|

Kral'ın dönüşü uzuyor

Kasığındaki sakatlığının tedavisi için Hollanda’da bulunan Trabzonspor’un golcü futbolcusu Burak Yılmaz’ın sahalara dönmesinin iki haftadan daha fazla sürebileceği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:34 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Süper Lig'in gol kralı Burak Yılmaz’dan şok bir haber geldi
Süper Lig'in gol kralı Burak Yılmaz’dan şok bir haber geldi

Süper Lig'in gol kralı Burak Yılmaz’dan şok bir haber geldi. Kasığında meydana gelen sakatlıktan sonra tedavi için Hollanda’ya giden ve ilk kontrollerinin ardından iki hafta sonra sahalara dönebileceği belirtilen Burak Yılmaz’ın tedavi sürecinin uzayabileceği öğrenildi. 32 yaşındaki futbolcunun tedavisinin 3 haftayı bulabileceği bildirildi. Göztepe maçından sonra Gençlerbirliği karşısında da kesin olarak forma giyemeyecek olan golcü futbolcunun Başakşehir maçında da takımla birlikte olamayacağı bu karşılaşmadan sonra ancak antrenmanlara başlayabileceği belirtildi.

BEŞİKTAŞ MAÇINDA SAHADA

Tedavisinin ardından Trabzon’a dönecek olan Burak Yılmaz’ın durumu planlandığı gibi gider ve bu tedaviye cevap verirse, Süper Lig'in 24. haftasında Trabzon’da oynanacak olan Beşiktaş maçında sahada olması bekleniyor. Burak Yılmaz’ın durumuyla ilgili olarak her gün bilgi aldıklarını belirten teknik direktör Rıza Çalımbay, golcü futbolcunun tamamen iyileşmeden oynatmayacağını belirterek, “Burak bizim değerli oyuncularımızdan biri. Zaman zaman büyük fedakarlıklar yaparak oynadı. Sağlığı bizim için daha önemli. Türkiye’ye döndükten sonra durumuna bakacağız ve buna göre forma vereceğiz” diye konuştu.

  • Burak yoksa gol de yok
  • Trabzonspor, yıldız golcüsü Burak Yılmaz'ın forma giymediği karşılaşmalarda gol yollarında sıkıntı yaşıyor. Pazar günü Göztepe karşılaşmasında rakip fileleri havalandıramayan bordo-mavililer, İzmir ekibinin kalecisi Beto'nun yaptığı kurtarışlarla sahadan bir puanla ayrıldı. Son 4 lig karşılaşmasında berabere kalan Karadeniz ekibinde toplam 20 futbolcu forma giyerken sadece Burak Yılmaz gol atma başarısı gösterdi.
  • Golcü oyuncu, son 4 haftanın 3'ünde forma giyerek 4 golü de kaydeden isim oldu. Ligde geride kalan 20 haftanın 16'sında görev yapan Burak Yılmaz, bin 356 dakika sahada kalırken 1,06 gol ortalamasıyla maçlarını oynadı. Burak Yılmaz, ortalama 80 dakikada 1 gol kaydetti. Golcü futbolcu, Trabzonspor'un 36 golünün 17'sini kaydederek gollerin yüzde 47,2'sine imza attı. Öte yandan Trabzonspor'da forvet oyuncularından Dame N'Doye ligde 6 haftadır, Hugo Rodallega ise 5 haftadır gol kaydedemiyor.
Jose Sosa formayı kaptı

Trabzonspor'un Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, Göztepe maçında gösterdiği performansla göz doldurdu. Ligin ikinci yarısında Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe'ye karşı oyuna sonradan girerek iyi bir performans ortaya koyan Sosa, 10 maç sonra Göztepe karşısında sahaya 11'de çıktı. 32 yaşındaki futbolcunun Gençlerbirliği maçında da 11'de olması bekleniyor.


Fırtına ara vermedi

Trabzonspor, Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Ayak parmağında kırık olan kaleci Esteban, Hollanda’da tedavisine devam edilen Burak Yılmaz ve sakatlıkları devam eden Mustafa Akbaş’ın yanı sıra Uğur, Rodallega ve N’Doye da antrenmanda yer almayan isimler oldu.

#Trabzonspor
#Burak Yılmaz
6 yıl önce