmada, Trabzonspor 10. dakikada Burak'la eşitliği sağladı. Mas'ın ortasına iyi yükselen Burak, şık bir kafa vuruşuyla 5 yıl sonra giydiği Trabzonspor formasıyla sezonun ilk golünü atarak eşitliği sağladı: 1-1. Karşılıklı atakların yaşandığı mücadelede 18'de hızlı gelişen atakta Burak Yılmaz'ın pasıyla topla buluşan Okay'ın ceza yayı önünden kaleye gönderdiği sert şutta top kalenin üstünden auta çıktı. 43'te sağdan giren Yusuf Yazıcı'nın pasıyla topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşu kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı. İkinci yarının ile pozisyonu 47'de ev sahibi takımdan geldi. Bongonda sağ çaprazdan içeri girip vuruşu yaptı ancak kaleci Serkan kontrol etti. 62'de çok adamla gelen Trabzonspor'da, Bero cezasahasına girmeden sert bir şut çıkardı, top üstten dışarı çıktı. 66'da Konyaspor'da Fofana kaleciyi geçmek isterken Esteban, son anda yatarak topu çeldi. Ardından Ömer Ali, boş pozisyonda vuruşunu yaptı, Kucka topu çizgiden çıkardı. 68'de Burak Yılmaz, Bero'nun pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda top direğin yanından auta çıktı. Maç bu skorla bitecek derken, Burak Yılmaz 90+2'de sahneye çıktı ve kale önünde bulduğu topu ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 2-1.

Eski günler Burak'ı ateşledi

Trabzonspor'da 1919 gün sonra lig maçına çıkan Burak Yılmaz, ikinci dönemindeki ilk karşılaşmasında 2 gol kaydetti. En son Trabzonspor formasıyla 6 Mayıs 2012'de Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki F.Bahçe maçında rakip fileleri havalandıran Burak Yılmaz, 1925 gün sonra da bordo-mavili takımla gol sevinci yaşadı. Maçın kahramanı Burak, karşılaşma sonrası "Benim için maç öğlen başladı.Hem hocam hem teknik ekibin benim için hazırladığı eski günlerdeki görüntülerimi izledim. Statta bu atmosferi ve ambiansı görünce neden bazı şeyleri kazanamayalım diye düşündüm. Trabzonspor sadece Burak Yılmaz'dan ibaret değildir. Hep birlikte daha yukarılara çıkacağız" diye konuştu.

Onazi ve Medjani yok

Trabzonspor'da İngiltere Championship ekiplerinden Birmingham'a transferi gündeme gelen Ogenyi Onazi ile sakatlığı bulunan Carl Medjani de kadroda yer almadı. Bordo-mavili takımda kaleci Onur ve menisküs ameliyatı olan Castillo da karşılaşmada forma giyemeyen diğer isimler oldu. Onur'un yerine kalede Esteban, Castillo'nun yerine de yeni transfer Bongondo ilk 11'de forma şansı buldu. Ayrıca kaleci Onur'un yokluğunda takım kaptanı olarak sahaya Uğur Demirok çıktı. TFF'nin yeni uygulaması nedeniyle takımlar sahayla 21 kişi çıkarken, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Abdurrahim Dursun'a yer verdi.


3 yeni transfer 11'de

Trabzonspor'da yeni sezon öncesi kadroya katılan 4 futbolcudan 3'ü ilk 11'de görev yaptı. Teknik direktör Ersun Yanal, İspanya'nın Celta Vigo takımından kadroya katılan Theo Bongonda, Milan'dan alınan Juraj Kucka ve Çin'in Beijing Guoan takımından kadroya dahil edilen Burak Yılmaz'ı ilk 11'de görevlendirdi. Eskişehirspor'dan ayrılarak bordo-mavili kulüple anlaşan savunma oyuncusu Kamil Ahmet Çörekçi de yedek kulübesinde yer aldı.

Sert maçta Traore sakatlandı

Durica'nın müdahalesiyle sakatlanan ve hastaneye kaldırılan Atiker Konyasporlu Abdou Razack Traore sezonun ilk yarısını kapatabilir. Burkina Faso'lu futbolcunun ayağında parçalı kırığa rastlandı. Ameliyat olacağı ve sezonun ilk yarısını kapatabileceği belirtilen Traore'nin sakaatlığı sonrası Konyasporlular Trabzonsporlu futbolcular ve hakeme tepki gösterdi.

Ersun Yanal: Bu oyun bize yetmez

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımın performansını beğenmezken, Burak ile galibiyete ulaştıklarını söyledi. Trabzon çalıştırıcısı, "Konyaspor hazır, organize olmuş bir takım. Biz oldukça zor koşullardan geliyoruz ama bugün özel oyuncularımız vardı. Burak özel bir oyuncu. Onun becerisi takıma önemli katkıları olacak. Takım olarak bizim gerçek performansımız bu olmamalı. Bu oyun bize yetmez" dedi. Yanal, ofansif yönü güçlü bir oyuncuya ve savunmaya transfer ihtiyaçlarının olabileceğini söyledi.


Teröre büyük tepki İyi ki varsın Eren

Trabzonspor ile Atiker Konyaspor maçında teröre büyük tepki gösterildi. Maçtan önce, Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta Cuma günü şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. İki takım oyuncuları ve hakemler "Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz #iyikivarsınEren" yazılı pankartla sahaya çıktı. Taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "İyi ki varsın Eren", tezahüratları ve açtıkları pankartlarla teröre tepki gösterdi.

#Burak Yılmaz
#Trabzonspor
7 yıl önce